Skocz do zawartości
Pivek

Nowy Komp Do 2000

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie!

Jestem na kupnie nowego sprzętu. Sprzęt będę kupował z www.pcprojekt.pl i wchodzą w grę tylko podzespoły stamtąd. Od dłuższego czasu zastanawiałem się nad tym co wybrać i myślę nad następującym zestawem:

Gigabyte P35C-DS3R - 420 zł

Core2Duo E6750 - 600 zł

OCZ Platinum Rev. 2 2x1GB 800MHz CL4 - 230 zł

Nvidia GeForce 8800GT 512 MB - ok. 800 zł

Zależy mi na:

- w miarę przyszłościowej platformie (możliwość zmiany procka na 45nm, możliwość zmiany pamięci na DDR3)

- stabilności przy podkręceniu zestawu na chłodzenie powietrzne (chcę podkręcić do 3800MHz)

- wysokiej wydajności w grach

- wysokiej wydajności w zastosowaniach domowych (przetwarzanie filmów z kamery, praca biurowa z wielozadaniowością czyli żeby mi się podczas konwersji filmu word nie zacinał :) )

Do podanych kwot mogę dołożyć łącznie ok. 200 zł

Do tego doliczam jeszcze dobry radiator na CPU za nie więcej niż 100 zł (tutaj również proszę o poradę).

Jak chodzi o sklep, w grę wchodzi jeszcze ew. www.apollo.pl - ale to ostateczność.

Chciałem się również zapytać w jakich zastosowaniach macierz RAID może przy tym zestawie podnieść wydajność.

Z góry dziękuję za porady!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę, że kolega robowsky sukcesywnie wpisuje w każdym temacie to samo oraz na dodatek to co w sygnaturze.

No ale na Foxconn P35A to DDR3 wsadzę chyba tylko metodą na wpych ;)

beka, a czemu dać sobie spokój z DDR3? Nie stanieją dostatecznie szybko, czy nie podniosą odpowiednio wydajności?

Słyszałem, że Asusy są mało stabilne przy wysokich FSB. Czytałem na forum pclabu wątek o tym, że często padają. To prawda?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi