boxer Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 Hej. Postanowiłem zakupić taki cooler do schładzania pamięci. Zastanawiam jak będzie się sprawował ten system PWM. W mojej obudowie jest zazwyczaj tyle co w pokoju (mierzone termometrem elektronicznym) około 22-24 stopnie. Wie ktoś jakie będą obroty tego wentylka w tej temperaturze. Teraz jadę na Starej 80mm z 2500obr na pamięciach i sa letnie ( bez wentyla parzą :unsure: ). Czy da radę ten cooler z PWM czy lepszy w moim wypadku jest ten bez PWM na stałe 2000obr. Dodam że raczej ciszej w budzie nie będzie :? jak kupię tego z regulacją. Doradzcie bo jutro biorę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 (edytowane) U mnie na stałe @ 600 rpm (jakos dziwnie ten pwm na p5b dziala). Tyle, ze wciąga z przodu. Edytowane 5 Października 2007 przez darkx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 Czyli chodzi u Ciebie na 600 obr/min. a jakie sa możliwości podpięcia bo raz pisze że 4pin a raz że 3pin?. Jak masz podpięty, 3pin i włączone Q-Fan w biosie czy tak 600obr to normalnie chodzi. Kurcze myslałem że 1000 najmniej będzie :? te 600 to musi mizernie chłodzić. Obawiam się że nie wystarczy to na moje potrzeby. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 Czyli chodzi u Ciebie na 600 obr/min. a jakie sa możliwości podpięcia bo raz pisze że 4pin a raz że 3pin?. Jak masz podpięty, 3pin i włączone Q-Fan w biosie czy tak 600obr to normalnie chodzi. Kurcze myslałem że 1000 najmniej będzie :? te 600 to musi mizernie chłodzić. Obawiam się że nie wystarczy to na moje potrzeby. Mam podpiety wtyczką 4 pin do wejscia 3 pin na plycie (wtyczka 3 pin nie dziala O_o). Jak wylacze biosowy q-fan control to wyje na 2200 rpm, co jest nie do zniesienia ;). Zawsze mozesz sie bawic w regulacje speedfanem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2007 Aha ok czyli PWM działa tylko na wtyczce 3pinowej a po podpięciu 4pin przez przejściówkę mozna się bawić Q-fanem lub maks obroty bez q-fan control tak zrozumiałem. Nie działa Ci wtyczka 3pin to chyba wentylek na gwarę :wink: .Chyba jednak wezmę bez PWM i te parę złotych dodam do przejściówki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...