Skocz do zawartości
MorDeK

Mam duże problemy z wyborem komputerka!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

ja za 20pln kupilem na WGK klawiature z przezroczystego niebieskiego plastiku i klawisze przezroczyste biale,niedlugo wstawiam zaroweczki i efekt bedzie pewnie niezly

no to ja inaczej niz inni (zeby opcje stworzyc)

plyta Abit KD7 na kt400

sb niet bo ta mobo ma zintegrowane 6 kanalow

grafa 9500pro

za proca nie ma co przeplacac, 1700+chodzi slicznie na wyzszych MHz-ach

pamieci co najmniej 333 CL2 -co najmniej!!!

(alez ty kasy musisz miec ze cos takiego kupujesz)

HERETYK!!

Spalić Cię na stosie?! :twisted:

wiedzialem ze ty w ten sposob najszybciej zareagujesz :P

nie spodziewalem sie jednak tak rozsadnego odzewu

bartezjusz szcuken

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

, ale nie zapominaj że jak na tym Abicie puścisz FSB 200 to masz PCI 40MHz, a na nForsie2 zawsze 33MHz.

pzdr.

ani na chwile o tym nie zapomnialem,ale pci 40 MHz to bezpieczna wartosc(przynajmniej dla mnie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dopra więc wygląda na to że mój najbloższy zestaw będzie wyglądał następująco:)))):

-Epox 8RDA+

Słusznie.

-WC(kupny) (jak znacie lepsze chłodzenie to podajcie)

Daj se spokuj z kupnym WC. Lepiej kupić dobry wiatrak. WC sam złożysz za kilka miechów.

-Hercules Ati Radeon 9500pro 128MB DDR(myślałem o 9500 i zrobić 9700 ale każecie 9500pro więc biore)

Może warto... nie wiem sam zobaczysz.

-AthlonXP 1700+ lub 2000+(zależy od rodziców:))))) )

Mów do niego, a on swoje. XP 1700+ jasne?

-KLAWIATURA TRACER TRK-4 SLA SLIM PS/2

Nie znam się.

-NAGRYWAR. LITEON 48/24/48 BOX LTR48246S

LG 48x (nie zmienię zdania!)

-KLAWIATURA STANDARDOWA

Po co Ci dwie?

-2x256MB DDR PC3200/2700 TwinMOS

Twin-mos? hmm... może lepiej Kingi, albo szajsungi... nie wiem wszystkie jakieś takie <span style="color:red;">[ciach!]</span>iane są.

-obudowa pod antka z 400W zasiłką:)))większa jakaś(pobawie sie z plexą:)) )tak żeby miała z 5-6 wejść takich do cd :D(zapomniałem jak to sie nazywa :P)

baka... :roll: . BIG tower bez zasiłki,a potem kupisz Chifteca albo coś lepszego (nie wiem czy jest).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja za 20pln kupilem na WGK klawiature z przezroczystego niebieskiego plastiku i klawisze przezroczyste biale,niedlugo wstawiam zaroweczki i efekt bedzie pewnie niezly

no to ja inaczej niz inni (zeby opcje stworzyc)

plyta Abit KD7 na kt400

sb niet bo ta mobo ma zintegrowane 6 kanalow

grafa 9500pro

za proca nie ma co przeplacac, 1700+chodzi slicznie na wyzszych MHz-ach

pamieci co najmniej 333 CL2 -co najmniej!!!

(alez ty kasy musisz miec ze cos takiego kupujesz)

HERETYK!!

Spalić Cię na stosie?! :twisted:

wiedzialem ze ty w ten sposob najszybciej zareagujesz :P

nie spodziewalem sie jednak tak rozsadnego odzewu

bartezjusz szcuken

ha.. wiedziałem, że to prowokacja... :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

użytkowników o pomoc! 

Sorry za długość posta :) !!

jeszcze nie powiedziałes ile masz kasy na to?? ułatwiłoby sprawe

ja myśle, że jak chce kupić radka 9500pro i athlona 2000+ to raczej biedny nie jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RedNacz

nie do konca prowokacja

ja poprostu uwazam ze KD7 jest lepsze od 8RDA i jak bym kupowal to wlasnie tak

inna sprawa ze wiedzialem ze zostane skrytykowany,ale mysle ze autor watku ma prawo znac rozne zdania (zwlaszcza jezeli wiekszosc zle podpowiada :-P )RedNacz

nie do konca prowokacja

inna sprawa ze wiedzialem ze zostane skrytykowany,ale mysle ze autor watku ma prawo znac rozne zdania (zwlaszcza jezeli wiekszosc zle podpowiada :-P )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RedNacz

nie do konca prowokacja

inna sprawa ze wiedzialem ze zostane skrytykowany,ale mysle ze autor watku ma prawo znac rozne zdania (zwlaszcza jezeli wiekszosc zle podpowiada :-P )RedNacz

nie do konca prowokacja

inna sprawa ze wiedzialem ze zostane skrytykowany,ale mysle ze autor watku ma prawo znac rozne zdania (zwlaszcza jezeli wiekszosc zle podpowiada :-P )

chwila... twierdzisz, że KD7 na KT400 jest lepsze od 8RDA na nForce2?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a w czym niby jest kd7 jest gorszy???(czy wogóle inna sprawdzona dobra konstrukcja na kt333 czy kt400 np.epox 8k5a2, abit kd7 itd)(pomijam blokade pci i agp na nf2)

oczekuje rozsądnej i wyważonej odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a w czym niby jest kd7 jest gorszy???(czy wogóle inna sprawdzona dobra konstrukcja na kt333 czy kt400 np.epox 8k5a2, abit kd7 itd)(pomijam blokade pci i agp na nf2)

W każdym teście KT400 wypada gorzej od nForce2. Polecam benchmark.pl i tamten test płyt pod nForce2. KT400 przegrywa za każdym razem. A stabilność to co, pies?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rednacz

uwazasz ze KD7 nie jest stabilna,czy inna plyta na kt266a/333/400

to raczej nf2 ma klopoty z przegrzewaniem sie mostka

moj epox biegal na fsb200 i nawet sieciowka nie odmowila wspolpracy przy pci 50 (o dys sie zatroszczylem)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rednacz

moj epox biegal na fsb200 i nawet sieciowka nie odmowila wspolpracy przy pci 50 (o dys sie zatroszczylem)rednacz

moj epox biegal na fsb200 i nawet sieciowka nie odmowila wspolpracy przy pci 50 (o dysk sie zatroszczylem)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W każdym teście KT400 wypada gorzej od nForce2. Polecam benchmark.pl i tamten test płyt pod nForce2. KT400 przegrywa za każdym razem. A stabilność to co, pies?

bubuahahah MEGA ROTFL DLA CIEBIE

niestety ale tego typu odpowiedzi sie spodziewałem

no -jezeli czytasz recki na benchmark.pl i wedle ciebie t jest rozsadna odpowiedz to wybacz ale szkoda mojej gadki

ps.

1.(pomijam naprawde fakt ze jestem naprawde zajebicho zadowolony ze swego epoxa na nf2 ale co nie znaczy ze mam klapki na oczach i nie potrafie obiektywnie ocenic płyt na innych chipsetach)

2.przyznaj sie jakie było twoje poprzednie mobo??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bubuahahah MEGA ROTFL DLA CIEBIE

niestety ale tego typu odpowiedzi sie spodziewałem

no -jezeli czytasz recki na benchmark.pl i wedle ciebie t jest rozsadna odpowiedz to wybacz ale szkoda mojej gadki

ps.

1.(pomijam naprawde fakt ze jestem naprawde zajebicho zadowolony ze swego epoxa na nf2 ale co nie znaczy ze mam klapki na oczach i nie potrafie obiektywnie ocenic płyt na innych chipsetach)

2.przyznaj sie jakie było twoje poprzednie mobo??

ECS k7s5a, czy tam s6a... pożyczona bo czekałem na EPOXA. Nie byłem z niej zadowolony.... miałem już athlona ale osiągałem na nim takie <span style="color:red;">[ciach!]</span>iane wyniki, że prawie się załamałem, że mi się szajs trafił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ECS k7s5a, czy tam s6a... pożyczona bo czekałem na EPOXA. Nie byłem z niej zadowolony.... miałem już athlona ale osiągałem na nim takie <font color="#FF0000">[ciach!]</font> wyniki, że prawie się załamałem, że mi się szajs trafił.

