chojrakrock Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 ok prosze was o pomoc, dzis dostalem moje 2 raptorki 36gb ADFD no i wzielem sie za raida, podaczylem je pod port SATA 1 i SATA 2, przestawilem w biosie opcje z IDE na RAID (do wyboru tez AHCI) odpalilem wszystko zrobilem raida0 i wzielem sie za instalowanie windy. Wczesniej sciegnelem stery do raida i nagralem na fdd, w momencie kiedy mam dograc stery dla raida, wkladam dyskietke i dostaje komunikat: wiersz 1 pliku INF txtsetup.oem jest nieprawidlowy jest to moj pierwszy raid i moze cos zle zrobilem. na stronce sa jakby 2 rodzaje sterow na raida te i te probowalem z obiema i ten sam wynik :/ macie jakis pomysl? plyta jak w sigu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 System to Windows XP SP2 ? Dyskietke (rozumiem ze ona w 100% sprawna) mozesz od razu wlozyc do stacji, czy jestes pewien, ze stacja nie jest w zaden sposob wylaczona w biosie ? ? Jesli tak, sformatuj dyskietke (pelny format) i rozpakuj na nia zawartosc tego zip'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 probowalem nawet pare dyskietek wiec ten aspekt odpada, XP SP2 oczywiscie. jak wroce wieczorem do domu to zrobie kolejen podejscie. dzieki za pomoc mam nadzieje ze bedzie dzialac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 (edytowane) ok poszlo, teraz mam do wyboru pare rodzajow tego sterownika, np: JMB360 RAID controller JMB361 RAID controller JMB362 RAID controller JMB363 RAID controller JMB366 RAID controller ktore wybrac? probowalem pare kombinacji i dalej w instalacji nie wykrywa mi dyskow :/ bez raida oba dyski sa widziane przez instalke jak ktos bedzie tak mily to gg 5693996 problem rozwiazany, byly zle stery (te slowa) a inne nie dzialaly bo FDD byla szybko formatowana :P Edytowane 21 Września 2007 przez chojrakrock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 no to teraz podziel się wynikami jakie osiąga ten RAID Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2007 no to teraz podziel się wynikami jakie osiąga ten RAIDwedle zyczenia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...