Skocz do zawartości
nethaker

Problem Z Norton Ghost 12

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chciałbym zaznaczyć, że jest to moja pierwsza przygoda z programem Norton Ghost 12. Problem jest taki. Mam zainstalowany system operacyjny na partycji, której obraz (kopię) chcę zrobić do późniejszego odtworzenia z płyty CD/DVD. Zwyczajnie chcę zrobić kopię idealnie skonfigurowanego, czystego zainstalowanego systemu na płytę.

Otrzymuję taki komunikat (gdy wybiorę partycję bez systemu wykonuje kopie poprawnie):

Dołączona grafika

Próbowałem wyłączyć plik stronicowania - bez efektów. Byłbym wdzięczny za wskazówki.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Używam Ghost'a od lat obecnie wersję 11 i kopie systemu zawszę robię z pod Dos'a przedtem ze specjalnie przygotowanej płyty a teraz PenDrive'a. Tobie też tak radzę gdyż mi nigdy tam nie wyskakiwały takie komunikaty (pod warunkiem iż system plików nie był uszkodzony).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mardok, dzięki za odzew. Wersja 12 chyba nie oferuje możliwości tworzenia obrazu partycji z poziomu dysku ratunkowego (na 99.9% nie ma takiej opcji, trzy razy szukałem).

Zdecydowałem się zmienić program na Acronis True Image i póki co jestem bardzo zadowolony. Polecam wszystkim.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mardok, dzięki za odzew. Wersja 12 chyba nie oferuje możliwości tworzenia obrazu partycji z poziomu dysku ratunkowego (na 99.9% nie ma takiej opcji, trzy razy szukałem).

Zdecydowałem się zmienić program na Acronis True Image i póki co jestem bardzo zadowolony. Polecam wszystkim.

Program Acronis True Image to też bardzo dobre rozwiązanie, co nie zmienia faktu iż w Ghost v12 też jest wersja pod Dos'a ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mały powrót do tematu. Otóż mój znajomy dostał od ojca właśnie Norton Ghosta 12 ENG i nie może zrobić obrazu partycji HDD z płyty bootowalnej. Ostatnio zawitałem do niego i faktycznie, płytą bootowalną jest Recovery Disc. Nie ma tam opcji, która umożliwia zrobienie obrazu bezpośrednio z CD. Więc jeśli zawitasz tu Mardok, to może napiszeszdokładnie jak wygląda ta niby wersja DOS'owa tego archwizera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi