Laysik Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 Witam ! Mam pewien problem a mianowicie mam 2x ram jedna 1GB/400mhz GoodRam a druga 256Mb/400mhz GoodRam ale: Jak zmienić ramki na 400mhz aby prawidłowo działały ? PS: W biosie niemam dodatkowych opcji potrzebnych do podkręcenia procka i ramu. Płyta główna to Asrock P4i48. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 Chipset --> Northbridge configuration --> DRAM Frequency. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laysik Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 (edytowane) Chipset --> Northbridge configuration --> DRAM Frequency.Tak, wiem ale tam jest tylko 166mhz a ja chcę w pełni wykorzystać możliwości ramu. Mam w planie zmniejszyć Multiplier do x15 i zwiększyć bus speed do 200mhz wtedy zwiększy mi się ilość Frequency ramu ale właśnie niemam jak zmniejszyć multiplier bo nie mam takiej opcji w biosie a jak teraz bym zwiększył Bus Speed na 200 to komp mi sie nie odpala i muszę wyjmować bateryjkę :P Raz nastawiłem Bus speed na 166mhz ale wtedy prędkość procka wrosła do 3Ghz a temp. do 35*C lecz i tak Frequency wzosło tylko do 200mhz. Jak mogę zmienić Mnożnik ? Bo w biosie niemam tych opcji a skróty ctrl+f1 itp nie działają. Edytowane 2 Listopada 2007 przez Laysik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...