Skocz do zawartości
BorysVasiliev

Wymiana Płyty Głównej Pod C2d

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Zastanawiam się nad wymianą płyty głównej.

Ostatnio dokupiłem pamięci : teraz OCZ 4x1GB DDRII 800 Spec.Ops. i niestety na abicie chodzą max 750MHz.

Zresztą drażni mnie ta mobo już.

Chciałbym się na coś przesiąść żeby pochodziło bezproblemowo dłuższy czas.

Miałem mnóstwo płyt ale tylko na dwóch się nie zawiodłem i wytrzymały dłużej niż rok :) DFI NF3 i NF4.

Nie wiem jak sprawa ma sie z Intelem.

Chciałbym porządną płytkę i zapomnieć o wszystkim - że coś padnie , że pamięci nie bedą chodziły że jakieś krzaki mi odstawia.

Widzę że wszyscy polecają Foxcona P35. Troche biednie ona wygląda :/ .... zresztą jak kupowałem sprzęt też wszyscy zachwalali w niebogłosy ABITA AB9 i okazał się klapą po jakimś czasie.

Kasiorkę na 8800GT mam już przyszykowaną i zostaje mi tylko zmiana mobo na coś porządnego.....

Co doradzicie?

Kwota..hmm jak będzie trzeba to 800 zł bym wyskrobał, ale jak to mówią nie ma co przepłacać zadowolę się czymś tańszym :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mówiłem że chce tylko że na wszystkich płytkach się zawodziłem oprócz DFI NF3 i NF4 ale to były inne bajki.

Co to za krajak ala MSI :)

Jeśli już coś DFI to prędzej http://www.komputronik.pl/Plyty_glowne/DFI...pelny,id,45791/

ale nie jestem przekonany żebym się znów na mine nie wlazł. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie raz kupiłem tanią płytę i na tym źle wyszłem.

Znalazłem sobie pare alternatyw.

Niechce Foxconnów itd ....

Intel D975XBX2KR bulk 649 zł

DFI LanParty UT P35-T2R 699 zł

Gigabyte GA-X38-DQ6 797 zł

Asus Maximus Formula SE Intel X38 886 zł

Asus Blitz Extreme Intel P35 930 z

Która z tych ?

Fakt ma 4xkatody i manie na temat UV oraz sentyment do DFI ...... ale niechce nic sugerować.

Edytowane przez BorysVasiliev

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi