Skocz do zawartości
czater

Chłodzenie Na 7900gs Palit

Rekomendowane odpowiedzi

Dobre? podkręcę kartę do 600mhz a tu temp w stresie skacze do 65-66 =/

a pamięci jak dam na 800mhz to są arty albo się PC podczas grania resetuje =/

:blink:

A ile bys chcial? Jak na stockowe chlodzenie Palit prezentuje sie wysmienicie (ew zmiana pasty tylko) i wymiana radiatora na box intela dla mnie ma same minusy:

- tracisz 3 letnia gwarancje na C2D

- powaznie musisz zajac sie modyfikacja mocowania

- tracisz pewnie 3 sloty dla chlodzenia

- watpliwa wydajnosc - to co spokojnie wychlodzilo duzy procek moze nie wyrabiac na malym GPU - tutaj mam na mysli powierzchnie styku chlodzenia z ukladem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwne masz te tempy, bo ja na tym chlodzeniu pod podkreceniu do 600Mhz mialem w stresie max 50C, najczesciej jakies 48C. Sciagnij je, przesmaruj i sprawdz czy docisk jest dobry, bo nic lepszego jak ten radiator nie znajdziesz. W 2D jest nieslyszalny, na obroty wchodzi w 3D, ale i to mozesz sobie w RivaTuner poustawiac.

Co do pamieci, to on i ladnie wieje w ich strone, wiec jesli nie ida na 800Mhz to nie jest to wina wiatraka, tylko pewnie za malo V maja.

Edytowane przez DziubekR1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi