Skocz do zawartości
Piszczel

Kingstone vs. Elixir

Rekomendowane odpowiedzi

Powiem jedno. Część osób podnieca się tymi ELIXIRAMI. Ja kupiłem pamięci jako zwykły noname w niższej cenie w sklepie komputerowym i okazało się że to elixiry. Więc nie podejżewam aby były to jakieś mocne pamięci. Potwierdza to zresztą ich zachowanie przy podkręcaniu. Co do Kingstonów to bywa podobno różnie. Jedne są dobre a inne sztuki wręcz przeciwnie.

NIe polecam ani jednych ani drugich. jak masz okazję to poszukaj gdzie indziej. Może zainwestuj w CL2 ja bym się na dzień dzisiejszy nie zastanawiał.

Pozdrowienia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgadza się ze elixirki to noname a nie brand marka ale ja swoje hynixy które nie mogły przekroczyć magicznej bariery 145 na cl2 zamieniłem na elixirki które spokojowo na cl2 dawały 153 a teraz mam tej samej firmy które na cl2 dają 160 przy maxymalnie ./jak na moją płytę wyśrubowanych ustawieniach/ więc IMHO są bardzo ok

a co do podniecania się nimi ;) so po prostu dobre i tyle / a ostatnio nawet naklęjkę na dimmach zmienili :)/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Yuri może i Tobie chodzi ale mi na Winbondach nawet tylko przy 133, ale ustawienia Turbo nie chciał startowac komp nie widział dysku, jak wystartował win to mnóstwo niebieskich ekranów i minuta działania systemu ( płyta 8KHA+, wszelkie możliwe biosy), za to przy Nanyach mozna było robić co się chciało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co lepsze Eliksir czy Kingstone? Obie 256MB DDR CL 2.5

Jak masz kasę to lepiej zainwestuj w nanya cl2.Moje na najlepszych ustawieniach spoko przy napięciu 2,7v na 166 chulały.Więc za cenę dd2100,mam ddr2700.A co do kingstonów to z tego co wiem żadne dd2100 tyle nie pociągną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapomniałem, mam Elixiry PC2100 CL2.5, umnie chodzą 150 max. timingi, 153 (?) zredukowane timy.

Te same pamięci puściłem u qmpla na 166 i normal (Epox 8k3h+) i działają.

Wnet dostane nanya PC2700 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...