aka_rock Opublikowano 24 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2007 (edytowane) Gram sobie wczoraj w CS:S i pewnym momencie monitor gaśnie[czarny ekran, pali się żółte światełko]. Daje resa, i przy włączaniu się komputera nie ma napisów tylko na całym ekranie jest coś jak szary ekran na telewizorze przy szukaniu kanałów, tylko, że nie szary kolor a takie troche kolorowe[postaram się później wrzucić zdjęcie]. Po dźwięku słychać, że wszystko się ładuje, monitor robi się raz czarny, a potem znów cały ekran w kolorach(kiedy powinny pojawiać się napisy). W momencie, w którym wchodzi windows nie jest ok, normalnie długo hałasuje dysk zanim się włączą wszystkie progsy, a tu 0 hałasu prawie, czyli sam windows nie wchodzi. Wie ktoś może czego to mogą być objawy? Szczególnie mnie intryguje to co widzę na monitorze ;D Czy to może być grafa? Nie znam się, ale myślę, że jak zamiast napisów ekran w kolorach to może być grafa, tylko że troche tą teorie zaprzecza fakt, ze sam windows nie wchodzi[chyba ze windows padl dodatkowo, co jest raczej malo prawdopodobne]. Rzeczy już sprawdzone: RAM - OK Monitor - OK wentylki oczywiscie wszystkie się kręcą na pierwszy rzut okiem i nosem, nic nie wydaje się być spalone ;] konfiguracja; e6420 foxconn P35A RAM 2x1GB a-data ee+ cl4 800 topower 420W galaxy 6600gt seagate 80GB sata UPDATE: Problem rozwiązany. Grafa padła. Chwilowo dorwałem S3 Virge, póki nie sprawię sobie czegoś lepszego. Edytowane 27 Września 2007 przez aka_rock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektronek Opublikowano 24 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2007 Jeżeli nie widzisz nawet ekranu z wykrywaniem dysków, to prawdopodobnie coś się zwaliło. Próbowałeś wyciągnąć grafę i wsadzić jeszcze raz? Najlepiej, gdybyś mógł ją gdzieś przetestować. Gdyby działała, tzn, że coś z płytą. Próbowałeś resetować Bios? Sprawdzałeś jak tam bateryjka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aka_rock Opublikowano 24 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2007 (edytowane) Przy ekranie z wykrywanie dysków i nastepnych- napisów nie widać, tylko zamiast nich cały ekran wygląda tak jakoś kolorowo, jak klikne DEL to wchodzi do BIOSU i barwa tych kolorów robi sie niebieska, oczywiscie nic tam oprocz niebiesko bialego tla nie widac... Z tego co stwierdziłem, przy uruchamianiu, dochodzi do tego momentu -paska ładowania z napisem Windows(oczywiscie ekran caly czas widoczny w kolorach kilku barw), a do windowsa samego juz nie wchodzi.. Czyli przechodzi bootowanie bez błedów, tylko nie wchodzi do windowsa a na ekranie kaszana... CMOS reset zrobilem wlasnie, baterie wymieniłem na inną, karte podłączyłem w drugim slocie i jest wciąż to samo. Edytowane 24 Września 2007 przez aka_rock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...