Pivek Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 Witam serdecznie! Jestem na kupnie nowego sprzętu. Sprzęt będę kupował z www.pcprojekt.pl i wchodzą w grę tylko podzespoły stamtąd. Od dłuższego czasu zastanawiałem się nad tym co wybrać i myślę nad następującym zestawem: Gigabyte P35C-DS3R - 420 zł Core2Duo E6750 - 600 zł OCZ Platinum Rev. 2 2x1GB 800MHz CL4 - 230 zł Nvidia GeForce 8800GT 512 MB - ok. 800 zł Zależy mi na: - w miarę przyszłościowej platformie (możliwość zmiany procka na 45nm, możliwość zmiany pamięci na DDR3) - stabilności przy podkręceniu zestawu na chłodzenie powietrzne (chcę podkręcić do 3800MHz) - wysokiej wydajności w grach - wysokiej wydajności w zastosowaniach domowych (przetwarzanie filmów z kamery, praca biurowa z wielozadaniowością czyli żeby mi się podczas konwersji filmu word nie zacinał :) ) Do podanych kwot mogę dołożyć łącznie ok. 200 zł Do tego doliczam jeszcze dobry radiator na CPU za nie więcej niż 100 zł (tutaj również proszę o poradę). Jak chodzi o sklep, w grę wchodzi jeszcze ew. www.apollo.pl - ale to ostateczność. Chciałem się również zapytać w jakich zastosowaniach macierz RAID może przy tym zestawie podnieść wydajność. Z góry dziękuję za porady! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 Mobo: Foxconn P35A Proc: E2160 na razie potem Penryn Wiatrak : Pentagram HP-100 lite, Frezeer 7 Pro, Scythe Infinity, itp. 2x1GB, np. Goodram, Kingston, Twinmos Gf 8600Gt Palit Sonic+ bądź gf 8800GT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 Płyta na Asus P5K-E z apollo, DDR3 możesz olać Na procka - dołóż 45 zł i http://www.apollo.pl/store/show_detail/14/37013 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pivek Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 Widzę, że kolega robowsky sukcesywnie wpisuje w każdym temacie to samo oraz na dodatek to co w sygnaturze. No ale na Foxconn P35A to DDR3 wsadzę chyba tylko metodą na wpych ;) beka, a czemu dać sobie spokój z DDR3? Nie stanieją dostatecznie szybko, czy nie podniosą odpowiednio wydajności? Słyszałem, że Asusy są mało stabilne przy wysokich FSB. Czytałem na forum pclabu wątek o tym, że często padają. To prawda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 Bo są drogie i na razie nieopłacalne, zobacz ceny :lol2: Padają ? Padają zwykłe P5K , nic z resztą dziwnego ( 3 fazy na procku) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...