Skocz do zawartości
Ryba1

Gigabyte 3d Mercury Black -obudowa Z Wc

Rekomendowane odpowiedzi

Chetnie porozmawiam z posiadaczem tego cuda:

http://zenfist.pl/pID/1666.htm

Czy mozna to zmodyfikować aby było wydajniejsze i cichsze..?

Podobno (recenzja: http://www.guru3d.com/article/cases/444/2/ ) jest głosna pompa -wydajności piszą gdzieś 400l/h, a chłodnica tylko jedna na dwustronny wentylator.

Wszelkie uwagi na temat mile widziane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam tej obudowy, ale za tą (a nawet mniejszą) kwotę można złożyć zestaw cichszy i wydajniejszy, naturalnie z obudową (dla przykładu moje WC). Nad wyglądem nie będę się rozwodził, bo to kwestia gustu. Czy można zmodyfikować? Wszystko można, ale moim zdaniem szkoda pieniędzy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam tej obudowy, ale za tą (a nawet mniejszą) kwotę można złożyć zestaw cichszy i wydajniejszy, naturalnie z obudową (dla przykładu moje WC). Nad wyglądem nie będę się rozwodził, bo to kwestia gustu. Czy można zmodyfikować? Wszystko można, ale moim zdaniem szkoda pieniędzy.

Nie kwestionuję racji Twojej, ale raczej w budzie Chieftec Bravo cały majdan wc nie wejdzie raczej, a i majsterkować za dużo już nie za bardzo chcę..dlatego tak. Zależy mi na opinii czy nie ma tam złych rozwiazań, które na dołóżenie chłodnicy z tyłu i lepszej albo drugiej pompy nie pozwolą??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze mowiac to ta buda rozczarowuje i to bardzo. Jest niby super ekstra ale nie za taka cene. WC w tej budzie nie jest warte wiecej ni z 300-400pln, a cena calosci to 1400pln.

Sa budy ktore oferuja IMO lepszy komfort zabudowe bez zbytnich przerobek.

-Coolermaster Stacker RC-810-SSN1 link

umozliwi montaz 2 chlodnic, 3*120mm (front) i 2*120mm a moze i nawet 3*120 przy odrobinei checi (dolna czesc obudowy), do tego mozliwosc zamontowania 2 zasilek (albo 1 w 2ich miejscach). (zobacz WC uzytkownika o nicku Malik link)

-z ciekawszych to przejrzyj obudowy firmy Lian Li i Silverstone.

IMO najprostrza obudowa w adaptacji do WC/LCta jest wlasnie wymieniony przez mnie Stacker.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi