choody92 Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 Witam Jaki dysk twardy wybrać?? Musi być przede wszystkich szybki i nie może być głośny. Musi pasować do mojej płyty głównej GA-K8NE. Pojemność do 160GB i dobra cena do 200 zł. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektronek Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 Pytanie zadawane już chyba z milion razy. Miejcie litość ludzie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choody92 Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 Bardzo proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 szukajka nie gryzie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 http://sklep.benchmark.pl/pelny_17455.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektronek Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 http://sklep.benchmark.pl/pelny_17455.htmlSkoro już próbujesz pomóc, to przynajmniej byś się nie błaźnił. 2 Talerzowa 200GB NICE! Aż jedną rubrykę wyżej była 1 talerzowa 200GB http://sklep.benchmark.pl/pelny_45688.html Myśl człowieku!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choody92 Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 Szukam raczej czegoś do 200 zł. Moja płyta obsługuje tylko sata I. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 Cicho za dwa dni mam egzamin, juz i tak duzo stresa mam a dysku nie zauwazylem a ze kosztuje 208zl w najdrozszym sklepie jaki znam to sadze ze na skapcu znajdziesz za ~190 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choody92 Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 (edytowane) Moglibyście podać linki z allegro??? Nie potrzebuje dysku 200GB. Wolę jakąś dobrą 160GB. A jest jakaś różnica w wydajności między sata I a ata??? Edytowane 22 Września 2007 przez choody92 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektronek Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 (edytowane) Różnicy między SATA i ATA, raczej zauważalnej nie ma. W SATA masz dodatkowo "kolejkowanie zadań" i podłączanie na "gorąco" Wydajność będzie już zauważalna w dyskach o różnej pojemności talerzy. Chodzi mi tylko o 1-talerzowe. Ty chcesz 160GB czyli osiągnie on jakieś 68MB/s w średnim odczycie. Jeśli kupisz 200GB, będzie miał jakieś 75MB/s, tak samo jeśli kupisz 250GB > 85MB/s Nie wiem dlaczego chcesz kupować na Allegro. Ja tam zazwyczaj dysków tańszych niż w sklepach nie znajdowałem. A jeśli już, to jakieś podejrzane aukcje >> np ta: http://www.allegro.pl/item247519777_seagat...mb_okazja_.html W sklepie za 227zł, a na innych aukcjach na Allegro min. 265zł 1-talerzowe 160GB ATA, chociaż tego WD nie jestem pewien. (Seria AAKS ma 160GB talerze, ale ona jest pod SATA) Jak zawsze WD ma SHIT a nie info na stronie WD1600AAJB 180zł ST3160815A 177zł To jest 100% 1-talerzowiec, z tego co widać chyba jedyny pod ATA Na Allegro są droższe :D Samsung nie ma 1-talerzowych ATA, są tylko SATA. Edytowane 22 Września 2007 przez Elektronek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choody92 Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 (edytowane) A jeśli kupiłbym dysk na sata II to będzie on działał na płycie która obsługuje tylko sata I? To jaki dysk najlepiej teraz kupić i czy odczuję różnicę w wydajności, gdy będę miał dysk z 8mb lub 16mb pamięci podręcznej (w moim starym samsungu, na którym teraz pracuję mam o,5 pamięci podręcznej). Edytowane 22 Września 2007 przez choody92 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 Oczywista sprawa, że będzie :wink: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2007 Nie wiem dlaczego chcesz kupować na Allegro. Ja tam zazwyczaj dysków tańszych niż w sklepach nie znajdowałem. A jeśli już, to jakieś podejrzane aukcje >> np ta: http://www.allegro.pl/item247519777_seagat...mb_okazja_.html W sklepie za 227zł, a na innych aukcjach na Allegro min. 265zł cos mnie rozmieszylo na tej skoro dyski sa nowe Dyski są całkowicie NOWE !!! Gwarancja rozruchowa !!! to czemu daje tylko gwarancje rozruchowa? ciekawe :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektronek Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2007 Przecież napisałem, że dlatego aukcja jest podejrzana!!! Nigdy nie bierze się dysków 30zł tańszych, od tych w skąpcu. Koleś ma aż 3 egzemplarze. Pewnie z odzysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2007 albo poserwisowe :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choody92 Opublikowano 24 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2007 (edytowane) To jaki dysk polecacie??? A czy różnica między 16mb buforu a 8mb buforu jest odczuwalna??? Odpowie ktoś??? Opłacało by się kupić ten dysk??? http://www.allegro.pl/item249216017_wd_cav...b_wd1600jb.html Edytowane 26 Września 2007 przez choody92 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...