Magic_LbN Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 (edytowane) 1. Z poziomu windowsa nie mam dostępu do odczytu obrotów wentyla na grafie (tzn. everest - brak odczytu, speedfan - niby jest wentylator "Fan2", ale pokazuje 0 rpm...) w BIOSie ten odczyt jest... dlaczego? 2. W SpeedFanie wyświetla mi 5 temperatur: Temp1: ? Temp2: ? Temp3: procesor HD0: HDD Temp1: ? Nie mam pojęcia skąd są pozostałe temperatury (nie wiem - chipset, pamięć, grafa?), tu nie są opisane, a np w everest'ie ich wogóle nie ma :? Próbowałem spowodować zmianę którejkolwiek z nich, ale zwykle wachają sie o max. 2 stopnie i tak samo jest nawet przy duzym obciążeniu Edytowane 11 Października 2007 przez Magic_LbN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 Ad.1 Swietnie. O co Ci chodzi? :rolleyes: Obroty zasilacza? Hmm rzadko widze zasilacz z wyjsciem FAN... Ad.2 Jedna z nich jest pewnie wzieta z kosmosu ( tak przypuszczam bo nic nie napisales o sprzecie ) a dwie pozostale... Coz gdybys poswiecil chwile to moglbys zidentyfikowac temp plyty ( chyba ze masz naprawde stary sprzet ) przez szybki restart. Albo jakas 2h petla w benchmarku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magic_LbN Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 (edytowane) nie rozumiem pytania? zasilacz z wyjsciem fan? jakies problemy z czytaniem? bo ja tam niczego takiego sie nie doczytałem :? Edit: poprawiłem - prościej sie tego opisać nie da... Edytowane 11 Października 2007 przez Magic_LbN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...