BorysVasiliev Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 Witam. Zastanawiam się nad wymianą płyty głównej. Ostatnio dokupiłem pamięci : teraz OCZ 4x1GB DDRII 800 Spec.Ops. i niestety na abicie chodzą max 750MHz. Zresztą drażni mnie ta mobo już. Chciałbym się na coś przesiąść żeby pochodziło bezproblemowo dłuższy czas. Miałem mnóstwo płyt ale tylko na dwóch się nie zawiodłem i wytrzymały dłużej niż rok :) DFI NF3 i NF4. Nie wiem jak sprawa ma sie z Intelem. Chciałbym porządną płytkę i zapomnieć o wszystkim - że coś padnie , że pamięci nie bedą chodziły że jakieś krzaki mi odstawia. Widzę że wszyscy polecają Foxcona P35. Troche biednie ona wygląda :/ .... zresztą jak kupowałem sprzęt też wszyscy zachwalali w niebogłosy ABITA AB9 i okazał się klapą po jakimś czasie. Kasiorkę na 8800GT mam już przyszykowaną i zostaje mi tylko zmiana mobo na coś porządnego..... Co doradzicie? Kwota..hmm jak będzie trzeba to 800 zł bym wyskrobał, ale jak to mówią nie ma co przepłacać zadowolę się czymś tańszym :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolot Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 http://www.komputronik.pl/Plyty_glowne/DFI...pelny,id,45790/ jak chcesz dfi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BorysVasiliev Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 Nie mówiłem że chce tylko że na wszystkich płytkach się zawodziłem oprócz DFI NF3 i NF4 ale to były inne bajki. Co to za krajak ala MSI :) Jeśli już coś DFI to prędzej http://www.komputronik.pl/Plyty_glowne/DFI...pelny,id,45791/ ale nie jestem przekonany żebym się znów na mine nie wlazł. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 (edytowane) Na drogich płytach się nei znam ale może coś z tańszych ? MSI P35 NEO2-FR albo Abicik IP35-E ? Ale i tak Foxconn THE BEST ;) EDIT No i jeszcze jest GIGABYTE GA-P35-S3L Edytowane 23 Października 2007 przez M@TI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BorysVasiliev Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 (edytowane) Nie raz kupiłem tanią płytę i na tym źle wyszłem. Znalazłem sobie pare alternatyw. Niechce Foxconnów itd .... Intel D975XBX2KR bulk 649 zł DFI LanParty UT P35-T2R 699 zł Gigabyte GA-X38-DQ6 797 zł Asus Maximus Formula SE Intel X38 886 zł Asus Blitz Extreme Intel P35 930 z Która z tych ? Fakt ma 4xkatody i manie na temat UV oraz sentyment do DFI ...... ale niechce nic sugerować. Edytowane 23 Października 2007 przez BorysVasiliev Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...