Gość Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 Więc ułożyłem coś takiego: CPU: Intel Pentium Dual Core E2160 1.8GH 1MB 247.00 - rozmyślam czy kupić słabszy model(E2140)czy mocniejszy(2180) model. Cooler na procesor: Scythe Mugen (754/939/940/AM2/478/775) 145.00 MOBO: Foxconn P35A za ~ 350zł Pamięć DDR2 2x1GB PC6400 800MHz OCZ Platinum rev.2 CL4 219zł Karta grafiki: ZOTAC 8800GT 512MB 810~850zł Zasilacz: Warrior AX500-A max.500W(amacrox.net.pl) 224zł Monitor LCD: 19" Samsung SyncMaster 931BW Wide 782zł Podzespoły z Apollo.pl. Czy wszystko jest ok ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 Czy wszystko jest ok ? wg mnie tak, ja na Twoim miejscu brałbym Abita IP35 ( pewnie dlatego ze jestem jego szczesliwym posiadaczem :) ) procek zostaw e2160 i dokup sobie paste ac silver 5 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 Ten Foxconn jest lepszy niż Abit :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 Abity mają duży rozrzut w jakości wykonania. Może Ci się trafić sztuka, która śmiga ładnie, pięknie. A możesz trafić na shit, którego będziesz odpalał przy pomocy suszarki ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 I dlatego wybieram Foxconna :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 A co z zasilaczem...Czytałem, że lepiej jest wziąć Zasilacz Amacrox Warrior AX450-PNF, Bo i tak wystarczy. Dodam, że pójdzie na tym dodatkowo 2xHDD, 2xnagrywarka cd-dvd, później jakaś karta dźwiękowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 Pewnie, że starczy ten zasilacz. A co do pasty termoprzewodzącej, bo kolega wyżej o tym pisał, to ja polecam Zalmana ZM-STG1 ;]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 A czy na tym sprzęcie pogram sobie w najnowsze gry na rozdziałce 1440x900 ? I te które nie wyszły takie jak: crysis... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 No słuchaj pograć pograsz ,ale to w dużej mierze zależy od gry.Gierki na silniku Unreal 3 będą Ci śmigać na max detalach ,ale z takim Crysisem to już może być różnie. 8800GT to na dzień dzisiejszy najlepsza inwestycja ,ale nikt Ci nie da gwarancji, że każdy tytuł będzie śmigać płynnie na max detalach. Ale to tylko jedna gra ,więc ja bym tak się nie przejmował. Popatrz na to z innej strony. Teraz weźmiesz budżetowy zestawik ,a potem możesz wymienić na 4 rdzeniowego Penryna. Sporo osób taki ma zamiar. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 Więc ułożyłem coś takiego: CPU: Intel Pentium Dual Core E2140 1.6GH 206PLN Cooler na procesor: Scythe Mugen 145.00PLN MOBO: Foxconn P35A 336PLN Pamięć DDR2: 2x1GB PC6400 800MHz OCZ Platinum rev.2 CL4 214PLN Karta grafiki: ATI Radeon 3870 Gigabyte GV-RX387512H-B 892PLN(agito.pl) lub Asus EN8800GT/G/HTDP/512M/A 969PLN(balta.pl) Zasilacz: Amacrox Warrior 400W AX450-PNF 156PLN Monitor LCD: 19" Samsung SyncMaster 931BW Wide 779PLN Ceny z Apollo.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damikor Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 memki Corsair 675 CL4 rev 7.1 (wszystkie nowe w sklepie to są rev 7.2, na allegro można znaleźć nowe 7.1 za ok. 160zł) Mobo MSI P35 Neo2-FR Monitor zmień na BenQ FP93GP Mugen niepotrzebny, Freezer wystarczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 Czemu MSI P35 ? Jaka różnica jest między Corsair 675 CL4 rev 7.1, a Corsair 675 CL4 rev 7.2 ? Mugen zmienić ? Dlaczego? Chcę robić o/c... A Benq ten jest za drogi, a ten mój NEC, jest też dobry i tani... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 Jaka różnica jest między Corsair 675 CL4 rev 7.1, a Corsair 675 CL4 rev 7.2 ?promos-elpida Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 Jak wpisuje w allegro, to takich nie mogę znaleść... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 Jak wpisuje w allegro, to takich nie mogę znaleść...jest i to kilka aukcji np http://www.allegro.pl/item273087443_corsai...cl_rev_7_1.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 Dlaczego tych pamięci nie ma w sklepach ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 Dlaczego tych pamięci nie ma w sklepach ?w sklepach mozna trafic na rozne wersje,a czy nie ma,pewnie sa tylko trzeba miec farta,ale od czego jest allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damikor Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 Czemu MSI P35 ? Mugen zmienić ? Dlaczego? Chcę robić o/c... A Benq ten jest za drogi, a ten mój NEC, jest też dobry i tani... MSI jest lepsze od Foxconna. Freezer ci styknie, a przy okazji do BenQ dołożysz. NEC nie jest fajny, bo jest na matrycy TN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 @Damikor: a czemu MSI wydaje Ci się, że jest lepsze ? Bo testy w e-giełdzie, pokazują inaczej, że foxconn jest lepszy. Przy tym NEC, jest większy kontrast i to jest TN z górnej półki, a ten BenQ jest na matrycy MVA, ale jest jednych z najtańszych monitorów na takiej matrycy, więc chyba jest gorszy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 @Damikor: a czemu MSI wydaje Ci się, że jest lepsze ? Bo testy w e-giełdzie, pokazują inaczej, że foxconn jest lepszy. Przy tym NEC, jest większy kontrast i to jest TN z górnej półki, a ten BenQ jest na matrycy MVA, ale jest jednych z najtańszych monitorów na takiej matrycy, więc chyba jest gorszy... O MSI jest obszerny topic więc poczytaj choć ogólnie płyty bardzo podobne (MSI ładniejsze :D i ma solidniejsze chłodzenie NB/SB i ponoć lepsze do OC) Co do LCD - wolisz fiata full opcja czy średniego merca :wink: No i monitora nie kupuje sie na rok-dwa tylko minimum 5 i nie ma co oszczędzać na nim - BenQ bardzo dobra propozycja za rozsądne PLN. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 Co do LCD - wolisz fiata full opcja czy średniego merca :wink: No i monitora nie kupuje sie na rok-dwa tylko minimum 5 i nie ma co oszczędzać na nim - BenQ bardzo dobra propozycja za rozsądne PLN.no wiesz niektórzy zmieniaja monitory co 6 miesiecy :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 A co z dźwiękiem w MSI ? Jest tak dobry jak w Foxconn, a może lepszy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 (edytowane) IMO chyba niewielkie są te różnice. To są integry ,a te mogą być teraz lepsze co najwyżej od Sound Blastera Live. Osobiście testowałem tą HD ALC888 i dźwięk w porównaniu do mojego X-Fi w grach jest IMO okropny. Do muzy i filmów może i by się nadała ,ale do gier ja bym polecał kupić coś osobno. Edytowane 28 Listopada 2007 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 Dobra, to ja ułożyłem coś takiego: CPU: Intel Pentium Dual Core E2140 1.6GH 206PLN Cooler na procesor: Arctic Cooling Freezer 7 Pro(agito.pl) 84PLN MOBO: MSI P35 Neo2-FR 344PLN Pamięć DDR2: CORSAIR TWIN 2X1024MB 667 CL4 OVERCL REV.7.1(allegro.pl) 167,90PLN Karta grafiki: ATI Radeon 3870 Gigabyte GV-RX387512H-B 892PLN(agito.pl) lub Asus EN8800GT/G/HTDP/512M/A 969PLN(balta.pl) Zasilacz: Amacrox Warrior 400W AX450-PNF 156PLN Monitor LCD: 19" Monitor LCD 19" BenQ FP93GP 819PLN Ceny z Apollo.pl Suma: ~2 675PLN Tylko mam dylemat z GPU, bo nie mogę zakupić tej, ani tej, bo nie ma w magazynach <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damikor Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 @Damikor: a czemu MSI wydaje Ci się, że jest lepsze ? Bo testy w e-giełdzie, pokazują inaczej, że foxconn jest lepszy. Przy tym NEC, jest większy kontrast i to jest TN z górnej półki, a ten BenQ jest na matrycy MVA, ale jest jednych z najtańszych monitorów na takiej matrycy, więc chyba jest gorszy... Egiełda śmierdzi ! Z całym szacunkiem do Opsona i focusa, ale artykuły są pisane dla użytowników na poziomie "komputer świat" MSI jest lepsze, pare timingow musisz ustawic i bedzie OK. TN górna półka < MVA nizsza półka Pozatym ja mam BenQ FP93GP (zarowno jak i MSI) i widzialem wiele "high-endowych TN" i BenQ jest zdecydowanie lepsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 Kiedy można się doczekać dostaw kart 8800GTS(512MB), 8800GT i 3870 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...