czater Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 A więc zakupiłem nowego coolerka na procka i tak sobie pomyślałem że BOXowego coolera od C2D dało by sie założyć na GF7900GS od Palita bo jak wiadomo ma bardzo proste zapięcia i teraz mam pytanie... Czy to się opłaca?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Moim zdaniem sie nie oplaca. Przeciez to chlodzenie Palita jest naprawde dobre, a do tego ciche. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czater Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Dobre? podkręcę kartę do 600mhz a tu temp w stresie skacze do 65-66 =/ a pamięci jak dam na 800mhz to są arty albo się PC podczas grania resetuje =/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 przesmaruj jakąś pasta normalna i załóż chłodzenie palita, a co do tego intelowskiego wiatraka to raczej bezsens bo on jest średnio cichy :{ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czater Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 A pomińmy kwestie decybeli.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Dobre? podkręcę kartę do 600mhz a tu temp w stresie skacze do 65-66 =/ a pamięci jak dam na 800mhz to są arty albo się PC podczas grania resetuje =/ :blink: A ile bys chcial? Jak na stockowe chlodzenie Palit prezentuje sie wysmienicie (ew zmiana pasty tylko) i wymiana radiatora na box intela dla mnie ma same minusy: - tracisz 3 letnia gwarancje na C2D - powaznie musisz zajac sie modyfikacja mocowania - tracisz pewnie 3 sloty dla chlodzenia - watpliwa wydajnosc - to co spokojnie wychlodzilo duzy procek moze nie wyrabiac na malym GPU - tutaj mam na mysli powierzchnie styku chlodzenia z ukladem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 (edytowane) Dziwne masz te tempy, bo ja na tym chlodzeniu pod podkreceniu do 600Mhz mialem w stresie max 50C, najczesciej jakies 48C. Sciagnij je, przesmaruj i sprawdz czy docisk jest dobry, bo nic lepszego jak ten radiator nie znajdziesz. W 2D jest nieslyszalny, na obroty wchodzi w 3D, ale i to mozesz sobie w RivaTuner poustawiac. Co do pamieci, to on i ladnie wieje w ich strone, wiec jesli nie ida na 800Mhz to nie jest to wina wiatraka, tylko pewnie za malo V maja. Edytowane 20 Października 2007 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czater Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 chyba przekonaliście mnie żebym jednak nie kombinował :/ ale przesmaruje ją zalmanem STG1 i zobaczę co w tedy pokażę ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...