nethaker Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2007 Witam, Chciałbym zaznaczyć, że jest to moja pierwsza przygoda z programem Norton Ghost 12. Problem jest taki. Mam zainstalowany system operacyjny na partycji, której obraz (kopię) chcę zrobić do późniejszego odtworzenia z płyty CD/DVD. Zwyczajnie chcę zrobić kopię idealnie skonfigurowanego, czystego zainstalowanego systemu na płytę. Otrzymuję taki komunikat (gdy wybiorę partycję bez systemu wykonuje kopie poprawnie): Próbowałem wyłączyć plik stronicowania - bez efektów. Byłbym wdzięczny za wskazówki. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 24 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2007 Używam Ghost'a od lat obecnie wersję 11 i kopie systemu zawszę robię z pod Dos'a przedtem ze specjalnie przygotowanej płyty a teraz PenDrive'a. Tobie też tak radzę gdyż mi nigdy tam nie wyskakiwały takie komunikaty (pod warunkiem iż system plików nie był uszkodzony). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nethaker Opublikowano 24 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2007 Mardok, dzięki za odzew. Wersja 12 chyba nie oferuje możliwości tworzenia obrazu partycji z poziomu dysku ratunkowego (na 99.9% nie ma takiej opcji, trzy razy szukałem). Zdecydowałem się zmienić program na Acronis True Image i póki co jestem bardzo zadowolony. Polecam wszystkim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 Mardok, dzięki za odzew. Wersja 12 chyba nie oferuje możliwości tworzenia obrazu partycji z poziomu dysku ratunkowego (na 99.9% nie ma takiej opcji, trzy razy szukałem). Zdecydowałem się zmienić program na Acronis True Image i póki co jestem bardzo zadowolony. Polecam wszystkim. Program Acronis True Image to też bardzo dobre rozwiązanie, co nie zmienia faktu iż w Ghost v12 też jest wersja pod Dos'a ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mortex Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Mały powrót do tematu. Otóż mój znajomy dostał od ojca właśnie Norton Ghosta 12 ENG i nie może zrobić obrazu partycji HDD z płyty bootowalnej. Ostatnio zawitałem do niego i faktycznie, płytą bootowalną jest Recovery Disc. Nie ma tam opcji, która umożliwia zrobienie obrazu bezpośrednio z CD. Więc jeśli zawitasz tu Mardok, to może napiszeszdokładnie jak wygląda ta niby wersja DOS'owa tego archwizera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...