killer805 Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Obecnie mam pentium d805 i jakias badziwna plyte od esc ktora kosztuje na allegro 200zł. mysle ze sprzedam to jakiemus jeleniowi za 300zł ale nie chce przplacac wiec na proca mam 250 i mobo okolo 300zł teraz mam: amacrox warrior 450 (400w) 2x 1 gb corsair xms2 675mhx cl4 (mysle ze pojda mi na 1000 cl5 :D) dysk 160 samsung ati radeon x1300pro ;/ za pol roku wymienie na 8800gt proc na pewno bedzie e2160 nigdy nie krecilem ale mysle ze ktos mi pomoze :P chce zeby w nowe mobo wszedl penryn zeby ramy dobrze chodzily i zeby proc szedl na 3ghz minimum :D z checia bym wzial GIGABYTE P31-DS3L ale jest na p31 i chyba nie wejdzie penryn. zostaje foxconn p35a(360), msi neo-f (330) i abit ip35-e co polecacie??? chce miec ta plyte okolo 6 lat(a jak beda wychodzic nowe proce co wejda w nia to i duzej) :D 3 lata atego proca i 3 lata panrynka ram za oklo 2 lata moze dokupie 2gb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 na P31 wejdzie penryn, ale polecałbym P35 ... Poczytaj o nich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer805 Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 na P31 wejdzie penryn, ale polecałbym P35 ... Poczytaj o nich ale co dostane jak doloze do ktorejsc z tych 3 jak doloze 100zł??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 mocniejszy chipset, sekcję zasilania, obsługę wszystkich kości (z P31 coś tam było z dwustronnymi) itp ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Jak coś na P35, to Polecam Foxconna P35A. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer805 Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 ok. slyszalem ze z 4 jajami zle na niej a ja chce miec ja 5-6lat a za 3 lataa 4 jaja. ale jaka kupić : msi, foxcon, gigabyte czy abit??? ktora bedzie najlepsza i dlaczego??? chce zeby bezproblemowo oblugiwala 4 banki pamieci, zeby sie latwo i bardzo dobrze krecila grafa. ram i proc. aha ja mam dysk sata a one maja sata2 i ata, bede musial kupic nowy dysk??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Czytaj, czytaj. Masz o każdej obszerny topic. Czytaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer805 Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 abit ip35-e 367zł foxconn p35a 350zł GIGABYTE GA-P35-DS3L 307zł MSI P35 NEO2-FIR-378zł MSI P35 NEO2-FR 362zl ja już sie gubie. co wy byście wzieli??? ja jestem za foxem a wy??? te ceny sa z arche.net. sklep 10km ode mnie mam autobus. niechce wysylkowo bo nie lubie tak a jak sie zepsuje to jade i daje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Fox jest OK, cena też :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer805 Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 (edytowane) Fox jest OK, cena też :)a jak z tymi dyskami. podlacze tam dysk na sate bez przejsciowek??? czy fox z tych wszystkich jets najlepszy??? ile ma faz??? ile podkrece e2140??? czy nie ma z nia zadnych problemow??? latwo sie podkreca??? ile max fbs??? nie ma problemow z 4 bankami pamieci corsair??? szkoda ze nie ma sli tylko cf bo ja chce 8800gt a nie radka ;( Edytowane 3 Listopada 2007 przez killer805 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 1. Podłączysz , SATA to właściwie to samo co SATA2 2. Zależnie, czytaj 3. 4 4. Zależy jaki procek 5. Poczytaj o niej temat 6. Zdefiniuj mi łatwo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer805 Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 1. Podłączysz , SATA to właściwie to samo co SATA2 2. Zależnie, czytaj 3. 4 4. Zależy jaki procek 5. Poczytaj o niej temat 6. Zdefiniuj mi łatwo jest gdziez instrukcja jak podkrecic e2140/60 na tej plycie??? a ty co byś wzial??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Jest instrukcja na dzikie.net jak się kręci Intela. Ja bym wziął Foxconna, bo mam jednego ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer805 Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Jest instrukcja na dzikie.net jak się kręci Intela. Ja bym wziął Foxconna, bo mam jednego ;) ok a wzialbyc e2140 czy 60??? można na te plycie dac zasilanie na 1.5 zeby proc wiecej szedl??? jak myslisz ile podkrece ww ramy??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Sam mam e2160 i zamierzam kupić MSI neo2-fr. Słyszałem coś że na foxconn'ie e21xx nie chcą dobrze działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 ok a wzialbyc e2140 czy 60??? można na te plycie dac zasilanie na 1.5 zeby proc wiecej szedl??? jak myslisz ile podkrece ww ramy??? Żeby podkręcić procka, nie musisz kręcić RAMu. Polecam E2160. vCore można zwiększyć Sam mam e2160 i zamierzam kupić MSI neo2-fr. Słyszałem coś że na foxconn'ie e21xx nie chcą dobrze działać.Tak jak chyba wszystko na P35, ale to do obejścia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer805 Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 (edytowane) Żeby podkręcić procka, nie musisz kręcić RAMu. Polecam E2160. vCore można zwiększyć Tak jak chyba wszystko na P35, ale to do obejścia A jak to obejsć??? fox ma tez 4 fazy. da rade podkreci penryna 4jaja na niej?? po to kupiłem taki ram żwby krecic :D myslisz ze pojda na lc5 1000mhz//??? Edytowane 3 Listopada 2007 przez killer805 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Zobaczymy, co będzie Penryn potrzebował. Czytałeś temat o Foxie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer805 Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 (edytowane) Zobaczymy, co będzie Penryn potrzebował. Czytałeś temat o Foxie ? czytam test na dzikie.net czyli MSI P35 NEO2-FIR lepsze od foxa??? kosztuje 30 zł wiecej. czym sie roznia??? temat czytalem :wink: Edytowane 3 Listopada 2007 przez killer805 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Abit IP35 390zł - jak pogadasz to opuszcza jeszcze 2zł (bynajmniej we wrocku) :D - taniej jej nie widziałem ten sam sklep Abit IP35-E 328zł E2140 (najlepiej imo rev. M0) allegro apollo jesli chodzi o mobo to wg mnie oplaca sie dorzucic troche $$ do wersji IP35 choćby ze względu na bardziej rozbudowane chłodzenie nie wspominajac juz o raid itd itd itd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer805 Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Abit IP35 390zł - jak pogadasz to opuszcza jeszcze 2zł (bynajmniej we wrocku) :D - taniej jej nie widziałem ten sam sklep Abit IP35-E 328zł E2140 (najlepiej imo rev. M0) allegro apollo jesli chodzi o mobo to wg mnie oplaca sie dorzucic troche $$ do wersji IP35 choćby ze względu na bardziej rozbudowane chłodzenie nie wspominajac juz o raid itd itd itd e2140 mama za 2150 box 3lata gwary i to w miescie zwoim :D biore Msi P35 Neo2-fir za 380 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 MSI też OK, w sumie każda ma wady i zalety Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer805 Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 MSI też OK, w sumie każda ma wady i zalety na dzikie.net jest napisane że fox ma problemy i trzea byc zaawansowanym w kreceniu. msi ma wieksze możliwości jest ładna, super jest chłodzenie. czy to prawda że od razu jak przestawie napiecie na +.0.2 na 2160 i przestawi zworke na 333 to mam 3ghz na rocu??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 na dzikie.net jest napisane że fox ma problemy i trzea byc zaawansowanym w kreceniu. msi ma wieksze możliwości jest ładna, super jest chłodzenie. czy to prawda że od razu jak przestawie napiecie na +.0.2 na 2160 i przestawi zworke na 333 to mam 3ghz na rocu??? niekoniecznie zworke :P ale tak to mniej wiecej w tych prockach wyglada, ze do 3GHz nie ma problemow wiekszych ps: uwazaj na temp proca ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer805 Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 niekoniecznie zworke :P ale tak to mniej wiecej w tych prockach wyglada, ze do 3GHz nie ma problemow wiekszych ps: uwazaj na temp proca ;) mam zamiar kupić pentagrama hp 100 :wink: No właśnie czy to bedzie dobry wybór czy może fryzjera 7??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 imo fryzjer to syf. U mnie - jak w podpisie przy orthosie po 2h 63-65°C pasta ac silver 5 wentyl @ 2k rpm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer805 Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 imo fryzjer to syf. U mnie - jak w podpisie przy orthosie po 2h 63-65°C pasta ac silver 5 wentyl @ 2k rpm ile moze byc max temp. na procu??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 ile moze byc max temp. na procu??? imo 85°C jednakze wole do 70 nie dojeżdzac ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Abit IP35 390zł - jak pogadasz to opuszcza jeszcze 2zł (bynajmniej we wrocku) :D - taniej jej nie widziałem ten sam sklep Abit IP35-E 328zł E2140 (najlepiej imo rev. M0) allegro apollo jesli chodzi o mobo to wg mnie oplaca sie dorzucic troche $$ do wersji IP35 choćby ze względu na bardziej rozbudowane chłodzenie nie wspominajac juz o raid itd itd itd Dla mnie ten Abit to porazka , poczytaj temat o tym tutaj na Forum. Rozrzut jakosciowy , problemy z bootem kompa jesli jest zimno - czesto cos trafiaja ludzie na zimne luty... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer805 Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Dla mnie ten Abit to porazka , poczytaj temat o tym tutaj na Forum. Rozrzut jakosciowy , problemy z bootem kompa jesli jest zimno - czesto cos trafiaja ludzie na zimne luty... tego abita nawet nie biore pod uwage :wink: jest najslabszy z wszystkich trzech (fox,msi) i wogole te restarty i slabe mozliwosci oc w poruwnaniu do msi/foxconna biore msi neo2 fir :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...