Skocz do zawartości
gotti`

E6750 - 8800gts

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Pare dni temu zlozylem kompa - e6750, 8800gts 640mb ( 158.19 - sterowniki ktorych aktualnie uzywam, przy nowszych sytuacja wygladala jeszcze gorzej) , 2g ram, abit ip35-e. I wydaje mi sie, ze jak na taki zestaw, uzyskuje dosyc niskie osiagi - 6800pkt w 3dmark 2006, a ponizej umieszczam screen z Unigine v0.4 Sanctuary:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...cb18736df4.html

Dla przykladu osoby z podnobyni, a czasami nawet gorszymi podzespolami osiagaly duze lepsze rezultaty. Dla przykladu:

http://img502.imageshack.us/img502/2305/sd2uz0.png

http://forum.purepc.pl/index.php?act=Attac...st&id=15305

Wie ktos czym moze byc to spowodowane?.

Edytowane przez gotti`

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie masz czasem wlaczonego odpowiednika Cool and Quiet dla Intela? Z tego co widze na tescie to proc ma nominalna czestotliwosc 2,6GHz a w danym momencie Twoj ma chyba 1,6GHz.

Ale jak procesor wykonuje jakieś ,,poważniejsze,, zadania to natychmiast przełącza sie na nominalną częstotliwość ;] Więc podczas 3d marka to niema możliwości żeby sie nie przełączył sie na 2,66ghz :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po screenie z jego testu wnioskuje, ze sie chyba jednak nie przelaczyl. No chyba, ze na koniec testu jak sie pojawiala ta tabelka z wynikami to sie przelaczyl momentalnie spowrotem. Nie zaszkodzi sprawdzic jeszcze raz na wylaczonej tej opcji. Jak mialem ten bajer wlaczony na Athlonie to nie zawsze momentalnie reagowal na wzrost zapotrzebowania na moc:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Przyłącze sie do tematu od kilku dni jestem użytkownikiem platformy na INTEL'u czy Cool and Quiet jest załączony automatycznie przy tej platformie chodzi mi czy na ustawieniach defaultowych biosa jest on załączony?

Dziekuje za odpowiedz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Przyłącze sie do tematu od kilku dni jestem użytkownikiem platformy na INTEL'u czy Cool and Quiet jest załączony automatycznie przy tej platformie chodzi mi czy na ustawieniach defaultowych biosa jest on załączony?

Dziekuje za odpowiedz.

TAK! tylko nie C`n`Q a Enhanced Intel SpeedSteep Technology

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi