Skocz do zawartości
Martinii

Brak Reakcji Po Wcisnieciu Przycisku Power

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Posiadam zasilacz Topower TOP-628P6 520W EZ-PLUG i od wczoraj dziwna rzecz sie dzieje - po nacisnieciu przycisku POWER na obudowie komputera nic sie nie dzieje, brak reakcji. Wyjalem zasilacz i podlaczylem starego Chiefteca 400W i wszystko jest ok - komp sie wlacza bezproblemowo. Topowera przedmuchalem sprezonym powietrzem, posprawdzalem kable i wtyczki, podlaczylem pod plyte glowna tylko niezbedne wtyczki, ale dalej to samo - brak jakiejkolwiek reakcji. Jak juz jakims cudem udalo sie odpalic kompa posprawdzalem napiecia i wszystko jest dobrze - napiecia w normie i stabilne pod obciazeniem. Co sie dzieje??

Dodam, ze zasilacz ma juz rowne 2 lata....

Prosze o pomoc

Edytowane przez Martinii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwna sprawa. Kompa na duronie 600 odpalil i odpalal za kazdym razem (z 15 razy wlaczalem i wylaczalem). Przelaczylem spowrotem do mojego glownego kompa i to samo - zero reakcji na probe wlaczenia kompa. Za to na Chieftecu 400W wlacza sie i dziala bezproblemowo... Jutro wezme tego topka do pracy - tam mam p5b, c2d, 2gb ram i radeona 2400pro. Zobaczymy jak na tamtym kompie bedzie.

Edytowane przez Martinii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a przy podłączonym psu do nowego kompa ruszą się choć na chwile wentyle ?

osobiście obstawiam kondensatory filtrujące na którejś z "faz" bądź kondensatory w sekcji odpowiedzialnej za sygnał power_good

Edytowane przez TOMAHAWK_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzis sprawdzilem Topowera w pracy - odpala i chodzi az milo! Co prawda w pracy nie mam k. graficznej wymagajacej dodatkowej wtyczki z napieciem... Nie mam pojecia wiec co jest nie tak. Przeciez gdyby plyta glowna byla walnieta w moim kompie to bylyby problemy z kazdym zasilaczem, a nie, ze na Topowerze nie startuje a na Chieftecu startuje :blink: A Topower odpala wygrzebanego kompa z piwnicy i tego z pracy... Wprawdzie ten z piwnicy to Duron 600, a w pracy mam slabsza k. graficzna....

Nie mam pojecia co jest.

Edytowane przez Martinii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi sie wydaje ze mobo

skoro działa z chiefem to imho napewno nie

a przy podłączonym psu do nowego kompa ruszą się choć na chwile wentyle ?

...

chodziło mi o twojego aktualnego kompa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi