Bulizzor Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 Siema. Zabieram sie do kupna kompa juz chyba z pól roku :lol2: no ale mysle ze nadszedł juz najwyzszy czas bo fajne gry sie zbliżają :D . Do rzeczy - czy bedzie sie to nadawało: -e2160 (w przyszlosci penryn) -pentagram hp 120 alcu (paste dokupic (jak tak to jaką?), czy uzyc tej która jest dodawana z chlodzeniem?) -foxcoon p35 -8800gt (jezeli zbierze dobre recenzje) -ram - myslalem nad 4x1gb kingmaxa 667 tylko ze nie wiem czy stykną na penryna (gdy bedzie kręcony) ewentualnie jakies 2gb szybsze - jakie? -dysk mam -dvd mam -zasilacz myslalem troche na przyszlosc -> Chiefteca CFT-750-14C 750W cena tylko 290zł :D -obudowa ---> http://www.allegro.pl/item255887304_chieft...er_gratis_.html ? do budy ze dwa wentyle -->xthermal btf120pro Co sądzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 Chłodzenie to HP-100 , starczy do procka . Do tego AC Sliver albo Ceramique RAM - Kup 4*1GB 667 (Kingston, Kingmax), bo są taniuchne, ewentualnie później na Penryna zmienisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 Chłodzenie to HP-100 , starczy do procka do 2160 na pewno ;) ale na kreconego penryna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 ostatnio w Proline Kingston tańszy od Kingmaxa był (75 vs 79zł) - obie będą dobre. Reszta ok. Buda jak najbardziej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 ostatnio w Proline Kingston tańszy od Kingmaxa był uuu no to wole kingstona :) tyle ze brak w centrali... chyba zeby kupić 2 razy po 2x1gb w dualu. 30zł drozej lecz mają tego mnóstwo :) Lepiej bedą śmigać jak kupie je dwa razy w dualu czy jak cztery pojedyncze sztuki? Opłaca sie doplacac te 30zł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 Tylko z racji problemów z gwarą nie polecam Proline Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 mysle ze kupie troszke drozej w morele.net (82,00zł). Szybko, sprawnie i profesjonalnie nie wiem tylko jak z gwarancją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 ja też nie wiem, dzieki Bogu nie musiałem oddawać - ale zamówienie zrealizowali szybko i pr0fesjonalnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 (edytowane) e2160 (w przyszlosci penryn) -pentagram hp 120 alcu (paste dokupic (jak tak to jaką?), czy uzyc tej która jest dodawana z chlodzeniem?) -foxcoon p35 -8800gt (jezeli zbierze dobre recenzje) -ram - myslalem nad 4x1gb kingmaxa 667 tylko ze nie wiem czy stykną na penryna (gdy bedzie kręcony) ewentualnie jakies 2gb szybsze - jakie? -dysk mam -dvd mam -zasilacz myslalem troche na przyszlosc -> Chiefteca CFT-750-14C 750W cena tylko 290zł icon_biggrin3.gif -obudowa ---> http://www.allegro.pl/item255887304_chieft...er_gratis_.html ? do budy ze dwa wentyle -->xthermal btf120pro Co sądzicie? Procek- OK Chłodzenie możesz kupować śmiało aczkolwiek ,,setka,, by sobie tu spokojnie poradziła :wink: Paste kup Arctic Silver 5 bądź Ceramique gdyż ta w zestawie to zwykła lipna sylikonówka :wink: płyta OK, zastanów sie jeszcze nad MSI P35 Neo2-FR ;] Bądź Asus P5K-E 8800GT zapowiada sie bardzo obiecująco :rolleyes: ramu lepiej więcej wolnego niż mniej szybkiego, obecnie Kingstony są bardzo tanie a na kościach Elpida kręcą sie więcej niż przyzwoicie więc nawet do Penryna były by OK (poczytaj o nich na forum w dziale Pamięci ram) Zasilacz sporo na wyrost, tutaj wystarczy z zapasem BeQuiet StraightPower 500W bądź Corsair 520W :wink: Edytowane 21 Października 2007 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 A ja ostatnio słyszałem, że Pentagramy mają słaby docisk na LGA :| Może zamiast tego Freezer 7 PRO ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 A ja ostatnio słyszałem, że Pentagramy mają słaby docisk na LGA icon_neutral3.gif Może zamiast tego Freezer 7 PRO ? Ja mam i nie narzekam, tempy nieco lepsze niż na AC Freezer 7 pro( porównywałem z pewnym userem na forum) więc docisk chyba ma dobry :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 A ja ostatnio słyszałem, że Pentagramy mają słaby docisk na LGA :| Może zamiast tego Freezer 7 PRO ?To freezer ma wlasnie problemy z dociskiem, i to glownie ten na am2 - czyli 64 pro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 zasilacz wiem ze na wyrost ale skoro kosztuje 40zł wiecej od takiego corsaira 450W (250zł),a posiada znacznie bardziej przyszlosciową moc :D mysle ze przy nim zostanę. Mocy nigdy za wiele :D. Kingstonów na elpidach to wiem ze ciezko znalezc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaraman Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 Siema. Zabieram sie do kupna kompa juz chyba z pól roku :lol2: no ale mysle ze nadszedł juz najwyzszy czas bo fajne gry sie zbliżają :D . Do rzeczy - czy bedzie sie to nadawało: -e2160 (w przyszlosci penryn) -pentagram hp 120 alcu (paste dokupic (jak tak to jaką?), czy uzyc tej która jest dodawana z chlodzeniem?) -foxcoon p35 -8800gt (jezeli zbierze dobre recenzje) -ram - myslalem nad 4x1gb kingmaxa 667 tylko ze nie wiem czy stykną na penryna (gdy bedzie kręcony) ewentualnie jakies 2gb szybsze - jakie? -dysk mam -dvd mam -zasilacz myslalem troche na przyszlosc -> Chiefteca CFT-750-14C 750W cena tylko 290zł :D -obudowa ---> http://www.allegro.pl/item255887304_chieft...er_gratis_.html ? do budy ze dwa wentyle -->xthermal btf120pro Co sądzicie? polecilbym ta obudowe http://sklep.madtech.pl/go/_info/?id=1704 zamiast tamtej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 (edytowane) obudowa efektowna lecz czy efektywna? :D stosunkowo niewielka waga, wiatrak niby w cenie lecz tylko 80x80mm. Ładna lecz obstaje przy chieftecu - solidna. Ale dzieki za propozycje ;) waham sie jeszcze czy nie dopłacic do msi neo-fir... co do wiatraczkow 120x120 - wiem ze te xterhmale są b.dobre jednak troche przydrogawe. Znacie jakies tansze wydajne wiatraczki w miare ciche? Edytowane 22 Października 2007 przez Bulizzor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 Obudowa fajna , lecz ma głośny wiatraczek ;) Interesowałem się nią jakiś czas temu, padło na Chiefa Ile na te wiatraczki masz :P ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 w zasadzie kasa nie gra duzej roli jednak nie chcialbym dawac 100zł za dwa wiatraczki :) w tym chieftecu poza tym jest jeden tylko 120x120 wiec drugi musialby byc 92x92 i to z boku. A moze jeszcze jeden 92x92 z boku? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 No to się zdecyduj :P Może Fandery ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 (edytowane) Zarzucisz jakims linkiem tych fanderów? ;) Jedyne co mi sie w tej obudowie nie podoba to własnie to ze nie ma przelotu PRZóD-TYł z dwoma wentylami po 120/120. A moze znasz jakąś wartą uwagi obudowę z takim przelotem? Moze jakis inny chieftec? :D Edytowane 22 Października 2007 przez Bulizzor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 Ja mam Dragona i ona też nie ma przelotu po 120 - z przodu mam 2*80 , z tyłu na razie nic ... Fanderki -> http://www.angela.pl/index.php?action=Towa...;cat=&cat2= Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 czyli mowisz taki przelot bok-tył bedzie wporzo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 Najlepiej oczywiście by było przód - tył, ale jeśli z tyłu wyciągnie zasilacz, to ujdzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 myśle że ten chieftec powinien wyciągnąć swoim 14cm śmigłem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkMind Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 myśle że ten chieftec powinien wyciągnąć swoim 14cm śmigłem ;) witam. ja rowniez mam Dragona Chiefteca u mnie sa dwa wiatraczki 80 z przodu - swietnie chlodza mi dyski - lepiej niz takie podczepiane pod dyski chlodzenie ktore juz tez przerabialem. z tylu mam 120 Akase ktora mi wyciaga i z bokow mam dwie 92 ktore tez wpychaja w strone procka powietrze chociaz zastanawiam sie czy troche nie psuja cyrkulacji tzn czy nie mieszaja za duzo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 kurcze ja też skłaniam się ku obudowie z przelotem ;\ - jaki masz dokładny typ obudowy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkMind Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 kurcze ja też skłaniam się ku obudowie z przelotem ;\ - jaki masz dokładny typ obudowy? ja mam: CHIEFTEC DX-01B-D-U 2x80 - przod 2x92 - bok 1x120 - tyl ta obudowa ma jeden mankament ktory mnie boli, nie mozna do niej zalozyc koleczek ;) bo akurat do tej nie pasuja, a do innych modeli tak ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 Mam to samo w srebrze ;) Z boku te wpychajace IMO psują Ci trochę obieg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 odświeże jeszcze mój temat przed ostatecznym zakupem :) Prosze o końcowe opinie ;) PROC - E2160 (później Penryn) CHłODZENIE PROCA: scythe infinity lub mugen. Warto dopłacać do tego drugiego (ma dużo wyższą wartość CFM)? PASTA: AS5 MOBO: FOXCONN P35 lub MSI neo-fir - warto dokładać 30zł do tej drugiej? RAM: 4GB kingston 667 - (2razy dual 2x1gb) GRAFA: GEFORCE 8800GT ZASIłKA: corsair 450vxu BUDA: chieftec CH-01SL-SL-B-OP WENTYLE: 1x120 na tył ACUTAKE oraz 2x92 ACUTAKE z boku DYSK: ze starego kompa - SEAGATE 7200.9 NAGRYWARA DVD: ze starego kompa - samsung sh183a CEL ----------> GRY :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 No i bardzo git :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 im wiecej czytam tym mniej wiem :D ramy pomyslalem ze moze lepiej <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> Corsair XMS2 667 - cena podobna do kingstonów a znacznie bardziej kretliwe, poza tym mysle ze 2gb chyba styka szczegolnie ze mam xp. co do zasilacza znowu mam dylemat bo słyszalem ze zaczęły corsairy skwierczyć :/ buda slyszalem ze pomimo swojej wagi to przenosi mocno drgania z dysków... no i jak z tą płytą główną i chłodzeniem? warto dopłacać do mugena i msi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...