mach82 Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 Mnie ciekawi tylko o ile wydajniejszy jest p35 od p31wydajność jest taka sama Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 Aczkolwiek płyta nie jest kierowana pod siakieś Quady itd. (zresztą jest to następca I945/946). Ot budżetowe rozwiązanie, jednakże przy okazji pozwalające na znośne o/c. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulburner Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 Czyli rozsądniejszym wydaje się zakup EVGA 650i Ultra? Ma sześciofazowe zasilanie, więc nie powinno być chyba problemów z Quadami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hhhh Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 to jakie jest max fsb testowal ktos jeszcze? i jak kupilem procek ktory idzie na 3,4 na 1,35 to pojdzie na tyle na p31 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnny00 Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 no ja zamowilem ale bedzie pozniej jak myslalem.. dopiero czwartek :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 http://www.hothardware.com/Articles/Budget...S_and_Gigabyte/ Porównanie z ECS'em na P35 (~300zł) - nie wiedziałem, że P35 potrafi max 350MHz (około) robić xD. Ogólnie wypadła jak najbardziej ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tical Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 Ta plyta default'owo ustawia Ramy na 1.8V? Obojetnie jekiae by nie byly?Bo moje Geil'e wg specyfikacji maja pracowac na 2.1V i nie wiem czy podnosci o 0.3V w BIOSie, tam tez w zasadzie nie jest napisane jakim zasilaniem zasilane sa ramy, chyba, ze to jest to w sekcji gdzie pokazuje napiecie i jest 1V8 RAM - OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 Standardowo jest 1.8v, ale z tym roznie bywa. Ja ustawiam na normal czyli niby 1.8 a w Evereście pokazuje 1.95v, daje +0.4 wiec powinien pokazac 1.95 + 0.4 = 2.35V , a jest 2.25V. Tak naprawde to już nie wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L96A1 Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 Zamówiłem dzisiaj GA-P31-DS3L za 283 zł (trochę dużo ale nie muszę płacić za przesyłkę- odbiór na miejscu ;) ). Do tej płytki zamówiłem E2160, hp-100 i 2x1GB 667 Kingston-a (mam nadzieję, że będzie na elpidach :)). Planuję odbiór w sobotę więc ok. poniedziałku podzielę się wynikami oc i ogólnymi wrażeniami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnny00 Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 no i w koncu przyszla plytka.. na def v ustawilem fsb 333 i pamieci na 500.. proc chodzi na 3.0 i wiecej w zasadzie nie trzeba:] dla lekkiego oc plyta w sam raz.. pozniej pobawie sie w wyzsze fsb i pamieci popieszcze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kad2 Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 I jak?ktos już próbował oc e2140?Przymierzam się do zakupu tej płyty ale cały czs się wacham między ta płytą a gigabyte ga965p ds3 rev3.3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 Ktora plyte bardziej oplaca sie brac? Ta: http://4speed.pl/index.php?stan=opis&id_towaru=5707 czy ta: http://4speed.pl/index.php?stan=opis&id_towaru=5706 ? Gigabyte GA-P31-DS3L vs Gigabyte GA-P31-S3L . DS3L jest drozsza, ale w czym lepsza od S3L ? ;) Bedzie dzialac wpierw z Celeronem 420, potem z e2160/e2180. Interesowalo by mnie fsb powyzej 350MHz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnny00 Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 "d" to sa stale kondensatory.. niby trwalsze.. ja zakupilem plyte + e2160 i chodzi na codzien na 2.9.. wiecej mi nie trzeba i z zakupu jestem zadowolony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
screws Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2007 Również mam tą płytę i nie narzekam. Działa na co dzień z e2160 na 3,07GHz (wyżej nie dam rady podkręcić ze względu na walla :/). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 "d" to sa stale kondensatory.. niby trwalsze.. ja zakupilem plyte + e2160 i chodzi na codzien na 2.9.. wiecej mi nie trzeba i z zakupu jestem zadowolonyA to na pewno wiecej ci nie trzeba, czy po prostu plyta jest trudna w oc powyzej 2.9GHz ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 moze ktos sprawdzic i dac screena czy przy podnoszeniu fsb nie podnosi sie tez pciexpress?! z tego co wiem to tanie modele gigabyte wlasnie przez to ograniczaly OC ze nie mialy blokady pci express:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 skoro ludzie osiagaja na tym 3GHz to chyba nie nazwiesz tego ograniczonym oc..? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 wiesz na gigabyte na 945pl idzie fsb 310 tez mozna 3ghz osiagnac ale pci express sie podnosi do ponad 130 i jak grasz to grafika ci wywala blad to chyba nie jest za dobrze jak co chwile tak sie dzieje;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 moze ktos sprawdzic i dac screena czy przy podnoszeniu fsb nie podnosi sie tez pciexpress?! z tego co wiem to tanie modele gigabyte wlasnie przez to ograniczaly OC ze nie mialy blokady pci express:/ Ja dojechałem do fsb450 na tej płycie , wiec jest to niemożliwe aby pcie/lock nie działał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 ale u nich tak chodzi na codzien :P i to juz fsb na poziomie ~333 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 ok to tym bardziej ktos moze zrobic screena i pokazac innym:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnny00 Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 (edytowane) jak na razie fsb 400 proc 3200 pamiec 1000 wszystko smiga.. zaraz zobacze co z wiekszym fsb co do pcie lock raczej musi istniec skoro mozna recznie ustawic spod biosu i z fsb rzedu 400 bez blokady to by tylko chyba dym poszedl fsb 410~420 wall dalej nie idzie.. w sumie mam druga plytke ale jej nie bede ruszal.. mowie jak na oc dla szarego uzytkownika w sam raz.. proca moge pocisnac na 3.5 ale po co go grzac caly czas Edytowane 9 Października 2007 przez johnny00 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 (edytowane) heh zaden dym poprostu by nie wstala. jak ustawiasz na 100 i idzie 400 fsb no to znaczy ze ma blokade. wiec spoko wiec warto sie nia zainteresowac:) a to ze jest ustawienie w biosie to nic nie znaczy;) bo na 945pl tez masz reczne ustawienie a jak dasz 100 to plyta nie wstanie na fsb 250 dopiero jak sie podniesie pci express na 130 to robi fsb300. Edytowane 9 Października 2007 przez Pixelik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kad2 Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 p31 dsl3 ma ICH7 czy ICH9 bo w sklepach różnie podają?.Zastanawia mnie rónież jak płytka radzi sobie z np: E6300(w pszyszłości będzie upgrade z e2140) czy ze względu na słabą sekcje zasilania oc będzie znacznie mniejsze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 Ma ICH7. PE a C2D to róznica w keszu. Na dual core mobo wyrobi bez problemu, z quadem zapewne byłyby już problemy (o ile na stock V i bez o/c może by poszło, to podbicie napięcia i o/c... skończyłoby się zapewne niepowodzeniem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hhhh Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 Podnosiliscie napiecie na fsb i innych zeczach? cos trzeba wylaczyc bo ja mam koniec przy 333 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
screws Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 Ja nic nie podnosiłem i doszedłem do 342, wyżej już nie dam rady bo lipny procek sie trafił... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 (edytowane) Na dual core mobo wyrobi bez problemu, z quadem zapewne byłyby już problemy (o ile na stock V i bez o/c może by poszło, to podbicie napięcia i o/c... skończyłoby się zapewne niepowodzeniem) plyta ma 4 fazy zasilania wiec leprze niz p5k 3fazy. wiec nie bedzie problemu z quadem! za cene 260zl nie ma leprzej propozycji w kwesti OC. na ds3L jest ICH7. Edytowane 14 Października 2007 przez Pixelik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hhhh Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 (edytowane) nowy zmodowany bios F5 Dzielniki na pamieci: 2 2,66 2,33 4.0+ 1066 1333 1600 1.00 1.33 1.66 + stare czyli 2.4 1.2 ..... Pytanko: jak ustawiam pci-e na asyn to nie idzie mi na 375 wall fsb ?(moda trzeba) z syn do 360 zwiekszyc jakies napiecia? motherboard_bios_ga_p31_ds3l_f5.zip Edytowane 17 Października 2007 przez hhhh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 Prawdopodobnie jutro dołącznie do posiadaczy p31 ;> Posiadaczy p31 prosiłbym o info jakie max fsb osiągają ;) i jakie max o/c ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...