Andrev Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2007 (edytowane) witam przesiadam sie z wysłużonego celerona przez te kilka lat ( 8 ) wypadłem z obiegu zastanawiam sie nad kupnem c2d E6750 i Asus P5N32-E SLI mam parę pytań znalazłem parę takich płyt jedne mają inne UKŁADY I nie wiem czy obsługują fsb 1333mhz (raz jest napisane ,raz nie ,raz są gwiazdki), teraz zaczynają sie schody: czy KUPIĆ Chipset płyty głównej nVidia Dual X16 SLI (650i (C55)) CZY NF680i NF650i : np. Asus_P5N32_E_SLI_PLUS_NF650i i PRZEPRASZAM ,że STRONA ALEGRO Asus P5N32-E SLI PLUS (niby to samo a nie piszą w obydwu o 1333 ,tylko w jednej :/ ) NF680i : na stronie producenta mam napisane ze płyta obsługuje 1333 * jesli procesor taką ma i tu sie troche pogubiłem czyli ten procesor bedzie w 100% wydajny ?? ktos może wie Asus P5N32-E SLI OD ZAWSZE MIAŁEM PŁYTE asusa, co byście doradzili kupic czy ten saus na nForce® 680 +e6750 czy NF 650i bedzie ok Wyborem ? :] POZDRAWIAM i dzięki za odpowiedz Edytowane 6 Października 2007 przez Andrev Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 Lepiej bierz inny procek. e6750 jest dobry, ale ma maly mnoznik. Szukaj czegos z x9. Mobo lepsze imo jest Foxconn P35A. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 albo Abit IP35-E/MSI Neo-2FR/Asus P5K-E - warto iść w P35 IMO :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrev Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 sory za pytanie czy tak naprawde jest ruznica miedzy chipsetem Nvidi a tym p35 ?? jakies wsparcie dla c2d albo cos ?? :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 różnica jest. poczynając od dodatkowych dzielników na Ramie (6x0i), SLI 2x16 (680i) kończąc na wydzielaniu ciepła (680i). wsparcie dla C2d jest :) ale czy jest dla COŚ to ja nie wiem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...