Skocz do zawartości
Gryphon666

Zestaw Do Oceny - Porady Mile Widziane

Rekomendowane odpowiedzi

mobo: MSI P35 Neo2-FR

cpu: Intel E2160

ram: na pewno 1 GB na 677MHz a może i 2x 1GB

hdd: Seagate 160 GB (niestety mam pata, ale jak odsprzedam będzie na SATA 250GB przynajmniej)

k.graf: Palit 7900 lub 8600 lub może Radeon ??(w grafice się gubię niestety)

dvd: Samsung 183L (prawdopodobnie)

psu: Amacrox Warrior 450W -mam

Ma być oszczędnie ale bez przesady, komp nie ukrywajmy przede wszystkim do gier, może trochę AutoCad, MathCad itd

Kręcenie będzie na pewno :razz:

Edytowane przez Gryphon666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie nabrałem podejrzeń co do mobo :blink: Podobno nie chce za bardzo współpracować z DualCorami i są jakieś jaja z kręceniem ram'u?? Chciałbym otrzymać opinię co do tej płyty prze kogoś kto miał/ma styczność z tym tworem.

EDIT1: A może mobo zmienić na Foxconn'a P35A ?? W testach wychodzi jednak trochę lepiej. Tylko jak z obsługą PATA??

P.S. Podobno grafiki mają wkrótce znacznie potanieć, wie kto coś więcej??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie słyszałem, żeby MSI nie chciało śmigać z DC - do tego ją zrobili, ale jeśli możesz to zmiana na Foxconna będzie dobrym wyjściem :) o dysk ata sie nie martw, zaopatrz się w coś takiego i będziesz miał spokój http://allegro.pl/45940_adaptery_ide_sata....view=Poka%C5%BC

Edytowane przez przemekbydgoszcz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanko, chce zmodernizowac zestaw z podpisu.

I mam na oku cos podobnego jak kolega wyzej:

Pentium E2160

Foxconna P35A

2x1GB Kingmax

Grafe: Palit 8600GT Sonic lub Powercolor X1950Pro (tu pytanie co lepiej??)

Zasilacz: Amacrox Warrior 450W ten czy moze jest cos lepszego w podobnej cenie?

Jeszcze jakie chłodzenie do tego procka, jakas ninje czy moze cos innego?

Edytowane przez torque

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie właśnie o Radeona, kolega mi szczerze odradza gdyż raz się naciął jakiś czas temu poza tym używa argumentu że większość gier jest robiona pod nVidie. W czym według Was którzy doradzacie radka a macie gieefa jest on lepszy? I jako dodatek, pytanie: jak z grami starszymi, jak rówieśnicy MoH i CoD pierwszych edycji??

A mobo zmieniam na Fox'a powód prosty: mam działającą drukarkę pod LPT a nie chce mi się kontrolera kupować i w ogóle jakieś takie przeczucie mam, że ona dobra jest i na długo wystarczy mi.

A prawda o mobo jest taka, wszystko jedno od kogo płyta(Abit, Asus, MSI, Gigabyte, Fox) to dla zwykłego użytkownika każda jest dobra. Decydują szczegóły, więcej USB, FireWire, LPT(jak u mnie) czy zdolność do większego lub mniejszego OC.

To powiedziałem ja czyli On :wink: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie właśnie o Radeona, kolega mi szczerze odradza gdyż raz się naciął jakiś czas temu poza tym używa argumentu że większość gier jest robiona pod nVidie.

Bzdura

W czym według Was którzy doradzacie radka a macie gieefa jest on lepszy?

Tak jak teraz jest boom na e2160 to był (i nadal jest) popyt na 8600 (oczywiście jest do dobra karta,za rozsądną cenę)

Z tymi starszymi grami nei będzie problemu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi