Nick126 Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 Witam, od jakiegoś czasu mam Livebox'a i jest z nim trochę problemów... dziś pojawił mi się taki komunikat jest to już któryś raz. Nie wiem dlaczego. Po tym robie restart livebox'a i zanim sie odpali i będzie działał troche mija... Jest on podłączony na dwa komputery - wifi i usb. I przy okazji - jak go rozłączyć? Chciałbym móc go rozłączyć i połączyć w każdym momencie, a sie nie da. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evil One Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 (edytowane) Witam, od jakiegoś czasu mam Livebox'a i jest z nim trochę problemów... dziś pojawił mi się taki komunikat jest to już któryś raz. Nie wiem dlaczego. Po tym robie restart livebox'a i zanim sie odpali i będzie działał troche mija... Jest on podłączony na dwa komputery - wifi i usb. I przy okazji - jak go rozłączyć? Chciałbym móc go rozłączyć i połączyć w każdym momencie, a sie nie da. Nie możesz przypisać na każdym komputerze IP na sztywno? Pula adresów dla liveboxa jest dość duża i zaczyna się od 192.168.1.2 Adres 192.168.1.1 jest adresem Lbx i taką bramę i DNS powinieneś wpisać dla swojej sieciówki. Oczywiście przypisz adresy każdemu inne (ostatnia liczba), ale bramy i DNS te same. Ale to powinieneś już wiedzieć. EDIT: btw.. sprawdź jeszcze, czy inna karta nie ma włączonego udostępniania i nie ma tego samego adresu co livebox, lub karta WiFi podłączona do niego. A tak swoją drogą czemu korzystasz ze złącza USB nie lepiej z RJ-ki? Na początku też wpiąłem sobie net przez to złącze, ale ogólnie to była porażka, nie dość że problemy to jeszcze ślamazarnie to wszystko chodziło :/ Edytowane 29 Września 2007 przez Evil One Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...