brunneriusgreyna Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 (edytowane) Witam! Pamięci mają być stabilne i nie będą podkręcane, mają za to wytrzymać podkręcanie procka, ale same pamiątki będą działać na fabrycznych, no może minimalnie zmniejszone timingi, ale to okazyjnie. Potrzebuję 2X1GB i mam następujące możliwości (górny limit funduszy to 400pln): Dwa razy GEIL DDR 1024 MB / 400 GEIL DDR 2048 MB / 400 (Dual 2 x 1024 MB) KINGSTON DDR 2048 MB / 400 (Dual 2 x 1024 MB) Corsair VS DDR 2x 1GB 400MHz Poczytałem trochę o wszystkich wyżej wymienionych i najbardziej sklaniam się ku Korsarzom, ale chciałbym wiedzieć co Wy myślicie... Proszę o pomoc tych co "kumają" co w trawie z memkami piszczy oraz wszystkich, którzy mieli styczność z wyżej wymienionymi pamięciami. Jak ktoś ma inne propozycje to proszę bardzo jak najbardziej :) Za okazaną pomoc z góry dziękuję. edit: A może dwa takie kingmax? Edytowane 9 Października 2007 przez brunneriusgreyna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t0bi Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 IMO, jeśli pamięci mają pracować na fabrycznych ustawieniach, to bierz jakieś najtańsze, nie ma po co przepłacać. Tanie i dobre są ostatnie serie GoodRam`ów na TSOPach. Polecam. U mnie lecą 220 2,5-3-3-6 na 2,7V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brunneriusgreyna Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 (edytowane) Dzięki za podpowiedź, a możesz mi powiedzieć w którym sklepie i kiedy kupiłeś swoje pamięci? Proszę o więcej :) Też się trochę nad GoodRam zastanawiałem... Może jednak warto. Edytowane 10 Października 2007 przez brunneriusgreyna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 1GB Samsungów ode mnie, i drugi dokupić na Alegro :]. A tak to był bym za Corsairami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brunneriusgreyna Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 (edytowane) Heheh :) Muszę kupić dzisiaj, więc tylko Wrocław i tylko sklepy, a tam samsungów nie uwidzisz... Dwie osoby za Corsairami (ja i YogiCK) hehe Dzięki A może takie Patriot? Edytowane 10 Października 2007 przez brunneriusgreyna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xantype Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 Ja we Wroclawiu kupowalem zupelnie nie dawno w proline na Biskupiej DDRAM 1024 MB 3200 PC400 KingMax x 2 i jestem bardzo zadowolony z zakupu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brunneriusgreyna Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 A możesz tak na szybkiego powiedzieć na jakich ustawieniach hulają na codzień? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 (edytowane) Corsairy to loteria jakich mało, np. z moim Asusem nie chcą się dogadać. Na starym asrocku robiły spokojnie ponad 450mhz przy 2-3-3-7 2t. Na aususie nie mogę się z nimi dogadać nawet przy 440 2,5-3-3-8 2t. Raz chodzą raz się krzaczą. Podniesienie napięcia nic nie daje. Co dziwne przy 400mhz 2-3-3-7 1t, 380 2-3-3-6 1t, działają bez problemu (niżej nie chce mi się testować, bo bez clear cmosu się nie podnosi komp). Z timingami można zjechać, ale prędkości nie chcą znieść (w sumie to timingami nadrabiają MGherze) Edytowane 10 Października 2007 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...