Gość Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 Witam Mam problem z usuwaniem plików. Otóż ostatnio zauważyłem że mam ~1gb wolnego miejsca na D: i postanowiłem zwolnić trochę miejsca. Tak więc usunąłem poprzez total commandera parę instalek do gier (ok 800mb), opróżniłem kosz, i okazało się że wolnego miejsca nie przybyło. W między czasie brat wrzucił mi na ten dysk przez ftpa 3dmarka06 (600mb). Przeniosłem go na inny dysk, i mimo, że na d: już go nie ma, to miejsce dalej zajmuje :mur: Myślałem że to jakieś błędy logiczne i przeskanowałem go chkdsk-iem /f /r ale nic to nie dało. Spotkał sie już ktoś z takim problemem może? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloperflake Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 A jaki antywirus , moze norton ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 Może banalne ale może pomoże: dysk/właściwości/oczyszczanie dysku/więcej opcji/przywracanie systemu -> oczyść Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obiboqs Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 Czy na partycji D:/ masz system, folder "Documents and Settings" i/lub tymczasowe pliki systemowe lub też jakiekolwiek pliki tymczasowe programów albo plik stronicowania? Może nie o to chodzi, że to ten przeniesiony program nadal zajmuje miejsce - może po prostu na tym wolnym miejscu są zapisywanie inne pliki (np. tymczasowe) bądź system od razu po zwiększeniu wolnego miejsca powiększa plik strony? Sprawdź ustawienia stronicowania (Panel Sterowania>System>Zaawansowane>Ustawienia wydajności>Zaawansowane>Pamięć wirtualna) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 (edytowane) Używam Avasta. System mam na c:, jak również i wszystkie tempy. Plik stronnicowania mam na osobnym dysku f:. Pobawię się jeszcze tym oczyszczaniem. Osobiście zawsze się bałem, że powywala mi zbiory filmów, mp3 i programów, ale zobaczę :) Edit: Omg chłopie jesteś magikiem O.o Po tym niby wywaleniu starych punktów przywracania zwolniło mi się po 2 gb na każdym dysku O.o Co ciekawsze nigdy nie robiłem backupów, a już na pewno nie na d:. Nie rozumiem tego, może wytłumaczysz mi skąd się to wzięło? :) Poza tym dowiedziałem się że mogę uzyskać 5,5 gb wolnego po kompresji "starych i nieużywanych" plików - nice :) W każdym razie dzięki Wam panowie za dobre rady :) Edytowane 14 Października 2007 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RazorBMW Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 (edytowane) Punkty przywracania tworzone są codziennie, jakby cos sie zrypało to możesz z nich skorzystac, ale i tak ja zwykle formatuję dysk ;) taki punkt zżera ok 80 MB na dysku, ale o to spytaj naszego Windowsowego Guru - SGJ ;) Edytowane 14 Października 2007 przez razorBMW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 80 MB dziennie? Lol, jakoś nie czuję, żeby zbawiło mnie 80 mb po awarii :) Popytam waszego guru :) Raz jeszcze thx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RazorBMW Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 Ale chodzi o mój przykład... cóż ja baardzo duuuużo miejsca odzyskałem po wywaleniu tych punktów przywracania ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...