TranceLover Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 Witam Was :) Z góry dzięki za wszystkie opinie, porady no i oczywiście czas poświęcony na rozwinięcie tego tematu ;) No więc do rzeczy...zastanawiam się nad kupnem GeForce`a 8600GT...nie będe miał w najbliższym czasie zbyt wielkiego budżetu a widziałem, że tą kartę można już nabyć za mniej niż 400zł - wydaje mi się, że to atrakcyjna cena jak za taki sprzęt! Mam pare pytań co do tej karty... 1)Jakiej firmy najlepiej kupić (Gigabyte, Galxy, Palit...może inne)? 2)Z jakim chłodzeniem: aktywnym czy pasywnym? 3)Jak widzicie tą karte patrząc na mój pozostały sprzęt? - taki zestaw da rade? B-) 4)Jak jest z możliwościami tej karty w O/C? Nie ukrywam, że chciałbym pograć w takie tytuły jak np. Test Drive Unlimited na dość wysokich detalach :) Mój sprzęt już z tą grą nie radzi sobie tak dobrze jakbym się tego spodziewał :( Pozdrawiam, TranceLover! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 1) Palit, Sonic+ 2) Aktywne i tylko aktywne, pasyw w tej karcie to wysokie temp, brak o/c 3) W sumie, jakbyś podkręcił procka to git :) 4) Sonic+ ma fabryczny o/c, jeszcze trochę da się z niej wydusić 5) Jaki masz zasilacz ? 6) Za 420 zł masz lepszego X1950PRO od PowerColora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TranceLover Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 Mój zasilacz to Platin Power 420W... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 No to szykuj sie jeszcze na wymiane psu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 na AmacroXa AX-450PNF na przykład ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TranceLover Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 No to widze, że większe wydatki się szykują... :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 albo jak Delta 400W będzie na allegro, to ją ... ew. Modecom MC-350 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TranceLover Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 Wypowie się ktoś jeszcze co do tej karty? B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 beka dobrze mówi :) Kup Palita 8600GT ale nie sonic tylko zwykłą :) dla przykładu taką Sprzęcior po OC procka jak najbardziej pasuje go GPU :) Tylko ta nieszczęsna zasiłka... No ale z tych 400 zł może styknie na delte 400W :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 beka dobrze mówi :) Kup Palita 8600GT ale nie sonic tylko zwykłą :) dla przykładu taką Sprzęcior po OC procka jak najbardziej pasuje go GPU :) Tylko ta nieszczęsna zasiłka... No ale z tych 400 zł może styknie na delte 400W :) Czemu zwykla GT ? Przeciez one sie teraz tragicznie kreca. (A przynajmniej miesiac temu sie tragicznie krecily) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 Ja bym chyba jednak szukał X1950PRO. Jeśli ma być 8600gt to tylko Palit 8600gt Sonic+. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TranceLover Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 Powiem tak karty ATI mnie nie interesują :] Stawiam na GeForce`a ;) A co powiecie o TYM Galaxy`m? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 Czemu zwykla GT ? Przeciez one sie teraz tragicznie kreca. (A przynajmniej miesiac temu sie tragicznie krecily) Bo zwykła GT i Sonic kręcą się podobnie :) Powiem tak karty ATI mnie nie interesują :] Stawiam na GeForce`a A co powiecie o TYM Galaxy`m? Galaxy nie wypuścił dobrych kart z serii 8600GT... Jak chcesz wydać więcej to weź już Sonica od Palita :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TranceLover Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 A jak jest z wydajnością tych kart w grach? Poradzą sobie z nadchodzącymi tytułami np. Call of Duty 4 czy chociażby NFS: Pro Street na dobrym poziomie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 Czemu zwykla GT ? Przeciez one sie teraz tragicznie kreca. (A przynajmniej miesiac temu sie tragicznie krecily)Moj zwykly na rdzeniu dostal 700 i chodzi , nie sprawdzalem wiecej bo i tak do tego w co gram to mi styka 540. A i przeca sa jeszcze shadery. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 A jak jest z wydajnością tych kart w grach? Poradzą sobie z nadchodzącymi tytułami np. Call of Duty 4 czy chociażby NFS: Pro Street na dobrym poziomie? Poszukaj testy 8600GT to się dowiesz ;) Ale nie licz na superwydajność :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TranceLover Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 A czy różnica pomiędzy 7600GT a 8600GT jest bardzo znaczna? Niestety z ubdżetem nie za wysoko stoję...czy warto jednak zaczisnąć zęby i dozbierać do 8600? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 (edytowane) Warto. Nie ma sensu pisac ale 8600GT=7900Gs , czasem lepiej. Mialem 7600GS@GT i wiem co to potrafi. Jesli masz malo kasy to moze celuj w HD2600Pro bo tez lepiej niz 7600. Poczytaj testy na Tygodniku Komputerowym. Na 7600 nie pograsz sobie w Bioszoka , znajomy ma i : tnie mi sie niemilosiernie a ponoc ma dobra optymalizacje , to tylko przyklad. Edytowane 20 Października 2007 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 240 zł i masz PowerColor HD2600PRO na DDR3, która nieźle się kręci ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...