demisen Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 (edytowane) Znacie jakiś ciekawy system ? [tylko nie MTG]. Najlepiej, aby karty były dostępne w PL bo osoba, z którą mam zamiar grać troszku słabo ogarnia ANG i, aby system gry (zasady) był w miarę prosty i ogarnięty. Może jakaś ciekawa gra z udziałem figurek ?(coś innego niż WH i WH40K). Edytowane 10 Października 2007 przez demisen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 Kiedyś grałem w Legend Of The Five Rings, genialna karcianka. Do dziś wychodzą nowe klany. Ja grałem Lionami, ech łezka się kręci w oku. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 Powiedz, jakie klimaty Cie interesuja (szczegolnie, jesli chodzi o figurki) - cos sie wybierze, bo w interesujace bitewniaki obrodzilo ostatnimi czasy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demisen Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 Powiedz, jakie klimaty Cie interesuja (szczegolnie, jesli chodzi o figurki) - cos sie wybierze, bo w interesujace bitewniaki obrodzilo ostatnimi czasy.Ciężko sprecyzować jestem otwarty na propozycje :) (najlepiej fantasy/cyber punk). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 Jak S/F, to polecam Infinity (www.infinitythegame.com) - bardzo fajny skirmish (zazwyczaj 6-10 figurek na strone) z rewelacyjnymi figurkami i calkiem fajna mechanika. Zasady sa na stronie do sciagniecia za darmo (niby wersja beta, ale wersja finalna jest w zasadzie identyczna), koszt zestawu startowego (6 figurek, ktore juz pozwalaja na sensowna zabawe) to 120zl. Dla niektorych minusem moze byc jednak mocno mangowy styl wielu figurek. Jak nie lubicie sie bawic w malowanie, to ostatnio pojawilo sie tez AT-43 - futurystyczny bitewniak z prepaintowanymi figurkami. Nie mialem jeszcze okazji w to zagrac, ale z opinii kumpli wyglada spoko. Starter, pozwalajacy na gre w dwie osoby, to koszt 240zl. Ostatnio wyszlo tez cos pod tytulem Battlegrounds: Fantasy Warfare - skrzyzowanie karcianki z bitewniakiem, ktore w praniu ponoc wychodzi bardzo sympatycznie. Tez niestety jeszcze nie gralem. Oprocz tego jest calkiem sporo bitewniakow historycznych, obejmujacych chyba wszystkie epoki w historii wojen. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 Kult, kult i jeszcze raz kult. Głównie za klimat i "kontrowersyjność". Oczywiście oparty jest na Kult RPG. Można w wiele karcianek zagrać przez neta tutaj: www.ccg-workshop.com Trzeba tylko ściągnąć klienta i arty do kart :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...