Skocz do zawartości
sasek

Płyta Pod E2160

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Moja dotychczasowa konfiguracja to:

Athlon XP 2000

Asrock k7vt4i-4x

1x 512 DDR TwinMos + 1x 512 DDR GoodRam

Asus GeForce 6600GT

Dysk - Western Digital 80 GB

Zasiłka - Delta Electronics 350W

Chcę kupić:

Intel Pentium Dual Core e2160 i teraz nie wiem którą płytę wybrać. Czy lepiej brać chipset p35, i965 czy coś z chipsetem NVIDII? Na płytę mogę wydać ~ 300 zł. Proszę o konkretne przykłady. Narazie Zastanawiam się nad Asusem, Abitem i Gigabytem. Dodam tylko, że proca będe kręcił. Czy jeśli chce kręcić e2160 to potrzebuje dodatkowego chłodzenia czy wytrzyma na standardówce?

Proszę o pomoc bo już naprawde nie wiem co kupić ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Moja dotychczasowa konfiguracja to:

Athlon XP 2000

Asrock k7vt4i-4x

1x 512 DDR TwinMos + 1x 512 DDR GoodRam

Asus GeForce 6600GT

Dysk - Western Digital 80 GB

Zasiłka - Delta Electronics 350W

Chcę kupić:

Intel Pentium Dual Core e2160 i teraz nie wiem którą płytę wybrać. Czy lepiej brać chipset p35, i965 czy coś z chipsetem NVIDII? Na płytę mogę wydać ~ 300 zł. Proszę o konkretne przykłady. Narazie Zastanawiam się nad Asusem, Abitem i Gigabytem. Dodam tylko, że proca będe kręcił. Czy jeśli chce kręcić e2160 to potrzebuje dodatkowego chłodzenia czy wytrzyma na standardówce?

Proszę o pomoc bo już naprawde nie wiem co kupić ...

Gdzie masz P35 za 300 zł ? Za 240 jest Gigabyte GA-P31-S3L , najlepsza IMO opcja za tą kasę

Mam podobne pytanie, wiec nie bede zakaldal nowego watku co by nie zasmiecac :) Skladam zestaw ekonomiczny i szukam jak najtanszej plyty tez pod e2160, ma miec zintegrowana vga i mozliwosci o/c takie, zeby dalo ustawic 9x266.

Jak najtańszej czyli :P ? Proponuję Gigabyte jak wyżej + jakiś X300 na PCI-E z allegro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

beka, nie wiem czego nie rozumiesz, nie napisalem tani, tylko jak najtanszy. Kupowax x300 tez nie widze sensu - wbudowana graficzna wplyte bedzie az za dobra ;) Co myslicie o tych:

http://www.allegro.pl/item260557203__wyprz..._6_gw36_fv.html

http://www.allegro.pl/item257806879_asrock...n_gw_2l_fv.html

Ostatecznie obejdzie sie bez o/c, ale mam skrzywienie i zawsze lubie chociaz minimalnie sprzet podkrecic ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

beka, nie wiem czego nie rozumiesz, nie napisalem tani, tylko jak najtanszy. Kupowax x300 tez nie widze sensu - wbudowana graficzna wplyte bedzie az za dobra ;) Co myslicie o tych:

2796168[/snapback]

Czyli nie brać nic innego niż na chipsecie p35?

Nie chodzi mi o to, że na mobo mam równe 300zł. mogę dołożyć tą 100 ale to już jest max. Czyli albo Abit albo Gigabyte?

No raczej nie, chociaż i 965P i 650i złe nie są ;) Za te 300-400 zł masz i Abita i MSI i Gigabyte, czytaj o nich i sobie wyrób zdanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi