BorysVasiliev Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 Witam. Bede pewnie mial przyplyw gotówki. Trzeba ja na cos zainwestowac :) Pomslalem ze może cos bym zmienil w swoim komputerku! Obecnie mam : C2D 4300@2.6 pracuje teraz sobie spokojnie....... Abit AB9 2x1GB OCZ Spec.Ops 800 cl5 - chodzą na 1044 cl5 Palit 7900GS + Pentagram CU - 450/1320@ spokojnie 610/1610 ---------------------------------------------------------------------------------- Na co bym zmienił? Myślałem o : Procesor : Q6600 - koszt około 900 zł Pamięć : 4x1GB Patriot LLK 800 cl4 - koszt około 500 zł Grafa : BFG/Gigabyte/Winfast 8800GTS 640MB - koszt około 1300 zł Tak licząc na szybko zmiana kosztowałaby mnie około 1900 zł. Czy warto? Może czegoś jednak nie zmieniać? Grafa 320MB czy 640MB ? Monitorek LCD 20" Panoramka. Gram troszke ale we wszystko co wychodzi - musze (demko) odpalić 10-20 minut pograć mi wystarczy. Głównie męcze C*C3 i PESa :).Ale w nowości musze zagrać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 Moim skromnym zdaniem dokup 2Gb ramu i podkręc mocniej procka i poczekaj aż jakies nowe procesory wyjdą wtedy sobie zmienisz płytkę i procesor. W jakie gry grasz że Ci grafika nie starcza? Jeśli dobrze sprzedasz tego 7900GS to może warto dołożyc do 8800GTS 320MB chyba styknie ale niech sie tu wypowiedza guru "Co kupić" :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BorysVasiliev Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 czyli procka to dokręcić do 3ghz , i ramu do 4x1gb i narazie zostawic tak jak jest ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 procek na +3.0Ghz (jak chłodzenie pozwala ) i 4gb jak najbardziej , a co do 8800GTS to zrób jak uważasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 Jeśli idzie o 8800GTS, to ja bym czekał na 8800GT, ma być tańsza i lepsza. Wychodzi na koniec miesiąca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galago Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 Nic nie zmieniać... ewentualnie pamięci dorzucić. Za rogiem premiery się czają, a Q6600 jest dalece nie opłacalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BorysVasiliev Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 okej .... czyli jednak poczekam na 8800GT :) oraz dokupie ramu. Pytanie jaki ram ? taki jak wybralem w 1 poście bedzie okej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 Moim zdaniem jedyne co jest sens kupic to lepsza grafa. Szczegolnie wymiana procka na Quada jest teraz - przed premiera penryna - zupelnie bez sensu. 2 gb ramu tez jak na obecne gry wystarcza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BorysVasiliev Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 Jest pewne zdanie które zawsze sie sprawdza. cyt."RAMU NIGDY NIE ZA WIELE" :) jednak nie bede sprzedawal Spec.Op. Dokupie za 230 zł drugą parę. Na grafę poczekam i pobawie sie prockiem najwyzej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...