no widzisz

czy przesiadłes sie z malucha do bmw550 i to tłumaczy twój zachwyt na zmianą(bardzo słuszną jakby nie było i wybór tez b.dobry)

ale

ja jeszcze 2 tygodnie temu miałem imho jedną z lepszych płyt na via tj. epox8k5a2+ wiec mam porównanie z tzw.pierszej ręki wiec znam + i - zarówno nf2 jak i kt333(400) i dlatego do takich daleko idących wniosków jak i tego by bluzgać propozycje np.KGB nigdy bym sie nie posunoł ale jak mniemam wynika to z Twojej niewiedzy i małego doswiadczenia z innymi płytami

tak wiec -mała rada RedNAcz

wiecej pokory

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ECS k7s5a, czy tam s6a... pożyczona bo czekałem na EPOXA. Nie byłem z niej zadowolony.... miałem już athlona ale osiągałem na nim takie <font color="#FF0000">[ciach!]</font> wyniki, że prawie się załamałem, że mi się szajs trafił.

no widzisz

czy przesiadłes sie z malucha do bmw550 i to tłumaczy twój zachwyt na zmianą(bardzo słuszną jakby nie było i wybór tez b.dobry)

ale

ja jeszcze 2 tygodnie temu miałem imho jedną z lepszych płyt na via tj. epox8k5a2+ wiec mam porównanie z tzw.pierszej ręki wiec znam + i - zarówno nf2 jak i kt333(400) i dlatego do takich daleko idących wniosków jak i tego by bluzgać propozycje np.KGB nigdy bym sie nie posunoł ale jak mniemam wynika to z Twojej niewiedzy i małego doswiadczenia z innymi płytami

tak wiec -mała rada RedNAcz

wiecej pokory

...no.... to ja ide do kaplicy...poleże sobie krzyżem do jutra...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bartezjusz

w woli scislosci to nie ma BMW 550 (bmw to moja ulubiona marka wiec chyba sam rozumiesz...) :-D

hehe-ok :lol: :lol:

ale wiesz-tak mi sie skojazyło bo własnie wczoraj kumpel odebrał 550 z M5 robioną na zamówienie no i pojezdziłem sobie jakies 100km :lol: a potem....nie mogłem zasnąc :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"odebrał 550 z M5 robioną na zamówienie"

nie bardzo rozumiem tego 550 z M5

moze M5

albo jakis tuning seria 5 z 5-cio litrowym silnikien V12 z serii 7

podejrzewam ze chodzi o M5 jednak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"odebrał 550 z M5 robioną na zamówienie"

nie bardzo rozumiem tego 550 z M5

moze M5

albo jakis tuning seria 5 z 5-cio litrowym silnikien V12 z serii 7

podejrzewam ze chodzi o M5 jednak

dokładnie to M5 a to ze jest to bmw550 to juz sobie sam dopowiedziałem (seria5 , 5litra pojemnosci) ale faktycznie z tyłu tylko znaczek M5i i :D 4 wydechy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nowe M5 to wy... fajna fura

i naprawde nie nazywa sie 550 tylko M5

a to dlatego ze wykonuje je inna firma (M GmbH,ktorej co prawda wlascicielem jest BMW)

hmm 550 jeszcze jakos brzmi,ale M3 - 335Ci to juz by pokracznie wygladalo ,wiec zostanmy przy fabrycznych oznaczeniach topowych modeli

TY FUKSIARZU ,M5 jezdziles , ja tez chce!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nowe M5 to wy... fajna fura 

i naprawde nie nazywa sie 550 tylko M5

a to dlatego ze wykonuje je inna firma (M GmbH,ktorej co prawda wlascicielem jest BMW)

hmm 550 jeszcze jakos brzmi,ale M3 - 335Ci to juz by pokracznie wygladalo ,wiec zostanmy przy fabrycznych oznaczeniach topowych modeli

TY FUKSIARZU ,M5 jezdziles , ja tez chce!!!

M5 to M5 (550 to sam sobie dodałem ale jak mówie nie jestem specem od bmw i tak znajac jego numeracje nazw mi sie skojarzyło)

ale w kazdym razie

cóz moge powiedziec.....

z wyłaczonym tracking control ciezko tym autem wogóle ruszyc -nawet na 5 zwija asfalt) jechalismy a4 na kraków -przy 180,200 na blacie i tyłu nowa celika miga swiatłami-heheheh-powąchała tylko smród z 4 rur idt itp

wiesz-pisac mozna bez konca (17calowe tarcze hamulcowe od porsche, jasna skóra itd)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...