Castor Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 (edytowane) Mam do wydania +-1200zl na te 3 podzespoły, odkąd kupiłem mojego aktualnego kompa nie interesowałem sie zbytnio testami, artykułami o PC ;) Z tego co dowiedziałem sie w ciągu kilku ostatnich dni najbardziej opłacalnym prockiem jest c2d, wiec chciałbym złożyć zestaw w oparciu właśnie o niego. Oto wersja beta mojego zestawu: płyta proc ram Chciałbym sie dowiedzieć czy jest to optymalny zestaw za tą kasę. Nie zamierzam bawić sie w o/c, wiec pragnę uzyskać maksymalnie wydajny PC za tą cenę. Oczywiście z zachowaniem granic zdrowego rozsądku i kupić porządną płytę główną :] Zatem do dzieła drodzy forumowicze :D PS. Części będę brał w pcprojekt. Edytowane 27 Października 2007 przez Castor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 Procka wez E2160, oc na prawde nie jest takie straszne. Bez problemu po 5 minutach bedziesz mial przynajmniej 2600MHz. Ramy jakies Kingstony lub Kingmaxy pc667. Lepsze nie beda potrzebne. No i nie zapomnij o zasilaczu.. Jaki masz teraz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Castor Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 Procka wez E2160, oc na prawde nie jest takie straszne. Bez problemu po 5 minutach bedziesz mial przynajmniej 2600MHz. Ramy jakies Kingstony lub Kingmaxy pc667. Lepsze nie beda potrzebne. No i nie zapomnij o zasilaczu.. Jaki masz teraz? Kingstony , kingmaxy odpadają, o/c NIE będę się zajmował. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 A czemu te ramki odpadaja? Bez oc i tak tamtych nie wykorzystasz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Castor Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 Po prostu nie przepadam za tymi firmami :) Nie rozmawiajmy już o pamiątkach, bo ocz biorę raczej na 100%. A jak jest z tą płytą główną ma jakieś wady tzn. nie zawsze współgra z niektórymi ramami czy prockami, przegrzewa się za bardzo na chipsecie itd :P PC który przejdzie upgrade to: AMD Sempron 2800+ 64bit GIGABYTE K8NE rev. 1.1 F6 Pentagram Freezone QVC-100 AlCU+ SAPPHIRE x800 GT 128mb 256bit 2x512 GEIL 400mhz 2.5-6-3-3 Maxtor 80GB 8mb sata NEC ND-3540A Chieftec LBX-02B-B-B 400 Watt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...