mattis Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2007 A wiec podam zestaw jaki mam zamiar kupic i mam nadzieje ze go ocenicie i jak cos bedzie lipne to powiecie na co mozna zmienic Płyta Główna Asus P5K-E/ WIFI-AP Intel P35 KLIK Procesor Intel Core2 Duo E6750 2,66GHz (S775) BOX KLIK Karta Graficzna GeForce 8800 GTS Palit 320MB TV & 2x DVI (PCI-E) KLIK Pamięć GoodRam DDR2 2 x 1GB 900MHz PRO KLIK Dysk Seagate 160 GB Barracuda 7200.9 (8MB, Serial ATA II, zapis prostopadły) KLIK DVD-RW Lite-ON DVD+/-RW LH-20A1H LightScribe bulk black KLIK Zasilacz Corsair CMPSU-450VXEU - 450W KLIK Do tego jeszcze jakis monitor LCD,Klawiatura,Mysz ,Głośniki,Listwa,Obudowa,Stacja Dysków,Urządzenie Wielofuncyjne Pewnie zadacie pytanie dlaczego Komputronik dlatego ze w sklepie w ktorym prawdopodobnie bede kupywal wszystko jest zamawiane z Komputronika.Ale czy na 100% bedzie to ten sklep to niewiem. Kolejna Sprawa to MOBO wybralem tego Asusa bo one dobrze sie kręcą (kręcenie bedzie delikatne) i są raczej bezproblemowe, niestety cena tez jest duzo wyższa niz innych które brałem pod uwage. GoodRam 2x1GB 900MHz PRO są obecnie nie osiągalne i niewiadomo kiedy będą wiec wrazie czego w zastępstwie mam OCZ Platinum rev.2 2X1GB 800MHz CL4 KLIK Niestety na obecną chwilą dysponuje 4300 zł i z tego wynika że nie mieszcze sie w założonym budżecie i jak ma ktos jakis pomysl jak mozna zlozyc porzadny zestaw za te pieniądze to bardzo porsze o porpozycjie.Wiadomo w 4300zl musi sie zmiescic wszystko począwszy od MOBO aż po Urzadzenie wielofunkcyjne.Poprostu to bedzie pierwszy komputer dla pewnej osoby i wszystko od podstaw musi byc kupione.Prosiłbym o komentarze i propozycje.Dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2007 zestaw OK, możesz zejść na Abit IP35-E z płytą główną i ... hmm ... ew. grafika na Palit 8600GT Sonic+, skoro trzeba oszczędzać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2007 A jaka reszta tych rzeczy typu monitor naprzykład? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2007 (edytowane) benq 93gp (mva) lub gateway 21" procka bym wziął e21x0 i OC :) będzie kilka stów do przodu, karte raczej warto wziac 640mb Edytowane 23 Września 2007 przez Nerevar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2007 Nerevar wiesz chetnie bym wziol 640 ale jestem ograniczony kasą i narazie przekraczam 200 zl ten budzet wiec 640mb niema szans Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2007 Tosz mówie zjechać z procem bo cache ci psu na bude :) a 2.5 ghz z palcem w stodole zrobią. Poza tym daruj sobie komputronika i sklep co się tam zaopatruje lepiej zamówić niż kupując na miejscu więcej zabulić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2007 Nerevar poszukam innych sklepów bo to naprawde w porównaniu z innymi mają duze ceny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...