Pablo Hudinii Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 Dysk nabyłem od znajomego, który nie mógł sobie z nim poradzić a mianowicie na dysku można tworzyć partycje (tworzyłem z pod XP z pod instalatora xp i PartitionMagic 8.0) ale problem zaczyna się przy formatowaniu lub kopiowaniu plików. Po prostu komputer się na na maxa zamula i staje, a z instalatora xp staje na 20% i a później wyskakuje błąd, że dysk może być uszkodzony i formatowanie zostaje przerwane. Zerowałem go WD CLEN wyszło zero błędów, jechał po nim prawie 2 dni. Zapodałem też WD diagnostics z pod xp wszystkie testy przeszedł bez błędów. Dodam że udało mi się na nim porobić parę partycji i te od połowy dysku chodzą normalnie i tak jak by problem leżał na początku dysku jednak żaden Bad sektor nie został wykryty. Użyłem też HDD regenerator ale on przeskanował mi tylko 8GB bo tak wykrył dysk. I niby zaznaczył mi na początku jakieś R ale na koniec pokazało się zero błędów. Regeneratora i WC CLENa użyłem na starszej płycie P3 z tym ze WC CLEN normalnie rozpoznał wielkość dysku. Siedzę troszkę w kompach ale z uszkodzony dysk próbuję uzdrowić pierwszy raz co możecie mi podpowiedzieć?? aaaa jeszcze jedno jak go dostałem to miałe pozakładanych parę partycji i połowe z nich działało normalnie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 sprawdz na innej tasmie i pokombinuj z ustawieniami zworek / kanalami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo Hudinii Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 (edytowane) Taśmy sprawdzałem, a co do kanałów to wątpie ze z tej strony leży problem... ale dla 100% pewności nie zaszkodzi sprawdzić:)...... SPRAWDZIŁEM DALEJ TO SAMO PRZY FORMATOWANIU ZATRZYMUJE SIĘ PRZY 20%.............. Edytowane 13 Października 2007 przez Pablo Hudinii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 SMART coś pokazuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo Hudinii Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 (edytowane) WD diagnostics przeprowadził test pomyślny.Zaznaczył poprostu zafajkował na OK Robiłem właśnie test speedfanem everestem i odpowiedz znajduje się na scranach Nie jestem najlepszy z angielskiego więc nie rozumiem zbytnio... proszę o kilka słów wyjaśnień. Edytowane 14 Października 2007 przez Pablo Hudinii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo Hudinii Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 Proszę o pomoc!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...