Martinii Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 (edytowane) Witam, Posiadam zasilacz Topower TOP-628P6 520W EZ-PLUG i od wczoraj dziwna rzecz sie dzieje - po nacisnieciu przycisku POWER na obudowie komputera nic sie nie dzieje, brak reakcji. Wyjalem zasilacz i podlaczylem starego Chiefteca 400W i wszystko jest ok - komp sie wlacza bezproblemowo. Topowera przedmuchalem sprezonym powietrzem, posprawdzalem kable i wtyczki, podlaczylem pod plyte glowna tylko niezbedne wtyczki, ale dalej to samo - brak jakiejkolwiek reakcji. Jak juz jakims cudem udalo sie odpalic kompa posprawdzalem napiecia i wszystko jest dobrze - napiecia w normie i stabilne pod obciazeniem. Co sie dzieje?? Dodam, ze zasilacz ma juz rowne 2 lata.... Prosze o pomoc Edytowane 29 Października 2007 przez Martinii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 Uruchom zasilacz na sucho z jakimś np. cd-romem podpiętym pod molexa. A najlepiej przetestuj na innym kompie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 (edytowane) Dziwna sprawa. Kompa na duronie 600 odpalil i odpalal za kazdym razem (z 15 razy wlaczalem i wylaczalem). Przelaczylem spowrotem do mojego glownego kompa i to samo - zero reakcji na probe wlaczenia kompa. Za to na Chieftecu 400W wlacza sie i dziala bezproblemowo... Jutro wezme tego topka do pracy - tam mam p5b, c2d, 2gb ram i radeona 2400pro. Zobaczymy jak na tamtym kompie bedzie. Edytowane 29 Października 2007 przez Martinii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2007 (edytowane) a przy podłączonym psu do nowego kompa ruszą się choć na chwile wentyle ? osobiście obstawiam kondensatory filtrujące na którejś z "faz" bądź kondensatory w sekcji odpowiedzialnej za sygnał power_good Edytowane 30 Października 2007 przez TOMAHAWK_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2007 (edytowane) Dzis sprawdzilem Topowera w pracy - odpala i chodzi az milo! Co prawda w pracy nie mam k. graficznej wymagajacej dodatkowej wtyczki z napieciem... Nie mam pojecia wiec co jest nie tak. Przeciez gdyby plyta glowna byla walnieta w moim kompie to bylyby problemy z kazdym zasilaczem, a nie, ze na Topowerze nie startuje a na Chieftecu startuje :blink: A Topower odpala wygrzebanego kompa z piwnicy i tego z pracy... Wprawdzie ten z piwnicy to Duron 600, a w pracy mam slabsza k. graficzna.... Nie mam pojecia co jest. Edytowane 30 Października 2007 przez Martinii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer805 Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 mi sie wydaje ze mobo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 mi sie wydaje ze mobo skoro działa z chiefem to imho napewno nie a przy podłączonym psu do nowego kompa ruszą się choć na chwile wentyle ? ... chodziło mi o twojego aktualnego kompa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...