Janekk Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 GIGABYTE GA-P35C-DS3R 1.1 IP35 S775 BOX <-- Czy warto kupić ta płytę ? Do Procka E2160 ? Jakie ma oC ? Albo co polecacie do 450zł jak nie ta płyta co w.w. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 Foxconn P35a Abit IP35-e MSI P35 NEO2 FR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 (edytowane) GIGABYTE GA-P35C-DS3R 1.1 IP35 S775 BOX <-- Czy warto kupić ta płytę ? Do Procka E2160 ? Jakie ma oC ? Albo co polecacie do 450zł jak nie ta płyta co w.w. Stary poczytaj ja już masę podobnych tematów widziałem ... Na dodatek jest ankieta : KLIK Edytowane 19 Września 2007 przez wegorz91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekk Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 W tym sęk że chciałem Foxa ,ale już nigdzie nie można go kupić w rozsądnej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 (edytowane) Sorki, może źle zapamiętałem z tego co przeczytałem ALE -> Foxconn P35a - niedopracowane biosy; Abit IP35-e - problemy z restartami, czy też startami; MSI P35 NEO2 FR - zabawa w ustawieniach pamięci .... Czyli tez jakieś problemy są. Pewnie przy wysokim o/c, ale to się zapamiętuje przy czytaniu .... Z drugiej strony o Gigabyte na P35 jest niewiele... Pewnie są przeciętne przy o/c. Gigabyte do wysokiego o/c nigdy za bardzo nie aspirował, ale do średniego o/c może być w sam raz ... GIGABYTE GA-P35C-DS3R jest dość ciekawy ze względu na obsługę pamięci DDR2 oraz DDR3. Edytowane 19 Września 2007 przez Conti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 (edytowane) GIGABYTE GA-P35C-DS3R 1.1 IP35 S775 BOX <-- Czy warto kupić ta płytę ? Do Procka E2160 ? Jakie ma oC ? Albo co polecacie do 450zł jak nie ta płyta co w.w. Słyszałeś może o takiej firmie jak ASUS nie wiem co jest że nikt nie bierze tych płyt pod uwagę :blink: , płyty na P35 bezproblemowe i do E2160 na pewno starczą Edytowane 19 Września 2007 przez boxer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekk Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 Słyszałeś może o takiej firmie jak ASUS nie wiem co jest że nikt nie bierze tych płyt pod uwagę blink.gif , płyty na P35 bezproblemowe i do E2160 na pewno starczą Asus nie , nie podoba mi sie laminat ;). Jak nie dostane Foxa już nigdzie, to Lepiej brać Abita IP35-A czy MSI P35 NEO2-FIR ? Bardziej jestem za MSI , bo jest prawie taka jak Fox, a Abit jest gorszy, Tak wyczytałem na teście 3 płytek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 ogólnie to tak bym poukładał te płyty od (najgorszej do najlepszej pod względem wyposażenia): - Abit - Foxconn - MSI Wiem, że zaraz każdy tu będzie się mądrował ale napiszę dlaczego tak napisałem. Abit w tej klasyfikacji wypada najbiedniej, to jest płyta "budżetowa" i nie da się tego ukryć. Foxconn jest lepszy od Abita pod względem wyposażenia (com, lpt, 8 usb) MSI wypada najlepiej dlatego, że ma mostek ICH9R dzięki czemu można dyski podłączyć w raid'a, ma więcej ustawień w biosie co zaawansowanym użytkownikom da pole do popisu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekk Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 Wiec co kupić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 - Abit - Foxconn - MSI kazda z tych płyt jest dobrym wyborem kazda z tych plyt ma swoje plusy kazda z tych plyt ma swoje minusy kazda z tych plyt ma inne chłodzenie kazda z tych plyt ma inna cene i faktycznie nudne sie zrobilo juz pytanie dot wyboru powyzszych płyt :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekk Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 Foxconna nigdzie nie ma , MSI P35 Platinum <--- A ta płyta jest dobra ? nie ma z nią problemów ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cah!r Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 A dlaczego nikt nie bierze pod uwagę DFI na P35, za ~450zł? Znając DFI to płyta syci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 Foxconna nigdzie nie ma , MSI P35 Platinum <--- A ta płyta jest dobra ? nie ma z nią problemów ?mysle, ze nie ma co przeplacac bo msi p35 neo2 fr oferuje prawie to samo, roznice mozesz znalezc w temacie w FAQ a ceną roznia sie jednak znacząco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekk Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 mysle, ze nie ma co przeplacac bo msi p35 neo2 fr oferuje prawie to samo, roznice mozesz znalezc w temacie w FAQ a ceną roznia sie jednak znaczącoNo to nie wiem co kupić ;/ chce mieć dobre OC , brak problemów z prockiem E2160 , żeby łatwo bios updatować bez zabicia płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 (edytowane) dla osob zastanwiajacych sie ktora z ty 3 płyt wybrac wybierz jeden z poniższych spoilerow a problem z wyborem masz rozwiazany 1 » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « FoXconn 2 » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « MSI 3 » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « ABIT Edytowane 20 Września 2007 przez meeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekk Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 Zamówiłem Foxconna :) Dziękuje i Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 Witam. Koleżanka pozbywa sie starego p4 i mam złożyć zestaw za ok 1100 zł. Uwielbia Intela i płyty Asusa.. ale w razie czego jestem w stanie ją przekonać do pewnych ustępstw ;) np o mało nie dała sie namówić na AMD, bo u mnie to tak cicho chodzi, a jej p4 wyje :) Nie będzie kręcić i na razie wystarczy jej gf7300 za 180zł. Procek to e2160. Ale jaka płyta? Skoro nie jest ważne OC, to główne kryterium to wyposazenie (duzo usb i sata) i CENA (zdecydowanie ponizej 400).. Doradzicie coś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 a musi mieć P35 ? W tej cenie byś się zmieścił z asusem p5b plus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2007 (edytowane) p35 to akurat ja jej doradziłem, bo nie wiem jak szybko i jak bardzo ten komp będzie modernizowany. jeśli chodzi o p5b, to w sumie by się nadała, ale na tym chipie zamiast wersji plus już prędzej wziąłbym tańsze msi p6n lub evga.. a może po prostu wziąć coś taniego na 945? Edytowane 23 Września 2007 przez ainaruth Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2007 jeśli nie będzie kręcić ani wkładać Penryna, może być i coś taniego na 945 ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...