Skwarek-pl Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 Witam Oto mój problem: Posiadam dysk Seagate 250GB podzielony na dwie partycje C (sys) oraz D. Za każdym razem po zainstalowaniu systemu, Windows albo widzi tylko część zawartości na dysku D lub widzi tylko dysk D (bez zawartości) jednak nie mogę za nic uzyskać do niego dostępu. Na Win XP problem ten udawało mi się rozwiązać windowsowym kreatorem partycji jednak z Windows Vista to już inna historia. Po sformatowaniu tylko partycji C i zainstalowaniu na nią systemu, nie mogę za nic wejść na partycję D (komunikat "D nie jest dostępny, odmowa dostępu'). Z Mojego komputera nie widzi nawet pojemności, jednak z kreatora windowsowego widzi ilość zajmowanego miejsca i mogę nawet wykonać skan scandiskiem. Podejrzewam, że problemu by nie było gdybym wykonał formatowanie partycji D jednak nie chce utracić znajdujących się na niej danych. Dodam, że ściągnąłem sterownik od płyty głowny dotyczący SATA. Prosze o pomoc i wyjaśnienie czy jest jakiś sposób abym mógł korzystać z zawartości partycji D bez konieczności formatowania jej. Z góry dziękuje za odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektronek Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Nie czytając nawet wszystkiego... SP2 panie kolego. Winda bez SP2 rozpoznaje ci tylko 127GB, reszta to dla niego czarna magia i dlatego mogą być cyrki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skwarek-pl Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Nie czytając nawet wszystkiego... SP2 panie kolego. Winda bez SP2 rozpoznaje ci tylko 127GB, reszta to dla niego czarna magia i dlatego mogą być cyrki.errr.... chyba nie do końca zrozumiałeś o co mi chodzi. Fakt nie wspomniałem tego, że nawet przy zainstalowanym SP 2 do XP'ka, i tak problem występował, ale jak już napisałem dałem sobie z nim rade. Problem natomiast dotyczy WINDOWS VISTA. Cała zawartość dysku D jest (np podczas instalacji sterów mogłem wskazać jak miejsce docelowe dysk D i poszczególne katalogi) ale wejść w nie nie moge. Czy ustawienie jego funkcji jako logiczny może pomóc (czy nie skasuje zawartości) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...