Pilocik Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 Witam Wszystkich Bardzo Serdecznie Mam zamiar złożyć nowy komputer, nie jestem jednak pewny czy zasilacz ( Chieftec GPS-450AA-101A ATX 450 Watt ) utrzyma ten sprzęt: Procesor(Intel Core 2 Duo E6750 2.66 GHz 4MB cache s. 775 Box) Płyta główna(Gigabyte GA-P35-DS3R IP35 s775) Pamięci RAM(Patriot DDR2 Dual Chanel 2GB 800) Dysk Twardy(Seagate ST3250410AS 250GB sATA II 16MB) Karta Graficzna(Gigabyte 8800GT 512MB 256bit TV/2xDVI PCI-e) Napęd lub nagrywarka(NEC AD-7191A DVD-RAM LightScribe OEM Black) Link do zasilacza: http://www.proline.pl/shop.php?prodid=CHIEF+GPS+450AA-101A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer805 Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 ile masz kasy??? terz myslalem o nim ale wszyscy mowia ze amacrox warrior 450 lepszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 Ten Chieftec sobie poradzi spokojnie. Warrior jest co najwyżej cichszy... Ale przy tej suszarce to całkowicie bez znaczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pilocik Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 @killer805 Na zasilacz chce wydać jak najmniej kasy, zależy mi na tym aby utrzymał tylko sprzęt a jeśli chodzi o głośność zasilacza to jest mi to bez różnicy :) @Jarek_135 Mam nadzieje że masz racje :):P Chciałbym jeszcze poznać opinie innych osób :) na temat tego zasilacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 (...) Chciałbym jeszcze poznać opinie innych osób :) na temat tego zasilacza. ehh powtarzam sie juz.. Chieftec GPS-400 : AA-101A z podmienionym wiatrakiem, skreconym do 500rpm zasila u mnie : c2d e4300 @ 3GHz 1.4v Gigabyte GA-965P DS3 2x 2GB Good Ram @ 700MHz DC 2x Seagate Momentus 7200.2 8MB 2,5" (RAID 0) 1x Hitachi Deskstar t7k500 320gb Creative X-Fi XtremeMusic GeForce 8800GTX @ 600/1000 smiga juz jakis rok.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pilocik Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Nie chcę zakładać nowego tematu i robić bałaganu na forum dlatego mam pytanko odnośnie obudowy, czy w obudowie Cyclone ATX 5009 Black/Black zmieszczą się wszystkie podzespoły komputera? i czy zostanie jakieś dodatkowe miejsce na wiatraczki? Link do Obudowy: http://www.proline.pl/shop.php?prodid=CC+5009+B%2FS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Wydasz 155 pln i będziesz mial wielkie g... Nie każdy musi mieć super obudowę, ale kupjesz fajnego kompa i wydajesz na niego już sporo złotówek. Także zdecydowanie polecam Ci dołożyć i do lepszej obudowy i nawet do lepszego zasilacza. Zasilacz i obudowa w komputerze są bardzo ważne. Nie chodzi tylko o wygląd i moc. Ogólnie ten Chieftec itp o których wyżej rozmawialiśmy, to dobre opcje i spokojnie sobie poradzą, ale kupujesz podzespoły prawie że high-end a PSU i budę low. Tzn. zasilacz spokojnie sobie poradzi, więc aż tak nie trzeba z nim kombinować, ale bude koniecznie weż jakąś lepszą, ( obudowa to nie sam wygląd ) Kilka grzałek tam kupujesz, poza tym obsługa późniejsza takiej obudowy jest nieporównywalna. O możliwościach nawet nie wspominam. Do tego nie musza to byc jakiś strasznie drogie obudowy, po prostu dobrej firmy, sprawdzone i solidne. Sam polecam Chieftec i CoolerMaster z nastawieniem na tą drugą. Aha, i zmieniłbym sklep... Wygląd to kwestia gustu, ale taka buda jest świetna: CM Wiem, że cena jest prawie dwukrotna, ale warto, jak mnie nie wierzysz to poczytaj recenzje... Bynajmniej jeśli calkowicie Ciebie takak kwota na obudowe nie robi, to spokojnie, są także obudowy tych firm nawet w cenach co ta Twoje w/w. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pilocik Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Fajnie że napisałeś Jarek_135 mam właśnie zamiar zmienić zasilacz na Chieftec CFT-560A-12C ATX 560 Watt mam nadzieje że przy takiej mocy będzie wszytko chodziło bez problemu ;) nad obudową też się zastanawiałem i wybrałem tej samej firmy co polecałeś tylko że inny model Cooler Master ALU Centurion 532 blac ;) A odnośnie sklepu to proline wybrałem dlatego że jest tańszy od innych, tak mi się bynajmniej wydaje, Pozdro ;) link do obudowy: http://www.proline.pl/shop.php?prodid=COOL+ALU+CEN532+BL Link do zasilacza: http://www.proline.pl/shop.php?prodid=CHIEF+CFT+560A-12C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Tamten GPS o połowe tańszym też by sobie poradził i to z nadmiarem!! Ten zasilacz jest po prostu lepszy, mocniejszy, lepiej wyposażony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatroX13 Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Witam, podłącze sie do tego tematu. Nie chce zakładać nowych zbędnych tematów. Czy zasilacz Chieftec GPS-450AA-101A ATX 450 Watt utrzyma nastepujący sprzęt: CPU: Q6600 MOBO: Abit IP35 Karta graficzna: 8800GTS 320MB HDD: WD Caviar 80 SATA II + 250GB Segeate SATAII DDR: DDR2 2x1GB Geile Black Edition 800MHz Nagrawyrka DVD: LG H20L Zasilacz mam z starego konfigu. Czekam na odpowiedz. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 (edytowane) Czytałeś w ogóle tego posta, o całym topicu nawet nie wspominam!?: ehh powtarzam sie juz.. Chieftec GPS-400 : AA-101A z podmienionym wiatrakiem, skreconym do 500rpm zasila u mnie : c2d e4300 @ 3GHz 1.4v Gigabyte GA-965P DS3 2 x 2GB Good Ram @ 700MHz DC 2x Seagate Momentus 7200.2 8MB 2,5" (RAID 0) 1x Hitachi Deskstar t7k500 320gb Creative X-Fi XtremeMusic GeForce 8800GTX @ 600/1000 smiga juz jakis rok.. <- odsylacz do postu nie działał, datego edit. Ale w razie gdybys miał jeszcze wątpliwości, to tak, utrzyma. Edytowane 6 Listopada 2007 przez Jarek_135 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatroX13 Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 (edytowane) @@Jarek_135 nie wiem czy zauwyzyłeś ale ja bede miał procesor Q6600 i dlatego sie pytam czy obsłuży zasilacz Chieftec 450W ten procesor + konfig: CPU: Q6600 MOBO: Abit IP35 Karta graficzna: 8800GTS 320MB HDD: WD Caviar 80 SATA II + 250GB Segeate SATAII DDR: DDR2 2x1GB Geile Black Edition 800MHz Nagrawyrka DVD: LG H20L Edytowane 6 Listopada 2007 przez MatroX13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 Bedziesz mial quada (wiecej żre prądu), ale i gts ( mniej żre prądu) wiec wychodzi na to że starczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 Różnica +/- 20W a ludzie mają wielkie dylematy. Zamiast logicznie pomyśleć niektórzy wolą czekać na gotowe bo jak to Dzidzia kiedyś pięknie ujął "myślenie boli w głowę". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...