vicek Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 (edytowane) Poniewaz jestem zmuszony zareklamowac swojego ASUSa P5N-E SLI (a usterek jest duzo), chce sobie kupic jakas plyte glowna tymczasowa (bo z komputera musze bardzo czesto korzystac), bo swoja z powrotem dostane pewnie gdzies za miesiac. No i tu pojawia sie problem, chcialbym przeznaczyc na to maksymalnie 250 zlotych. Czy wyzej wymieniona karta, GA-P31-S3L, bedzie dobrym wyborem (ktos polecal ja w poprzednich watkach do C2D E2***, nie wiem jak bedzie z tym). Moj sprzet: C2D E4300 (3 GHz) MSI 7900GTO 2x1GB OCZ 800MHz Korzystalbym z tej plyty przez miesiac, a potem zostalaby w rezerwie (wrocilbym do swojego P5N-E). Ostatecznie moge wydac 400 zlotych (MSI P35 Neo2-FR), ale chyba to nie ma zbytnio sensu, bo nie znajde w tej cenie niczego roznicego sie znacznie od P5N-E, prawda? Edytowane 22 Października 2007 przez vicek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ddmar Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 dobry wybór, ale lepiej GA-P31-DS3L. Ma lepsze kondensatory :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 Które w rzeczywistości nic Ci nie dadzą, bo nie będziesz tej mobo katował przez 10 lat. Gigabyte - wybór dobry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vicek Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 (edytowane) OK dzieki, w takim razie niedlugo zamawiam :P Jestem tylko ciekawy ile wyciagne z mojego E4300 na tej plycie (bo na p5n-e 3.0 bez wysilku i stabilne) przynajmniej w wiedzmina bede mogl pograc :) Edytowane 22 Października 2007 przez vicek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 Gigabyte GA-P31-DS3L jest dobrą płytą nawet na dłuższą metę i mimo ze bardzo droga nie jest pozwala na bezproblemowe OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 Jeśli 3.0 zrobiłeś na P5N-E to pewnie i na P31 zrobisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 kup porządne mobo na P35 - foxconn, msi , gigabyte i po serwisie sprzedaj asusa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vicek Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 hmm zastanowie sie jeszcze, ale obydwie plyty gigabyte (250 i 270 zl) idealnie wpasowuja sie w moj budzet :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 hmm zastanowie sie jeszcze, ale obydwie plyty gigabyte (250 i 270 zl) idealnie wpasowuja sie w moj budzet :)btw tego gigabyte p31 tez polecam, miałem i płytka naprawdę fajna. Może się okazać , że asusa już nie będziesz chciał ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 (edytowane) Panowie, a gdzie mozna znalezc dokladne informacje o tym, jakie ta plyta ma zakresy V itp. (GA-P31-DS3L) ? Edytowane 22 Października 2007 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vicek Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 nei ma chyba firewire (przynajmniej sie nie dopatrzylem w specyfikacji), ale to akurat zawsze mozna dokupic :) dobra, w sumie potrzebuje kase na wiedzmina (bo czekam juz kilka miesiecy), wiec biore ktoras z tych gigabyte (nie bede sie zastanawial bo im wiecej zastanawiania tym gorzej pozniej kupic) plyta bedzie lezala sobie w serwisie, a ja bede mogl sobie grac w wiedzmina, portal i hl2: e2 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 Panowie, a gdzie mozna znalezc dokladne informacje o tym, jakie ta plyta ma zakresy V itp. (GA-P31-DS3L) ?Przeczytaj moją mini reckę z użytkowania tej płyty (niestety krótkiego).Jest w temacie o P31 w dziale 775 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vicek Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 (edytowane) ostatnia rzecz - to warto wziac ds3l zamiast s3l? (chce zaraz zamawiac :P) Edytowane 23 Października 2007 przez vicek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 Różnica w kondziorkach, IMO nie warto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 (edytowane) Przeczytaj moją mini reckę z użytkowania tej płyty (niestety krótkiego).Jest w temacie o P31 w dziale 775 Wlasnie przeczytalem. Musze przyznac, ze plytka naprawde fajna. Jak uwazasz, czy warto zmieniac EVGA z mojego siga, na tego Gigusia ? Z EVGA jestem bardzo zadowolony, zadnych podwojnych startow, zero problemu jak sie przesadzi z OC, ale jedna rzecz mnie doprowadza do kur... 2,1V na ram, ktore i tak cos podejrzane jest, bo chodzi tak samo jak 2,0V. Edytowane 23 Października 2007 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vicek Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 Ja to mam 2.2 na ram ; ) ale fakt faktem, ze do tego poziomu pamieci sa "zabezpieczone" gwarancja biore jednak ds3l... czemu? bo w dobrej cenie znalazlem u siebie w miescie, nie bede musial placic za przesylke i jakby (odpukac) cos bylo zle, nie bede mial problemow :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 W sumie dobrze, bo ja bym tez wolał troszeczkę dołożyć do ds3l. