Skocz do zawartości
brunneriusgreyna

Proszę O Pomoc W Wyborze Ram-u

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Pamięci mają być stabilne i nie będą podkręcane, mają za to wytrzymać podkręcanie procka, ale same pamiątki będą działać na fabrycznych, no może minimalnie zmniejszone timingi, ale to okazyjnie. Potrzebuję 2X1GB i mam następujące możliwości (górny limit funduszy to 400pln):

Dwa razy GEIL DDR 1024 MB / 400

GEIL DDR 2048 MB / 400 (Dual 2 x 1024 MB)

KINGSTON DDR 2048 MB / 400 (Dual 2 x 1024 MB)

Corsair VS DDR 2x 1GB 400MHz

Poczytałem trochę o wszystkich wyżej wymienionych i najbardziej sklaniam się ku Korsarzom, ale chciałbym wiedzieć co Wy myślicie...

Proszę o pomoc tych co "kumają" co w trawie z memkami piszczy oraz wszystkich, którzy mieli styczność z wyżej wymienionymi pamięciami. Jak ktoś ma inne propozycje to proszę bardzo jak najbardziej :)

Za okazaną pomoc z góry dziękuję.

edit:

A może dwa takie kingmax?

Edytowane przez brunneriusgreyna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za podpowiedź, a możesz mi powiedzieć w którym sklepie i kiedy kupiłeś swoje pamięci?

Proszę o więcej :)

Też się trochę nad GoodRam zastanawiałem... Może jednak warto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heheh :)

Muszę kupić dzisiaj, więc tylko Wrocław i tylko sklepy, a tam samsungów nie uwidzisz...

Dwie osoby za Corsairami (ja i YogiCK) hehe

Dzięki

A może takie Patriot?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Corsairy to loteria jakich mało, np. z moim Asusem nie chcą się dogadać. Na starym asrocku robiły spokojnie ponad 450mhz przy 2-3-3-7 2t. Na aususie nie mogę się z nimi dogadać nawet przy 440 2,5-3-3-8 2t. Raz chodzą raz się krzaczą. Podniesienie napięcia nic nie daje. Co dziwne przy 400mhz 2-3-3-7 1t, 380 2-3-3-6 1t, działają bez problemu (niżej nie chce mi się testować, bo bez clear cmosu się nie podnosi komp). Z timingami można zjechać, ale prędkości nie chcą znieść (w sumie to timingami nadrabiają MGherze)

Edytowane przez przemekbydgoszcz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi