Stanczu Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2007 Witka. Z racji tego że sprzedałem trochę gratów od swojego staruszka chce uderzyć w trochę nowszą technologię. Mam już co nieco na oku, ale zastanawiam się między platformami: 939 czy AM2. W moim przypadku do wydania jest około 500 PLN'ów na mobo+proc+zasilacz. Za 939 przemawia to że mam 2gb pamięci pc3200, a Am2 obsługuje już zdecydowanie szybsze ddr2, ale za to musiałbym się bujać ze sprzedaniem swoich pamięci które już coraz trudniej po prostu opchnąć :( Wybrałem sobie już co nieco na 939, ale dalej się waham: CPU:Opek 144 ~150pln nieźle sie kręcą, 1mb pamięci ( a może Venice 3000 i go kręcić?) MOBO: AsRock 939Dual-SATA2 ~200pln? Na agp jeszcze coś znajdę tymczasowego i pozbieram potem na jakąś fajną kartę na pci. Stabilna i ma spore możliwości oc. ( a może brać coś ciekawszego od razu i jechać na najtańszej grafie na pci?) PSU: Jakiś chieftec, tagan może nawet delta około 400-450W ~150-170pln Mam jeszcze Antoniego 1700+ na sprzedaż więc parę złotych dojdzie, ale niewiadomo kiedy sie sprzeda. <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryld Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2007 Po pierwsze : trudno opchnąć DDR400?? Co ty pleciesz... wystaw na allegro i zobaczysz ile znajdziesz amatorów. :) Z drugiej strony jak masz tylko 500zł to uskładać coś na AM2 będzie koszmarnie ciężko... o 2GB DDR2 zapomnij. Jeśli chodzi o ASRock'a 939Dual to szukaj, ale ceny około 300zł. :( niestety. Procka na 939 taniego do OC polecam San Diego 3700+. Dość tani. Ale i tak władujesz kasę w starą technologię. Nie lepiej troche pozbierać kasy, tak np. do 1500zł i poskładać AM2? PSU to moze być nawet Delta 400W z allegro. Jakoś na razie nie idą te Delty, ciekawe dlaczego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanczu Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2007 No jakoś starałem się pamięci sprzedać i zero zainteresowania. Co do zbierania kasy to trochę problem bo od jutra jestem bez kompa bo moje części mówią papa, a pozbieranie 1000 złotych to by trochę zajęło ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2007 No jakoś starałem się pamięci sprzedać i zero zainteresowania. Co do zbierania kasy to trochę problem bo od jutra jestem bez kompa bo moje części mówią papa, a pozbieranie 1000 złotych to by trochę zajęło ;Pdfi nf4 lanpartu - 280zł 3700+ - 160zł delta 400W - 60zł chwilowo jakas zastepcza grafa pci - xxzł frezzer64 -50zł wychodzi troszke ponad 5 paczek ale jak zobaczysz wydajnosc tego sprzetu w porownianiu do socketA to ci te niebieskie kapcie z nog pospadaja :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanczu Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2007 Skąd wiesz o moich niebieskich kapciach? :lol: Czemu doradzacie mi 3700+? W stoku jest rzeczywiście szybszy od opka 1.4 vs 2.2 ale opki w większości robią 2.8gHz. I mają obsługę HT. Kurde, chyba z obiegu trochę mi sie wypadło :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2007 I mają obsługę HT.?? Sandiego 3700+ też wysoko sie kręcą, 3ghz są osiągalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnny00 Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2007 heh mam na sprzedaz akurat 3700+ :P ale opycham z calym zestawem ---A643700+ san diego@2.97 def V + frezeer 64 ---GA-K8NF-9 rev 2.0 zalman na nb ---2 x 1gb goodram pc3200 / 1x 512 goodram pc3200 ( 512stka smiga na 520hz szkoda ze resza kosci nie chce :P) ale u mnie to lata na fortronie 400 60HLN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanczu Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2007 ?? Sandiego 3700+ też wysoko sie kręcą, 3ghz są osiągalne. Klik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2007 czy kupisz SD czy O to jeden pies bo będzie to venus ;) ale w SD raczej wyższe szanse na 3ghz,, moje na 1,42v to juz bardzo nieźle a SD 3@ 1,39 to raptem średniaczek.. o144 to nie 1,4 a 1,8 ale my tu o teorii a ostatecznie zrobisz i tak tak: opchnij wszystko co tam masz, za swoje 2gb kupisz 2gb lepszego ddr2 i jeszcze trochę ci zostanie ;] teraz możesz się zastanawiać czy chcesz się bawić z am2 czy czasem nie c2d,, policz gotówkę i wtedy pomyslimy.. szykuj się na grafikę na PCI,, jeden z głupszych pomysłów jakie słyszałem dać 200-300pln za najwyżej nie najgorszą płytkę pod starą technologię po to żeby jeszcze wywalić kasę na jakąś starą grafę na której już i tak w nic nie zagrasz.. kupuj pcie + grafę na pci a jak nie możesz wytrzymać bez grania to dokup w cenie paczki fajek pegazusa ;] ostatecznie - licząc że dozbierasz 100 z memek i procka (możemy jeszcze policzyć wersję z 1gb w jednej kości,, to najłatwiej dołożyć..) już tam coś sensownego poskładasz, bedą i dwa jajka i niegłupia płyta, może jakiś freezerek. jak powiesz na jaką grafę zbieraszto się i tak dowiesz że potrzeba ci fortrona z allegro,, jakiegoś z duzą 12v.. ostatnio jak patrzyłem to 350, 400tki jakieś stare były ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...