Skocz do zawartości
Castor

Płyta, Proc, Ram

Rekomendowane odpowiedzi

Mam do wydania +-1200zl na te 3 podzespoły, odkąd kupiłem mojego aktualnego kompa nie interesowałem sie zbytnio testami, artykułami o PC ;) Z tego co dowiedziałem sie w ciągu kilku ostatnich dni najbardziej opłacalnym prockiem jest c2d, wiec chciałbym złożyć zestaw w oparciu właśnie o niego. Oto wersja beta mojego zestawu:

płyta

proc

ram

Chciałbym sie dowiedzieć czy jest to optymalny zestaw za tą kasę. Nie zamierzam bawić sie w o/c, wiec pragnę uzyskać maksymalnie wydajny PC za tą cenę. Oczywiście z zachowaniem granic zdrowego rozsądku i kupić porządną płytę główną :] Zatem do dzieła drodzy forumowicze :D

PS. Części będę brał w pcprojekt.

Edytowane przez Castor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Procka wez E2160, oc na prawde nie jest takie straszne. Bez problemu po 5 minutach bedziesz mial przynajmniej 2600MHz.

Ramy jakies Kingstony lub Kingmaxy pc667. Lepsze nie beda potrzebne.

No i nie zapomnij o zasilaczu.. Jaki masz teraz?

Kingstony , kingmaxy odpadają, o/c NIE będę się zajmował. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po prostu nie przepadam za tymi firmami :) Nie rozmawiajmy już o pamiątkach, bo ocz biorę raczej na 100%. A jak jest z tą płytą główną ma jakieś wady tzn. nie zawsze współgra z niektórymi ramami czy prockami, przegrzewa się za bardzo na chipsecie itd :P

PC który przejdzie upgrade to:

AMD Sempron 2800+ 64bit

GIGABYTE K8NE rev. 1.1 F6

Pentagram Freezone QVC-100 AlCU+

SAPPHIRE x800 GT 128mb 256bit

2x512 GEIL 400mhz 2.5-6-3-3

Maxtor 80GB 8mb sata

NEC ND-3540A

Chieftec LBX-02B-B-B 400 Watt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi