normandy Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 Hej! Czasami mój dysk wydaje z siebie krótki dźwięk. Nie wiem jak to opisać. Taki niby pisk. Dzieje się to najczęściej przy starcie systemu oraz pod dużym obciążeniem w grach. Mój dysk to: Seagate ST380011A (by Everest) Mobo: AsRock K7VT2 Miałem już kiedyś coś podobnego lecz po takim pisknięciu komputer zaliczał zwiechę. Skończyło się na jego wymianie. Co to może być? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 Co to może być?...zzzasilacz? :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
normandy Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 Mój zasilacz to:Codgen 300W Ciągnie om: Mobo:K7vt2 Athlona 1800+XP 2 kośco ram 256 i 512 Radka 9550 2CD-romy 1HDD Stacje dyskietek Stacje dysków wymiennych i kart (wszelakie karty SD itp) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 Mój zasilacz to:Codgen 300W... i wszystko jasne :lol2: A poważniej: ST380011A to dysk nie do zaje..chania ;) Pierwsze co powinieneś zrobić to sprawdzić i poprawić styki w molexie od strony codeshita, po drugie: zmierz napięcia w stresie (choć po objawach już wiadomo że codekupa mięknie), po trzecie: zbieraj na nowy zasilacz ;) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Moze n iech zmieni od razu zasilacz, po co ryzykowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...