Skocz do zawartości
Gość

Problem Z Usuwaniem Plików

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam problem z usuwaniem plików. Otóż ostatnio zauważyłem że mam ~1gb wolnego miejsca na D: i postanowiłem zwolnić trochę miejsca. Tak więc usunąłem poprzez total commandera parę instalek do gier (ok 800mb), opróżniłem kosz, i okazało się że wolnego miejsca nie przybyło. W między czasie brat wrzucił mi na ten dysk przez ftpa 3dmarka06 (600mb). Przeniosłem go na inny dysk, i mimo, że na d: już go nie ma, to miejsce dalej zajmuje :mur: Myślałem że to jakieś błędy logiczne i przeskanowałem go chkdsk-iem /f /r ale nic to nie dało. Spotkał sie już ktoś z takim problemem może?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy na partycji D:/ masz system, folder "Documents and Settings" i/lub tymczasowe pliki systemowe lub też jakiekolwiek pliki tymczasowe programów albo plik stronicowania? Może nie o to chodzi, że to ten przeniesiony program nadal zajmuje miejsce - może po prostu na tym wolnym miejscu są zapisywanie inne pliki (np. tymczasowe) bądź system od razu po zwiększeniu wolnego miejsca powiększa plik strony? Sprawdź ustawienia stronicowania (Panel Sterowania>System>Zaawansowane>Ustawienia wydajności>Zaawansowane>Pamięć wirtualna)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Używam Avasta. System mam na c:, jak również i wszystkie tempy. Plik stronnicowania mam na osobnym dysku f:. Pobawię się jeszcze tym oczyszczaniem. Osobiście zawsze się bałem, że powywala mi zbiory filmów, mp3 i programów, ale zobaczę :)

Edit:

Omg chłopie jesteś magikiem O.o Po tym niby wywaleniu starych punktów przywracania zwolniło mi się po 2 gb na każdym dysku O.o Co ciekawsze nigdy nie robiłem backupów, a już na pewno nie na d:. Nie rozumiem tego, może wytłumaczysz mi skąd się to wzięło? :) Poza tym dowiedziałem się że mogę uzyskać 5,5 gb wolnego po kompresji "starych i nieużywanych" plików - nice :) W każdym razie dzięki Wam panowie za dobre rady :)

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Punkty przywracania tworzone są codziennie, jakby cos sie zrypało to możesz z nich skorzystac, ale i tak ja zwykle formatuję dysk ;) taki punkt zżera ok 80 MB na dysku, ale o to spytaj naszego Windowsowego Guru - SGJ ;)

Edytowane przez razorBMW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi