Skocz do zawartości
emi

Problem Z Urządzeniem Canon Mp460

Rekomendowane odpowiedzi

Chodzi o to, że przy wydrukach zdjęć rolki prowadnicy pozostawiają ślady na całej długości wydruku.

Niestety nie wygląda to dobrze.

I tu prośba do posiadaczy urządzenia canon MP460, przyjrzyjcie się swoim zdjeciom i napiszcie czy u Was tez wystepuje coś takiego ? Chodzi o to, że te ślady sa bardzo widoczne.

Czy używacie papieru fotograficznego canon czy też innego a jeśli innego to czy jest jakaś różnica między wydrukami na różnym papierze ? No i te nieszczęsne ślady.

Z góry dziękuję za wszystkie wpisy.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie na pixmie ip4300 tez tak bylo... a to ten sam mechanizm... jakiego papieru uzywasz? ja mielem cos takiego z takim slabymi papierami za 10zl sa poprostu za slabo sprawsowane i za miekkie (nie wazne czy maja 220g) i sadze ze to ten sam problem

a roznica na papierze jest spora w zdjeciach zreszta sproboj sam ja juz nigdy wiecej nie kupuje taniego papieru

polecam ten:

http://www.fotograficzne.centrumdruku.com....3x18_s041875.cd

albo ten drozszy

http://www.fotograficzne.centrumdruku.com....0x15_s041926.cd

ale moim zdaniem ten pierwszy w zupelnosci wystarcza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za sugestie, problem tylko w tym że nie mam gdzie kupić papieru np. canon jak to mi firma sugeruje że to z winy papieru.

A nie chce kupować większej ilości ponieważ jak się okaże, że to jednak nie wina papieru to więcej z tego urządzenia zdjęcia nie wydrukuje i tylko wyrzuce pieniądze.

Wydrukowałam zdjęcie na papierze 180mg niepamiętam firmy napewno nie canon, epson czy hp i jestem załamana jakościa.

A kupując sugerowałam się marką CANON i to był chyba błąd. trza było zwykłego brothera kupić i pewnie lepiej bym na tym wyszła :)

Natomiast na papierze 240 mg ślady po rolkach prowadnicy też są widoczne, dopiero na 300 mg trzeba się wpatrzyć zeby zobaczyć.

Nawet obiecano mi przysłać do testu papier canon i narazie czekam, zobaczymy czy przyślą.

Acha a co do papieru na którym drukowałam to dzisiaj może jutro będe wiedziedziała jakiej firmy to napisze.

No i dam znac jak sprawy sie maja, szczególnie jak otrzymam papier z canona :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tzn tutaj nie chodzi o gramature tylko o "sprasowanie" papieru drozsze papiery jak epson czy canon nie beda mialy napewno takich sladow i to napewno nie jest zalezne od drukarki sadze ze hp czy brothery tak samo drukuja na tych tanich papierach - a sprobowac ci nie zaszkodzi 10x15 25 kartek epsona 25zl kosztuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczywiście droższe, jak zobaczyłam po ile sprzedawany jest papier canon to odechciało mi się wydruków kolorowych bo zdjęcie nie ma co się oszukiwac duuuuużo taniej i w lepszej jakości napewno zamówię w studio fotograficznym.

Papieru NIESTETY się nie doczekałam, a dodzwonić się do Canona to chyba szybciej na loterii można wygrać.

Moje sprawy stanęły jak na razie na niczym. Jak uda mi się zdobyc papier i coś na nim wydrukowac to będę wiedziała co dalej z tym fantem zrobić.

Pozdrawiam

p.s. nikt naprawdę nie spotkał się dotąd z podobnym problemem? niech ktoś sie odezwie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi