genonef Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 Witam :) Mam takie teoretyczne pytanie - czy da sie jakoś sprawić aby wydajność 3D laptopa nie spadała drastycznie po odpięciu zasilania? Używam m.in. notebook hardware control i dowiaduje sie od niego iż po odpieciu wtyczki zasilania procesor sie niemal 2 krotnie detaktuje (mimo ustawienia na max performance ) natomiast karta graficzna mimo wymuszenia w sterowniku taktowania w performance 3D i tak znacznie zwalnia.. Ma ktoś jakąś radę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 bzdura, nie powinno tak sie dziać. Odinstaluj to badziewie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
studenc1k Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 Czy bez NHC jest taka sama sytuacja? Możliwe, że laptop ma zainstalowany inny program zarządzający ustawieniami procka i grafiki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
genonef Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 Wyłączenie NHC niczego nie zmienia - sprawdziłem w właściwościach systemu... Dla przedstawienia grozy sytuacji mogę powiedzieć ze dla przykładu w 3dmarku 2k3 na zasilaniu zewnętrznym mam ok 17k pkt a na baterii ledwo ponad 1500... :/ Co do innych programów to jest jeszcze rivia tuner ale w nim także sprawdzałem taktowania i są rzekomo na domyślnych dla trybu 3d... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...