Skocz do zawartości
forest kila zbila

2x 1gb Ddr 1

Rekomendowane odpowiedzi

Hej

Rozglądam się za dobrym/tanim ramem 2x 1GB. Pamięć ma działać pod NF4, dfil lp ultra-d. do real 3,15v na mem więcej dawać nie chcę.

Dużych wymagań nie mam wiem że z bh zestaw 2x1GB za taką kasę nie powalczy ale nie o to tu chodzi. Benchować mi sie nie chce ;]

docelowo 230mhz na rozsądnych czasach (żadne 4ki nie wchodzą w grę, bez przesady ;]),,

cena - 300-350zł a więc w grę wchodzą wszystkie "value"

mój typ na teraz - adata, pewnie poniżej 300zł

co warto jeszcze brać pod uwagę ? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to raczej nie wchodzi w grę ;]

wiem że mój sprzęt mogę dosyć uczciwie sprzedać ale tu chodzi o prosty upgrejdzik na 2gb, 4 nie potrzebuję ;] w sumie spokojnie mieszczę się na 1gb i robię to bardziej dla tego że nie muszę za dużo dokładać

nie chce mi się bawić w przesyłki rozbieranie kompa dłubanie i stawianie systemu,, to co mam obecnie jest w sam raz i jeśli już miał bym coś zmieniać to nie platformę

to wracając do tematu - jakie 2x1GB pod 230mhz w dobrej cenie ? :>

poniżej 350zł (bardziej interesuje mnie w sumie bliżej 300..) są patrioty cl 2,5, adaty, każdy goodram (nie wiem na jakich to czipach leci ale jesli UCCC + BPpcb może robić 230 2,5-3-3?) kingston value i pewnie jeszcze dużo ;] za 400 chyba widziałem na giełdzie kingston khx 2-3-2 ale z tego co pamiętam to trochę padło jest wcale nie muszą latać lepiej niż byle uccc (?), są jeszcze corsair value, geile

może z innej beczki - jakie czipy można znaleźć na tanich 1gb modułach ? jakich szukać ?

wam polecającym upgrejd zostawiam pod przemyślenie jeszcze jedną kwestię - wydajność tani kupić dzisiaj można ale już nie funkcjonalność,,płyty o funkcjonalności dfi lp są i będą drogie. sejwy biosa (ważne jak się kompa używa jako serwisówki.. ja używam codziennie), sterownie prędkościami wentylatorów pod systemem i względem temperatur (komfort..cisza,, dobrze ustawione jest "półpasywne..."), absolutna stabilność 24/7.. etc. za 300 ni dostanę płytki która to zaoferuje.. dalej - kwestia kompatybilności chłodzenia (ninja..).. nie tak szybko, moc jest tania ale komfort - zawsze w cenie :P

Edytowane przez forest kila zbila

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie najprościej jest kupić 2GB Samsungów, wszystkie są chyba robione na UCCC, które kręcą sie w miare równo z tego co pamiętam. 1GB ja się z chęcią pozbędę :wink:.

Edytowane przez YogiCK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widzę że temat umarł ;]

zaczynam kombinować w inną stronę,, popatrzyłem na newegg i oto co znalazłem http://www.newegg.com/Product/Product.aspx...N82E16820146425

warte każdego dolaresa, 2-3-2 @ 227,, nieźle ;]

jakieś info jakieś tipy ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy ja się muszę tłumaczyć z moich pobudek pozostania przy tym sprzęcie ? ;] po raz drugi czy trzeci ?

nie chce zmieniać, z nowego sprzętu będę zadowolony dopiero po dłuższym czasie jak sobie wszystko poustawiam etc

pisałem już o funkcjonalności i wygodzie..

nie potrzebuję ani 2ch rdzeni ani mocniejszego procusia

jeśli coś miało by mi się przydać to pod kątem gier - raczej grafika (teraz x800gto), pod kątem możliwości - pewnie drugi dysk ale nie wsadziłem go jeszcze bo to .. to większy hałas ;]

poza tym coś mi się wydaje że zestaw 2x1gb to bedzie i za rok łatwa rzecz do sprzedania,, jak znajdę kogoś kto mi to przyturla z usa to pewnie sprzedając te mem za rok jeszcze na tym zarobię

i nie chodzi tu o kesz w uikend zarobiłem na procka mobo i pamięci z tym że .. nie są mi potrzebne

wróćmy więc do kwestii zasadniczej i porozmawiajmy w końcu o pamięciach

Jakie mem ew. warto kupić w polsce ? nie mam dużych wymagań (napisane wyżej..) Na jakich kostkach można dostać budżetowe 1GB i które do czego pod jakie mhz czasy napięcia ? na jakich kostkach są te mushkiny ?

btw zawsze chciałem mieć muszkiny, może dla tego że nikt ich ne ma ;) moze tym razem uda mi się pogłaskać moją próżność i dorwać memki klasy premium które przemawiają do mnie mocniej jak np mojego geile czy khxy ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi