chemix Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 szybkie pytanie: Pytanie nr 1: Z której strony powinien być bardziej sprawny wiatrak? czy lepiej mocniej nawiewać czy też mocniej wyciągać? Mój radiator to Nocturna NH-U12F. pytanie nr 2: Jak oceniacie załączoną pastę do radiatorka? pytanie nr 3: Mam quada Q6600, B3. Różnice między temperaturą poszczególnych rdzeni dochodzą do 4-5 st C. Idle: 40-45 st C, sterss: do 66. FSB 335MHz, mnożnik 9. Jak jest u Was? proszę pomóżcie zwłaszcza w moim pierwszym problemie. Dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 1.Nawiew na radiator skierowany na tylnia scianke? 3. Rzuc okiem na watek w dziale 775 - roznice chyba sa tam podawane... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemix Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 (edytowane) 1.Nawiew na radiator skierowany na tylnia scianke? Tak, nawiew na tylną ścianę a na niej wentylator 120 mm Revoltec. Obudowa Zirconium. 3. Rzuc okiem na watek w dziale 775 - roznice chyba sa tam podawane... hmm, to mała być szybka ankieta :) EWENTUALNIE: mam przejściówkę. Może lepiej podłączyć 2 wentylatory synchronicznie pod gniazdo zasilania CPU? Czy P5K wytrzyma takie obciążenie? Wentyle jakie będą zainstalowane to Fander FX120 i oryginalny od u12f Edytowane 22 Października 2007 przez chemix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 EWENTUALNIE: mam przejściówkę. Może lepiej podłączyć 2 wentylatory synchronicznie pod gniazdo zasilania CPU? Czy P5K wytrzyma takie obciążenie? Wentyle jakie będą zainstalowane to Fander FX120 i oryginalny od u12f Wytrzyma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemix Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 Czy naprawdę nikt nie potrafi rozwiązać mojego problemu? Przecież macie takie zabawki.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemix Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 Czy naprawdę nikt nie potrafi rozwiązać mojego problemu? Przecież macie takie zabawki.... problem rozwiązałem sam. Lepiej nawiewać niż wyciągać. dodatkowo przy wysokich obrotach proc najlepiej jest chłodzony przy różnicy okolo 1000 obr/min Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...