Skocz do zawartości
TranceLover

8600gt - Czy Warto Do Mojego Pc`ta?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Was :)

Z góry dzięki za wszystkie opinie, porady no i oczywiście czas poświęcony na rozwinięcie tego tematu ;)

No więc do rzeczy...zastanawiam się nad kupnem GeForce`a 8600GT...nie będe miał w najbliższym czasie zbyt wielkiego budżetu a widziałem, że tą kartę można już nabyć za mniej niż 400zł - wydaje mi się, że to atrakcyjna cena jak za taki sprzęt! Mam pare pytań co do tej karty...

1)Jakiej firmy najlepiej kupić (Gigabyte, Galxy, Palit...może inne)?

2)Z jakim chłodzeniem: aktywnym czy pasywnym?

3)Jak widzicie tą karte patrząc na mój pozostały sprzęt? - taki zestaw da rade? B-)

4)Jak jest z możliwościami tej karty w O/C?

Nie ukrywam, że chciałbym pograć w takie tytuły jak np. Test Drive Unlimited na dość wysokich detalach :) Mój sprzęt już z tą grą nie radzi sobie tak dobrze jakbym się tego spodziewał :(

Pozdrawiam, TranceLover!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1) Palit, Sonic+

2) Aktywne i tylko aktywne, pasyw w tej karcie to wysokie temp, brak o/c

3) W sumie, jakbyś podkręcił procka to git :)

4) Sonic+ ma fabryczny o/c, jeszcze trochę da się z niej wydusić

5) Jaki masz zasilacz ?

6) Za 420 zł masz lepszego X1950PRO od PowerColora

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

beka dobrze mówi :) Kup Palita 8600GT ale nie sonic tylko zwykłą :) dla przykładu taką

Sprzęcior po OC procka jak najbardziej pasuje go GPU :) Tylko ta nieszczęsna zasiłka... No ale z tych 400 zł może styknie na delte 400W :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

beka dobrze mówi :) Kup Palita 8600GT ale nie sonic tylko zwykłą :) dla przykładu taką

Sprzęcior po OC procka jak najbardziej pasuje go GPU :) Tylko ta nieszczęsna zasiłka... No ale z tych 400 zł może styknie na delte 400W :)

Czemu zwykla GT ? Przeciez one sie teraz tragicznie kreca. (A przynajmniej miesiac temu sie tragicznie krecily)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czemu zwykla GT ? Przeciez one sie teraz tragicznie kreca. (A przynajmniej miesiac temu sie tragicznie krecily)

Bo zwykła GT i Sonic kręcą się podobnie :)

Powiem tak karty ATI mnie nie interesują :] Stawiam na GeForce`a A co powiecie o TYM Galaxy`m?

Galaxy nie wypuścił dobrych kart z serii 8600GT... Jak chcesz wydać więcej to weź już Sonica od Palita :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moj zwykly na rdzeniu dostal 700 i chodzi , nie sprawdzalem wiecej bo i tak do tego w co gram to mi styka 540. A i przeca sa jeszcze shadery.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak jest z wydajnością tych kart w grach? Poradzą sobie z nadchodzącymi tytułami np. Call of Duty 4 czy chociażby NFS: Pro Street na dobrym poziomie?

Poszukaj testy 8600GT to się dowiesz ;) Ale nie licz na superwydajność :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Warto. Nie ma sensu pisac ale 8600GT=7900Gs , czasem lepiej. Mialem 7600GS@GT i wiem co to potrafi. Jesli masz malo kasy to moze celuj w HD2600Pro bo tez lepiej niz 7600. Poczytaj testy na Tygodniku Komputerowym. Na 7600 nie pograsz sobie w Bioszoka , znajomy ma i : tnie mi sie niemilosiernie a ponoc ma dobra optymalizacje , to tylko przyklad.

Edytowane przez Firekage

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi