pbuda Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2007 Witam, Poniewaz mam zamiar zmienic sprzet, a stary tylko w tym pomaga (wlasnie padly pamieci na 9800pro), chce stosunkowo tanio zmienic kompa. Moze najpierw moje oczekiwania: - Core2 Duo... - Mozliwosc rozwoju (pewnie Core2 Quad za jakies 6-9 miesiecy, RAID, ale to tez za jakies 3 miesiace) - Niskie koszta - Podkrecalnosc (punkt 1 :)) Wybralem wiec: E2140 MSI Neo2-FR Goodramy 2x1gb 800 GR800D264L5/2GDC 8600GT Sonic T321 W Apollo.pl za te komponenty - 1233zl + przesylka Ale mam tez kilka pytan: - Posiadam zasilacz Topower P7 420W - czy wystarczy dla tego konfigu? - Posiadam HDD Samsunga SATA (nie SATA II) - czy dyski SATA mozna podpiac do zlacz SATA II? Koszty naprawde musza teraz byc niskie... - Nagrywarke tez posiadam (BenQ 1650) wiec mozna wrzucic stara... Czy taki sprzet jest w miare? Czy mozna by cos wymienic ewentualnie na lepsze/wydajniejsze komponenty, trzymajac sie przy tym osiagnietej ceny? Z gory dziekuje za porady. Aha, docelowo na procku bedzie woda, wiec jak dobrze pojdzie to moze i NB i GPU tez do kibla dolacze - zawsze to komfort ciszy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2007 zasilacz wystarczy. hdd da rade podpiąć. kartę jak już to Palit Sonic+ kości 1ns jak w wersji GE za 400zł można dostać. na NB nie musisz wody dać- dobra pasywka starczy, chyba że chcesz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2007 Zestaw OK. Zasilacz jak wyżej spokojnie starczy, a dysk będzie bez problemu pasował :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...