Skocz do zawartości
pieciaq

Nowa Grafika W Cenie Ok. 500zł Ciezki Wybór...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam zamiar kupić w najbliższym tygodniu nową grafikę, do wydania mam z 550zł... Przeczytałem wiele testów, recenzji i tak prawie przez cały czas zmieniałem wybór, aż w końcu postanowiłem poprosić o radę. W tej chwili moim faworytem jest Sapphire Radeon X1950Pro 512MB DDRIII /256bit/, karty z serii x1950pro znacznie wygrywają w wydajności z takimi rywalami jak 7900gs, czy kartami nowszego pokroju jak 2600xt, albo 8600gt lub gts... W benchamrkach zaś jest odwrotnie radeony tracą dość spore ilości punktów do w/w kart... Dlatego jestem niepewny co do mojego wyboru... karty z serii 8600, czy 2600xt obsługują już DX10 ale i tak ich wyniki sa zbyt niskie by płynnie obsłużyć gry z DX10.

Dlatego moje pytanie jest, co Wy polecicie za kwotę 550zł, oczywiście pod PCI-E, dodam także, że chodzi tu o kartę, której wyniki na podstawowych taktowaniach będa wysokie i karta ta nie będzie wymagać podkręcania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wez cos firmy EVGA, maja tam taki program "EVGA Step-Up". Dzięki niemu uczestnicy będą mogli dokonać, jednorazowo, w ciągu 90 dni od daty zakupu wymiany swojej dotychczas posiadanej karty EVGA na nowszy model. Ma to sens... nawet jesli kupisz i uznasz ze ta karta nie jest taka jakiej oczekiwales...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi