Diabelek_18 Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 (edytowane) Od jakiegos czsu zbieram sie do modernizacji kompa : Abit nf7 rev2 Athlon 2500+ mobile 2x256 MB twimmos. Pozostałe elementy chce zachować hdd 250GB na ata zasilach Chiftec 360W Dvd liton grafa radeon 9550( do zminay w pózniejszym czasie) Potrzebuje kompa do zabawy w programach cad min Autodesk Invento i symulacja obwodów spice itp. Spontanicznie gram, czasem domowa obróbka video. Moje zasoby to 1k Zł i wielki dylemat miedzu c2d a X2 . Poprzednie przygody z kompem opierały sie na AMD aktualnie zalezy mi na stabilnosci z czym był problem na amd. oczekuje jakiej podpowiedzi. Z góry dzieki Edytowane 4 Października 2007 przez Diabelek_18 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xantype Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 Jesli chcesz zostawic ta karte... rozumiem ze ona jest na AGP? Jelsi tak to Masz do wyboru tylko tymczasem jedna plyte: 1. Asrock 4CoreDUAL-SATA2 PT880Pro/Ultra DDR/DDR2 tymczasem nawet moglbys wykorzystac swoje stare pamieci DDR a pozniej zastapic je DDR2 np. Geil 2GB DDR2 800 Dual Chanel Kit 5 5-5 2. Procesor Intel Core 2 Duo E4500 (pownien Tobie wystarczyc) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 Sprzedaj tą grafikę na AGP i kup coś na pci-e. Masz trochę kasy, więc zdecyduj się na Intela. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2007 ja w CADzie pracowałem dłuuugo na Celinie 2GHz 512ddr R9000pro i było OK. Miałem też Antoniego 2500+ @ 3200+ 2x512ddr GF 6200 @ 6600 i różnica była znikoma. Po przesiadce na to co mam w CAD znowu nie ma różnicy. Także pod CAD wiele nie trzeba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2007 ja w CADzie pracowałem dłuuugo na Celinie 2GHz 512ddr R9000pro i było OK. Miałem też Antoniego 2500+ @ 3200+ 2x512ddr GF 6200 @ 6600 i różnica była znikoma. Po przesiadce na to co mam w CAD znowu nie ma różnicy. Także pod CAD wiele nie trzeba No spoko wszystko prawda, do 2D to slaby komp styka. Natomiast 3D juz wymaga troche mocy, szczegolnie ram i proc. za 1k pln mozna zlozyc dosc sensowny sprzecik na 775: abit p35 e2120 2GB 7600GS/8600 (po sprzedazy gratow co masz powinno starczyc na dosc dobra grafe) i na pewno styknie do CADa i time to time gierek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2007 na Antonim 3D jechałem i było OK. Bardziej jak słaby sprzęt gorszy jest syf w systemie;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diabelek_18 Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2007 Jeśli chodzi o grafe to tez jest do wymiany z tym że chciałbym z tym poczeka jakiś miesiąc (tymczasem coś zintegrowanego) Co do mojego aktualnego kompa to nie jest taki muł z niego z tym że brak instrukcji sse2 uniemożliwia mi korzystania z niektórych programów- obróbka video. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...