GrAz Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 panowie wybaczcie że truje takimi pytaniami ale kawał czasu mnie nie było i pewna część informacji mi poprostu umknęła ale nie o tym tu, mianowicie doradźcie co by kupić by dało się troche pokręcić i kosztowało około 500zł, nie zależnie czy to AMD czy INTEL chłodzone będzie WC`tem więc może być coś ciepłego jak AMD ;) byle by to było wydajne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 gigabyte ga-p31-ds3l + e2140 i masz jakieś 500złoty :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrAz Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 gigabyte ga-p31-ds3l + e2140 i masz jakieś 500złoty :) I się to coś wykręci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorer Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 (edytowane) Tak. Na 2.66GHz bez stresu powinno pójść... Edytowane 29 Września 2007 przez Dorer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrAz Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 i to aktualnie jedyne co daje sie dobrze kręcić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 W tej cenie bardzo ciężko znaleźć cos innego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 ewentualnie procek na E2160 i w zasięgu 3GHz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrAz Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 AMD nie robi już nic co da sie pokręcić? a Co do płyty to tylko ta nadaje sie do jakiegoś małego OC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 robi, np. Brisbane z mojego siga :D Z tym, że trudniej się to kręci ... Gigabyte da Ci te 3GHz na procku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrAz Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 Gigabyte da Ci te 3GHz na prockugiga na jakim procu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 E2140/E2160 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 giga na jakim procu? tak 3000Mhz na procku :) he he he :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrAz Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 (edytowane) a np coś takiego jest sens kupować? http://www.allegro.pl/item250028216_amd_at..._wyprzedaz.html w sumie pomiędzy E2140 a E2160 nie ma za wielkiej różnicy w cenie co za tym idzie można zainwestować w ten 1,8Ghz Edytowane 30 Września 2007 przez GrAz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 Nie ma sensu. Jak kupisz E2160 + OC to tamten Athlon nie ma żadnych szans :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrAz Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 (edytowane) z tego co widać i słychać tego E2160 faktycznie można dość dobrze przestawić.. ale pytanko pojawia się jeszcze czy mój Chieftec 360W DF da sobie z tym rade? Mając jeszcze napęd optyczny, czasami flopa co do kart jedynie grafika i to pewnie wsadzę aktualnie jakąś 3dfx Voodoo Maxi Gamer 3D albo coś z tej opowieści bo i tak nie gram jeszcze przez kilka tygodni ;) ______ a ten BRISBANE z linku 2 300 MHz na 3 nie odejdzie? Edytowane 1 Października 2007 przez GrAz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 Brisbane może i dojdzie , ale 3GHz nie równa się 3GHz. Czytaj Pentium będzie wydajniejszy :) Chieftec ? Jeśli grafika to tak jak mówisz - Voodoo itp. to pewnie starczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 Ja bym też brał E2160, będzie na pewno wydajniejszy po OC. A z tym Brisbane to zależy od sztuki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrAz Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 Ktoś już miał do czynienia z ga-p31-ds3l i powie mi jakie to stabilne? czy może pierwszy sprawdzę to w praniu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 Ja miałem do czynienia ze słabszą odmianą s3l. Powiem tyle, za te pieniądze nie zastanawiaj się 5 minut. Zrobiłem fsb450 bez problemu. Jedynie przy dużym V powyżej 1.5 płytka odmawiała współpracy. Jest temat w dziale 775. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 DS3L = S3L, różnią się kondziorkami super solid , czyli w sumie niczym :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrAz Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 gdzie mówisz jest ten temat bo szukałem i znaleźć nie mogę, (a tak już w samym nawiasie zakup 8600GT to dobra inwestycja? I czy są jakiekolwiek szanse żeby chieftec 360DF to pociągną?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 gdzie mówisz jest ten temat bo szukałem i znaleźć nie mogę, http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=245409 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrAz Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 A co do tego nawiasu to jak to by mogło wygladąć bo nie chce śmiecić następnym tematem, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolot Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 moj enermax 350w ciągnie sonic+ oraz 2160 z o/c obu do tego hdd, dvdrw (wypalalem juz plytki ;P) nic sie zlego nie dzieje, a zasilka stara (np wtyk 20 pin) mysle ze pociągnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrAz Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 no tak zasiłka ma 2x 10 pin ale jest przecież jeszcze jedna wtyczka 2x2 to nie do tego ona jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 wtyczka 2x2 czyli popularny 4pin służy do dodatkowego zasilania płyty. są jeszcze rozpinane 24pin na 20+4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrAz Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 (edytowane) no to co mnie tu samolot w panikę chce wpędzić, zamówię sprawdzę jak to będzie działać choć do zakupu karty graf np 8600GT to mam pewne obawy czy to pociągnie... a gdzie stabilność... więc chyba kartę kupie innym razem wraz z zasilaczem :D w sumie na tej aukcji koleś pisze że 350 starczy ciekawe jak by to w praniu wyglądało.. http://allegro.pl/item247810937_galaxy_860...0_nowe_fv_.html Edytowane 2 Października 2007 przez GrAz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 Nie przesadzaj przeciez twoj config nie zje wiecej niz 170W w stresie. Na zenfist.pl jest fajny kalkulator polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrAz Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 może i faktycznie czyli może sobie kupie kartę jeśli się na jakąś zdecyduje co o tym linku sadzicie? Ktoś może testował? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 W sumie Chieftec to Chieftec... na pewno ten zestaw pociągnęłaby Delta 400W. Jeśli chodzi o grafikę 8600gt to weź Palita 8600gt Sonic+. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...