AlienMks Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 Cześć przy obecnych cenach kart pomyślałem że trochę ulepszę swojego kompa. Nie żeby brakowało mu bardzo mocy, ale tak z czystej ciekawości działania kart w SLI. Mianowicie czy opłaca się przeprowadzić taki zabieg ? Kupiłbym drugą 8600GT i puścił ją w SLI ale czy to ma sens ? Może lepiej ją sprzedać i kupić coś lepszego ? Proszę doradźcie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 Dwie 8600gt sa BAARDZO dobre ;) Zreszta poczytaj w temacie o 8600, Vip sobie jakis czas temu takie cos sprawil (a mial do wyboru 2x8600gt lub 8800gts ;) ) Jak ci sie nie spodoba to w razie czego potem sprzedaz i nie bedzie problemu. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 (edytowane) co Ci to da to możesz tutaj poczytać. http://www.tuneupc.bnx.pl/readarticle.php?article_id=11 zależy ile masz kasy,ja bym sprzedał i upatrywał 8800gts Edytowane 2 Października 2007 przez JaX_CCC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 Uzywanego palita 8600gt jak sie postara mozna upolowac za 320zl (ostatnio za tyle kumpel kupil , karta 3 miesieczna) wiec nie wiem czy oplaca sie dokladac do 8800gts. Poza tym autor wspomnial ze wydajnosc jednego 8600gt i tak mu styka ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 A nowe 8600GT chodzą po 350zł. Więc zawsze więcej gwary. A SLI czasem może stwarzać problemy (czyt. nie działać tak jak trzeba). IMO bym zbierał na coś mocniejszego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer805 Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 To zależy czy twoja płyta ma to że 2 karty po 256mb maja razem 512mb bo jak nie to ja bym sie nie pakował w to bo i tak w dx10 nie pograsz bo bedzie za mało mb :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 Możesz kupić drugą 8600gt. Na pewno będziesz zadowolony z wydajności. W razie czego zawsze możesz ją dalej odsprzedać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 To zależy czy twoja płyta ma to że 2 karty po 256mb maja razem 512mb bo jak nie to ja bym sie nie pakował w to bo i tak w dx10 nie pograsz bo bedzie za mało mb :wink:O co chodzi bo nie rozumiem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer805 Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 O co chodzi bo nie rozumiem ? bo są sli które mają pamięc współdzieloną i jak wsadzi 2 karty po 256 to bedzie miał 256mb a do gier w dx10 mało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 bo są sli które mają pamięc współdzieloną i jak wsadzi 2 karty po 256 to bedzie miał 256mb a do gier w dx10 małoO, nie wiedzialem :) Ale dla dx10 przeszkoda nie bedzie ilosc pamieci, a wydajnosc takiego zestawu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer805 Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 O, nie wiedzialem :) Ale dla dx10 przeszkoda nie bedzie ilosc pamieci, a wydajnosc takiego zestawu ;) gts 320mb w stalkerze jest 2 razy gorsza, wiec bedzie przeszkada :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlienMks Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 Chyba jednak zostanę przy tym co mam, choć strasznie kusi mnie SLI. Nigdy nie miałem z tym do czynienia i po prostu jest do dla mnie ciekawe. Myślicie że jak bym dołożył drugą kartę to wymiana zasilacza też by się przydała ? Bo mam wolne 700 zł, więc mógłbym sprzedać 8600GT i kupić 8800GTS no ale wiadomo w życiu są też inne wydatki, więc chyba odpada. Dlatego pomyślałem o SLI, bo wydać 300 zł na kartę to nie tak dużo. A może poczekać na nowe karty serii 87XX ? Albo coś wyższego ? Pomóżcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 8600GT SLI > 8800GTS 320. I to zarówno w 3DMarkach jak i grach. Co do zasilacza to byś kupił jakiegoś Amacroxa Warrior'a 400-450w i byś miał fajny zestawik ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 8600GT SLI > 8800GTS 320. I to zarówno w 3DMarkach jak i grach.8600GT SLI to jest konkurencja dla x1950xt a z całą pewnością nie dla 8800GTS 320MB. http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=3237-2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 @JaX_CCC Zapraszam do tematu o 8600GT i poczytaniu testów Chris'aG. We wszystkich testach SLI wyprzedzało GTS'a 320... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...