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 Wlasnie przeczytalem. Musze przyznac, ze plytka naprawde fajna. Jak uwazasz, czy warto zmieniac EVGA z mojego siga, na tego Gigusia ? Z EVGA jestem bardzo zadowolony, zadnych podwojnych startow, zero problemu jak sie przesadzi z OC, ale jedna rzecz mnie doprowadza do kur... 2,1V na ram, ktore i tak cos podejrzane jest, bo chodzi tak samo jak 2,0V.imo płyty reprezentuja podobny poziom. wszystko zależy od osobistych preferencji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 A jaka jest roznica w tych plytach Gigabyte na P31, a na P35 ? Z wyglada bardzo podobne. Czym sie roznia plyty jak i chipsety ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 P35 to następca 965P, P31 zastępuje 945. Czyli różnica w klasie i grupie docelowej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vicek Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 (edytowane) kurde... sorry ze wam tak glowe zawracam, ale... byc moze do konca tygodnia bede mial troche wiecej pieniedzy. w takim razie, czy w przedziale 400-550 da sie kupic cos ZNACZACO lepszego od p5n-e sli? (wtedy swojego asusa bym sprzedal po serwisowaniu) juz teraz calkiem mam metlik w glowie :P znajomy mi polecil gigabyte p35 ds4, ale nie wiem czy warto (550 zl) Edytowane 24 Października 2007 przez vicek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 Tak, da się. Cała gama na P35. Chociażby Foxconn, Abit, MSI czy Asus P5K-E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 P35 to następca 965P, P31 zastępuje 945. Czyli różnica w klasie i grupie docelowej Domyslasz sie ile mnie klasa obchodzi ;) Czyli mam rozumiec, ze jesli chodzi o wydajnosc, wykonanie itp. to sa to dokladnie takie same chipsety ?? Nie interesuja mnie zadne RAIDy, Firecostam itp. Ma byc chlodno, wydajnie, duze OC i zadnych problemow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vicek Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 (edytowane) ok dzieki za wszystkie odpowiedzi :) wybor drozszej karty to juz temat na dyskusje w innym temacie Edytowane 24 Października 2007 przez vicek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 Domyslasz sie ile mnie klasa obchodzi ;) Czyli mam rozumiec, ze jesli chodzi o wydajnosc, wykonanie itp. to sa to dokladnie takie same chipsety ?? Nie interesuja mnie zadne RAIDy, Firecostam itp. Ma byc chlodno, wydajnie, duze OC i zadnych problemow. Bardzo duże OC może nie, ale ogólnie jest OK z tego co teraz patrzylem, to moja uwage przykuly: - asus p5k-e - gigabyte p35 ds4 - msi p35 platinum ... wszystkie w podobnej cenie, zaufanie mam najbardziej do asusa, ale jakos specjalnie mi nie zalezy zeby akurat tej firmy byla plyta ;) No, to teraz do działu płyty główne i wertuj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 Które w rzeczywistości nic Ci nie dadzą, bo nie będziesz tej mobo katował przez 10 lat. Gigabyte - wybór dobryWiesz ja widzialem u kumpla mobo gigabyte które po 3 miesiącach mialo wylane większość kondziolków - mobo chodzi w tym stanie do dziś xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 (edytowane) Wiesz ja widzialem u kumpla mobo gigabyte które po 3 miesiącach mialo wylane większość kondziolków - mobo chodzi w tym stanie do dziś xDFuks. Ja mowie tak : jesli roznica jest 20 zl to nie ma co oszczedzac , jesli roznica jest o 50/60 zl to przy tak niskich kwotach trzeba sie zastanowic czy nie ma lepszego mobasa. Te zwykle kondziory moga , ale nie musza smigac latami. Moj K7NF Delta R smigal 4 lata , dzis sluzy komus juz tez chyba z rok , moze juz 2 a nie mial SSC. Ja doplacilem do SSC bo chce miec wewnetrzne poczucie bezpieczenstwa ,a ze krece to i sie przydaje bo w budzie piekarnik wlasnie roznica byla 20 zl :D :-P :lol2: Edytowane 1 Listopada 2007 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...