forest kila zbila Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 Hej Rozglądam się za dobrym/tanim ramem 2x 1GB. Pamięć ma działać pod NF4, dfil lp ultra-d. do real 3,15v na mem więcej dawać nie chcę. Dużych wymagań nie mam wiem że z bh zestaw 2x1GB za taką kasę nie powalczy ale nie o to tu chodzi. Benchować mi sie nie chce ;] docelowo 230mhz na rozsądnych czasach (żadne 4ki nie wchodzą w grę, bez przesady ;]),, cena - 300-350zł a więc w grę wchodzą wszystkie "value" mój typ na teraz - adata, pewnie poniżej 300zł co warto jeszcze brać pod uwagę ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekk Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 co warto jeszcze brać pod uwagę ? icon_smile3.gif Wymiana wszystkiego na coś nowszego i DDR2 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 No doklanie, wymiana. Przeciez teraz za 340zl (4x85zl) masz 4x1GB GoodRama, nic dodac, nic ujac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 (edytowane) to raczej nie wchodzi w grę ;] wiem że mój sprzęt mogę dosyć uczciwie sprzedać ale tu chodzi o prosty upgrejdzik na 2gb, 4 nie potrzebuję ;] w sumie spokojnie mieszczę się na 1gb i robię to bardziej dla tego że nie muszę za dużo dokładać nie chce mi się bawić w przesyłki rozbieranie kompa dłubanie i stawianie systemu,, to co mam obecnie jest w sam raz i jeśli już miał bym coś zmieniać to nie platformę to wracając do tematu - jakie 2x1GB pod 230mhz w dobrej cenie ? :> poniżej 350zł (bardziej interesuje mnie w sumie bliżej 300..) są patrioty cl 2,5, adaty, każdy goodram (nie wiem na jakich to czipach leci ale jesli UCCC + BPpcb może robić 230 2,5-3-3?) kingston value i pewnie jeszcze dużo ;] za 400 chyba widziałem na giełdzie kingston khx 2-3-2 ale z tego co pamiętam to trochę padło jest wcale nie muszą latać lepiej niż byle uccc (?), są jeszcze corsair value, geile może z innej beczki - jakie czipy można znaleźć na tanich 1gb modułach ? jakich szukać ? wam polecającym upgrejd zostawiam pod przemyślenie jeszcze jedną kwestię - wydajność tani kupić dzisiaj można ale już nie funkcjonalność,,płyty o funkcjonalności dfi lp są i będą drogie. sejwy biosa (ważne jak się kompa używa jako serwisówki.. ja używam codziennie), sterownie prędkościami wentylatorów pod systemem i względem temperatur (komfort..cisza,, dobrze ustawione jest "półpasywne..."), absolutna stabilność 24/7.. etc. za 300 ni dostanę płytki która to zaoferuje.. dalej - kwestia kompatybilności chłodzenia (ninja..).. nie tak szybko, moc jest tania ale komfort - zawsze w cenie :P Edytowane 29 Września 2007 przez forest kila zbila Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekk Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 (4x85zl) LOL 85zł za 1GB ja dałem kiedyś 200zł, a teraz takie ceny, ciekawe czy będzie taniej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 Dolaczam sie do pytania. Co w tej cenie mozna dostac cieakwego. Troche krecic bede DFI nie moze sie marnowac :] Na razie tez nie planuje przez 3-4 miechy zmieniac sprzetu wiec wymiana nie wchodzi w gre. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 (edytowane) W sumie najprościej jest kupić 2GB Samsungów, wszystkie są chyba robione na UCCC, które kręcą sie w miare równo z tego co pamiętam. 1GB ja się z chęcią pozbędę :wink:. Edytowane 29 Września 2007 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 No doklanie, wymiana. Przeciez teraz za 340zl (4x85zl) masz 4x1GB GoodRama, nic dodac, nic ujac.LOL nie kazdy potrzebuje 4GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 Nie mowie, ze potrzebuje, ale chcialem pokazac jaka jest oplacalnosc zakupu DDR1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spisaczek Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 Ja sie podepnę po temacik :P Czy jak mam 2x512 (w sygnie) i dokupie IDENTYCZNĄ kosc 1Gb (1x1GB) to one bedą współpracowały?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 widzę że temat umarł ;] zaczynam kombinować w inną stronę,, popatrzyłem na newegg i oto co znalazłem http://www.newegg.com/Product/Product.aspx...N82E16820146425 warte każdego dolaresa, 2-3-2 @ 227,, nieźle ;] jakieś info jakieś tipy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 cena za wielką woda śmieszna. nic tylko kupować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 Imo bez sensu pakowac w stare graty.. ja sie pozbywam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 Tylko zwróć uwagę na to, że forest kila zbila ma jeszcze stosunkowo dobry sprzęt. W jego przypadku jeszcze IMO modernizacja zamiast wymiany jest opłacalna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekk Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 (edytowane) Imo bez sensu pakowac w stare graty.. ja sie pozbywam Dokładnie, ja zrobiłem tak samo, nie warto zostawać przy starych częściach, bo nowsze jest tańsze ;) Edytowane 2 Października 2007 przez rmvbhd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 czy ja się muszę tłumaczyć z moich pobudek pozostania przy tym sprzęcie ? ;] po raz drugi czy trzeci ? nie chce zmieniać, z nowego sprzętu będę zadowolony dopiero po dłuższym czasie jak sobie wszystko poustawiam etc pisałem już o funkcjonalności i wygodzie.. nie potrzebuję ani 2ch rdzeni ani mocniejszego procusia jeśli coś miało by mi się przydać to pod kątem gier - raczej grafika (teraz x800gto), pod kątem możliwości - pewnie drugi dysk ale nie wsadziłem go jeszcze bo to .. to większy hałas ;] poza tym coś mi się wydaje że zestaw 2x1gb to bedzie i za rok łatwa rzecz do sprzedania,, jak znajdę kogoś kto mi to przyturla z usa to pewnie sprzedając te mem za rok jeszcze na tym zarobię i nie chodzi tu o kesz w uikend zarobiłem na procka mobo i pamięci z tym że .. nie są mi potrzebne wróćmy więc do kwestii zasadniczej i porozmawiajmy w końcu o pamięciach Jakie mem ew. warto kupić w polsce ? nie mam dużych wymagań (napisane wyżej..) Na jakich kostkach można dostać budżetowe 1GB i które do czego pod jakie mhz czasy napięcia ? na jakich kostkach są te mushkiny ? btw zawsze chciałem mieć muszkiny, może dla tego że nikt ich ne ma ;) moze tym razem uda mi się pogłaskać moją próżność i dorwać memki klasy premium które przemawiają do mnie mocniej jak np mojego geile czy khxy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 widzę że powtarzać co topik która grafa jaki procek i że to jedyna słuszna płyta to no problemo ale już kapkę pod górkę i cisza :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...