Skocz do zawartości
Alpha lyr

Złóżcie Mi Komputer (laik)

Rekomendowane odpowiedzi

Nie znam się na podzespołach dlatego bo nie siedziałem w hardware od ponad roku. :blink:

Zależy mi na komputerze do gier i aplikacji w przedziale cenowym nie przekraczającym 3,000zł

Chciałbym abyście przy okazji składania sprzętu podali bezpośredni link do części, bo jeżeli ktos napisze nazwę podzespołu, to moge się pomylić i kupić część całkowicie nie pasującą np. do płyty głównej itp.

Zalezy mi na odnośnikach, dzięki z góry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a poczytać nie łaska?? :P jest cały temat o tym Abicie... od siebie (czytaj użytkownika :P ) dodam, że na razie jestem bardzo zadowolony a dual boot w ogóle mi nie przeszkadza... bardzo jestem z niej zadowolony no i ta cena (teraz 350zł... :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jestem posiadaczem tej płyty, więc może tego tak fachowo nie wytłumaczę, ale: włączasz komputer, po ok. 3 sekundach sam się wyłącza i po kolejnych 3 sekundach włącza się sam i działa normalnie. Ale podobno wyszedł jakiś nowy bios, który coś na to radzi ;].

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodziło mi o to, że gdzieś czytalem, że po wgraniu nowszego biosu komp uruchamia się znacznie szybciej i nie widać już tak bardzo efektu podwójnego startu :).

Zakładając że chcesz kupić mobo Abita to radze dołożyć nie wiele do PRO , double boot zlikwidowany fabrycznie, suszarka nie potrzebna :D itp ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wypowiem się jako posiadacz wersji No-Pro:

Suszarka to jakis bullshit... nawet bezpośrednio z pudełka po zamontowaniu odpaliła od razu...

Double post : wciskasz button, kreca sie kilka s wiatraki przestaja potem sie normalnie wlacza- w niczym to nie przeszkadza, podczas resetowania nie występuje.

Quadzika B3 ciągnie na 3.0 przy def vcore

i szafa gra

Co do reszty pieca to bierz:

e2160/80

2gb 2*1 co tam chesz...

grafike na twoim miejscu poczekał bym na wyjscie 8800gt i w zależności czy to będzie hit czy kit kupił go w wersji 512 lub 8800gts w wersji 640

zasilacz polece BQ, 450w styknie, ale możesz coś tanszego

Edytowane przez Nerevar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi