sasek Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 Witam. Moja dotychczasowa konfiguracja to: Athlon XP 2000 Asrock k7vt4i-4x 1x 512 DDR TwinMos + 1x 512 DDR GoodRam Asus GeForce 6600GT Dysk - Western Digital 80 GB Zasiłka - Delta Electronics 350W Chcę kupić: Intel Pentium Dual Core e2160 i teraz nie wiem którą płytę wybrać. Czy lepiej brać chipset p35, i965 czy coś z chipsetem NVIDII? Na płytę mogę wydać ~ 300 zł. Proszę o konkretne przykłady. Narazie Zastanawiam się nad Asusem, Abitem i Gigabytem. Dodam tylko, że proca będe kręcił. Czy jeśli chce kręcić e2160 to potrzebuje dodatkowego chłodzenia czy wytrzyma na standardówce? Proszę o pomoc bo już naprawde nie wiem co kupić ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sly Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 Mam podobne pytanie, wiec nie bede zakaldal nowego watku co by nie zasmiecac :) Skladam zestaw ekonomiczny i szukam jak najtanszej plyty tez pod e2160, ma miec zintegrowana vga i mozliwosci o/c takie, zeby dalo ustawic 9x266. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 Witam. Moja dotychczasowa konfiguracja to: Athlon XP 2000 Asrock k7vt4i-4x 1x 512 DDR TwinMos + 1x 512 DDR GoodRam Asus GeForce 6600GT Dysk - Western Digital 80 GB Zasiłka - Delta Electronics 350W Chcę kupić: Intel Pentium Dual Core e2160 i teraz nie wiem którą płytę wybrać. Czy lepiej brać chipset p35, i965 czy coś z chipsetem NVIDII? Na płytę mogę wydać ~ 300 zł. Proszę o konkretne przykłady. Narazie Zastanawiam się nad Asusem, Abitem i Gigabytem. Dodam tylko, że proca będe kręcił. Czy jeśli chce kręcić e2160 to potrzebuje dodatkowego chłodzenia czy wytrzyma na standardówce? Proszę o pomoc bo już naprawde nie wiem co kupić ... Gdzie masz P35 za 300 zł ? Za 240 jest Gigabyte GA-P31-S3L , najlepsza IMO opcja za tą kasę Mam podobne pytanie, wiec nie bede zakaldal nowego watku co by nie zasmiecac :) Skladam zestaw ekonomiczny i szukam jak najtanszej plyty tez pod e2160, ma miec zintegrowana vga i mozliwosci o/c takie, zeby dalo ustawic 9x266.Jak najtańszej czyli :P ? Proponuję Gigabyte jak wyżej + jakiś X300 na PCI-E z allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwo Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 ->sasek no to masz abita ip35-e za 325 w apollo na przykład. Chyba najlepsza opcja w tej cenie dla Ciebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sly Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 beka, nie wiem czego nie rozumiesz, nie napisalem tani, tylko jak najtanszy. Kupowax x300 tez nie widze sensu - wbudowana graficzna wplyte bedzie az za dobra ;) Co myslicie o tych: http://www.allegro.pl/item260557203__wyprz..._6_gw36_fv.html http://www.allegro.pl/item257806879_asrock...n_gw_2l_fv.html Ostatecznie obejdzie sie bez o/c, ale mam skrzywienie i zawsze lubie chociaz minimalnie sprzet podkrecic ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sasek Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 Czyli nie brać nic innego niż na chipsecie p35? Nie chodzi mi o to, że na mobo mam równe 300zł. mogę dołożyć tą 100 ale to już jest max. Czyli albo Abit albo Gigabyte? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 beka, nie wiem czego nie rozumiesz, nie napisalem tani, tylko jak najtanszy. Kupowax x300 tez nie widze sensu - wbudowana graficzna wplyte bedzie az za dobra ;) Co myslicie o tych: 2796168[/snapback] Czyli nie brać nic innego niż na chipsecie p35? Nie chodzi mi o to, że na mobo mam równe 300zł. mogę dołożyć tą 100 ale to już jest max. Czyli albo Abit albo Gigabyte? No raczej nie, chociaż i 965P i 650i złe nie są ;) Za te 300-400 zł masz i Abita i MSI i Gigabyte, czytaj o nich i sobie wyrób zdanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sasek Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 Dobrze. Dzięki za porady. Szczególnie Tobie beka. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2007 @jeasz Jak możesz dołożyć te 100 złotych to j/w albo foxconn p35a.Jeśli chcesz zaoszczędzić to abit,msi lub gigabyte. Ja bym je ustawił tak gigabyte<msi<abit<foxconn aczkolwiek każda z tych płyt jest b.dobra i w zupełności wystarczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...