q8ic Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 Sytuacja wygląda tak: W sigu sytuacja jest - nie pogram na tym nawet w moje ulubione TCE - conajmniej 512 Mb potrzeba. Leżą nie używane ss401HT(dobra 400W SeaSonic) i 76gs ddr3 Ale mniejsza o to da sie żyć do filmów i neta wystarcza [; Mam pewne fundusze - jak zwykle niewielkie, żeby nie było za wesoło :P Pytanie brzmi ile i na co czekać - mogę spokojnie posiedzieć miesiąc, 2 lub 3 ale z 4 był by problem :P Pierwotnie plan brzmiał: kupić am2 (dfi albo, biostara ) do tego sempa i ramik. Później przeskoczyć na coś fajnego - nowy proc. Ale czy warto czekać na Barcelonę i pochodne ? Ps. Najchętniej pamięć kupił bym 2Gb *1 - kiedy takie moduły moga sie pojawić - może ktoś wie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 A moze Gigabyte P31-DS3L + Celeron na przeczekanie? : > Celek ofc 420. Wcale taki zly nie jest ;) A moduly 2GB sa juz od dawna, ale cena to... no duza :P Nie oplaca sie imo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 (edytowane) Rafał jak widzę na straży ;) Tylko że kupując p31 mamy takie sobie mobo z takim sobie fsb i czekamy na penryna (drogo) tak ? Oczywiście jakieś wyjście to jest - bardzo chętnie posłucham innych opinii [; Ten 7600 jest na PCI-E ?Yup [; Edytowane 28 Października 2007 przez q8ic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 Ten 7600 jest na PCI-E ? No to , jestem za wersją podaną przez Xactiego ... A jeśli masz troszkę więcej kasy, to masz już mobo na P35 (Abit czy MSI to 350 zł) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 (edytowane) Dobra: GA p31 dsl3 celina 420 2*kingamxy 800 (bo 667 są 6 zł tańsze tylko) wentylek na tył budy - przy okazji Wszystko na miejscu. Czemu jedno jajco (jajeczko nawet :D) ? Bo z 2 bywają jajca - poza tym ciężko tej celinie będzie stanieć o 100 w ciągu miesiąca czy 2 skoro sama kosztuje 100 ;p Pozdro dla Rafała. Edit: albo 2140 albo 2160 - ecie sie zastanowie Edytowane 30 Października 2007 przez q8ic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2007 [; Teraz z dwoma jajcami nie ma takich problemow. Ale ten celek na przeczekanie bedzie ok ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...